BUCKA-csatorna elszámolás

BCSE-2.jpg

Tisztelt Szigetszentmiklós, Bucka-csatornázásban érintett Lakosok!

Mi, kezdeményezők, a „Tisztességes BUCKA-csatorna elszámolásért” nevű Facebook-csoport tagjai az alábbi felhívással fordulunk hozzátok.

Mint előttetek is ismeretes, a szóban forgó beruházás kivitelezésének befejezését követően több, mint 2 évvel, a projekt pénzügyi zárását követően pedig több, mint 1 évvel még mindig nem történt meg a lakosoknak visszajáró pénz kifizetése. Ez felháborító dolog, függetlenül attól, hogy a Hivatal milyen érveket hoz fel a mentségükre. Mi úgy látjuk a helyzetet, hogy az ügyben szándékos időhúzás folyik. Ennek több oka is lehet. Például az, hogy a visszatartott pénz a készfizető kezességvállalás fedezetéül szolgál. Az időhúzással az OTP Banknak is nagy szolgálatot tesznek, mert így nem kell az LTP-szerződéseket a futamidő vége előtt megszűntetni, valamint a felvett hitelek kamatterheit is tovább vethetik ki ránk. A harmadik indok pedig az lehet, hogy a csatorna-csatlakozással vonakodó, a fizetésben elmaradó lakosok az időközben belebegtetett talajterhelési díjtól való félelmükben nagyobb számban jelentkeznek, és így a Hivatalnak nem kell annyi behajtást eszközölni. A vélelmek ugyan még nem bizonyítékok, de egy tény: nekünk mérhető anyagi kárt okoztak azáltal, hogy a pénzünkhöz a lehető legrövidebb időn belül nem jutottunk hozzá, a szakértő indokolatlan igénybevétele többletköltséggel járt, az időbeni elhúzódás pedig feleslegesen megnövelte az adminisztrációs és bankköltségeket.

Éppen ezért követeljük, hogy a 2017. július 12-i szakbizottsági, majd a Képviselő-testületi ülésen olvassák be ezt a petíciónkat, illetve ismerjék be, hogy hibáztak. A testület az érintett lakosok kártalanításáról is határozzon, hogy kamatostól és kárpótolva ugyanannyit kapjanak vissza, mintha az elszámolás rendesen, 2016. I félév végéig megtörtént volna.

Ha egyetértesz vele, akkor te is csatlakozz ehhez a tiltakozó aláírásgyűjtéshez!

Szigetszentmiklós, 2017. 07. 02.  

„Tisztességes BUCKA-csatorna elszámolásért”

Facebook-csoport főszervezők (alapítók, ötletgazdák):

Hajnal Erzsébet

Csizek Csaba

Szabó József Imre

 

 

 

 

 

 

 


Szabó József Imre ("Tisztességes BUCKA-csatorna Elszámolás" Akciócsoport    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Facebook