Csillag-hegyi-forrás és bükkös megmentése, az M76 árnyékában

Jelen petíció aláírói fontosnak érzik a természeti értékeink védelmét. Tudomásunkra jutott, hogy a tervezett M76-os gyorsforgalmi út elfogadott nyomvonala érinti a Pethőhenye külterületén található ex lege védett Csillag-hegyi-forrást (kataszteri száma: F-4400-3229), és a körülötte található ősbükköst, ami ezen a tengerszint feletti magasságon nagyon ritka, különleges mikroklímájú hely.
Erre vezet a Zalaegerszeget érintő piros turistajelzés, illetve a Horhosok útja is.

Feltételezésünk szerint a kiadott környezetvédelmi engedély ezen információ hiányában születhetett meg. A gyorsforgalmi út nyomvonalának nyomvonalvezetése és a hozzá tartozó indokolatlan műszaki megoldások (pl. 25 m mély bevágás a felszínbe) komoly tájsebet és környezeti rombolást okoznak.


Nem hagyhatjuk, hogy egy ilyen egyedülálló életközösség áldozatul essen az információhiánynak. Biztosak vagyunk benne, hogy az út nyomvonala kicsit távolabb, sokkal síkabb területen költséghatékonyabban és jelentős környezeti rombolás nélkül is megvalósítható.

Tisztelt Zala Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya!
 
Tisztelt NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.! 

Ezen petíció aláírói kérjük, hogy a jelenben rendelkezésre álló információk alapján vizsgálják felül a terveket és kiadott engedélyeket a forrás megmentése érdekében.
 
Kérjük, hogy döntésükről a petíció szervezőjét, Gróf Krisztiánt értesíteni szíveskedjenek.
 
 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Gróf Krisztián petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...