Bp III.-ker Csúcshegy lakóinak egyenrangú polgárjogaiért,a terület belterületbe vonásáért!

Kérjük támogasd egy a városegyesítés korában is lakott terület belterületbe vonását,hogy lakói,ami egy többezresre saccolt közösség ne külterületiségben kelljen éljenek!

 

Így járható utak,közművek,világítás nélkül ez nem emberhez méltó a mai korban.

 

Főutak közelében, az Árpád hídtól nem meszebb,mint a Csillaghegy található a mezőgazdaságinak besorolt terület, a Bécsi úton elterülve. Felette erdős természetvédelmi sávtól különül el a Csúcs-hegy lábán, 7 avval párhuzamos utcában és azok összekötő útjaiban, a mindig is lakott magántulajdonok sora.

Ez soha nem volt üzemi mezőgazdálkodási terület,mint az azóta lakóparkosodó TSz földek, melyeket belterületbe vont a város.Új lakókat, közellátási igényt telepítve a kerületbe. Eközben a csúcshegyieknek se gáz,hogy ne szmogosra füstöljék a városba áramló levegőt, se csatorna,hogy ne szennyezzék a vízbázist a karsztos területet is belakva, de még sok helyen járható út és világítás sem áll rendelkezésükre a fővárosban. Talán az egyetlen terület,ami a városegyestés idejéből ma is külterület!

A mai életforma kiöli a régi zártkertek világát, a telkek elvadulnak, invazív fajok, özönnövények lepik el a kiszáradó telkeket. A beköltőző hajléktalanok és a közvetlen közelben megépülő északi M0 a barnamezős beruházásoknál olcsóbb lehetőség lehet kétes cégeknek is,hogy a központ közeli és még is városszéli fekvést kihasználva a városban ,de még is eldugodtan létezhessenek.

Itt a zöldfelület gondozására van szükség.  A dömpingárak világában nem várható el,hogy a hétvégéken is munkába járó emberek, a több órás utazás és bevásárlás után még kertészkedjenek is pár órát. A kertgazdaságban nem akkor kell dolgozni mikor valaki a héten egy napot ráér,hanem mikor a munka ideje eljött.Ez lehet fagykármegelőzés,amihez tilos az égetés, pedig a szőlőknél ez a szokás,vagy akár betegségek kötelező technológiai megelőzése ugyanezzel a tiltott tevékenységel. A locsolt,ápolt zöldfelületen a városba áramló levegő akkor tud lehülni,ha azt valaki biztosítja. Ehhez pedig ott lakók kellenek továbbra is és nem elhagyott telkek vezetékes víz nélkül. Még ez is gond ma már,mert a kutak kiszáradnak fokozatosan és a mai 10-15 ezer forintos méterenkénti árral nem tudnak 40-70m-es,vagy akár mélyebb,új kutakat furatni a hegyoldalon.

Kérjük támogasd aláírásoddal,hogy a magántulajdon is végre fejlesztést kaphasson, hogy azok az átlagemberek is belterületbe kerülhessenek,akinek nem tellett a Rózsadomb romantikájára! Kérjük támogasd,hogy lehessenek akik aktív munkájukkal naponta védik a természetet és járulnak hozzá a város klímájának biztosításához,a frissen beáramló levegőhöz! Ne maradjon tovább elgazosodó szemétlerakó a Csúcshegy a város közbiztonságát is befolyáslva! 

Megköszönöm ha támogatjátok,hogy felszólítsuk Óbuda Békásmegyert, a Fővárost és a Kormányt, hogy rendezze záros határidőn belül a tulajdonosok helyzetét, a terület belterületbe vonását! Ne szegregátummá hanyagolják  a magántulajdonosok telkeit!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Siklósi Péter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...