BUDAKESZI ÉS A ZSÁMBÉKI MEDENCE KÖZLEKEDÉSÉNEK JAVÍTÁSÁÉRT

1475557947133_(002).jpgAláírásunkkal kérjük a közút kezelését ellátó Magyar Közútkezelő Zrt.; a közlekedésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; valamint a közúti fejlesztéseket végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezetőit, hogy tegyenek meg minden Budakeszi és a Zsámbéki medence közlekedésének, ezen belül a tömegközlekedésének javításáért.

A Magyar Közútkezelő Zrt. 2015-ös hivatalos forgalomszámlálása alapján a Budakeszi Himnusz szobránál (C130384 + 857 mérőponton) az óránként áthaladó gépjárművek száma 2.115 gépjármű/óra ami 176%-a az út normál kapacitásának (ez 1.200 gépjármű/óra lenne). Ráadásul a napi 21.020 járműből 2.134 kisteherautó és 366 nagyteherautó.

 

Budakeszi Fő utcája és a Budakeszi út

NEM BÍR EL TOVÁBBI FORGALOM NÖVEKEDÉST !

 

A közlekedés javítása érdekében az érintett önkormányzatok több tanulmányt és tervet is készítettek:

  • Buszsáv létesítése Budakeszin a Fő utcán és Budapesten a Budakeszi úton.
  • Elkerülő út építése Budakeszin, mely elkerüli Budakeszi lakott településrészét.
  • Az M0-ás nyugati szakaszának megépítése.
  • Vasúti kapcsolat Budakeszi és Kelenföld között.

A rossz tömegközlekedés, a buszok menetideje és telítettsége egyre több embert kényszerít arra, hogy gépkocsival közlekedjen lakóhelye és Budapest között. Budakeszi Fő utcáján áthaladó gépkocsik száma lassa eléri az ideális mennyiség kétszeresét. Ha ez nem változik, a forgalom növekedése lassan olyan mértéket ölt, hogy azt sem a lakosság sem maga az út nem fogja tudni elviselni.

Mindezekre tekintettel kérjük a közút kezelését ellátó Magyar Közútkezelő Zrt. vezetőjét dr. Nemes-Nagy Tibor vezérigazgató úrat; a közlekedésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vezető Seszták Miklós minisztert urat; valamint a közúti fejlesztéseket végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezetőjét Nagy Róbert Attila vezérigazgató urat, hogy tegyenek meg minden Budakeszi és a Zsámbéki medence közlekedésének, ezen belül a tömegközlekedésének javításáért.