egykerekű, egy-, és kéttengelyű bér járművek kitiltása az V. kerületből

Szeretnénk, ha a bérelhető egykerekű, egytengelyű, és kéttengelyű járműveket kitiltanák az 5. kerületből, mert azokat turista csoportok rendszerint bérlik, fittyet hányva a belvárosi lakosokra, életvitelükre. Rendszeresen akadályozzák közlekedésünk, parkolásunk, csöndes nyugalmunk, gyalogos közlekedésünk biztonságát.

 

Ilyenek a hoppon-hoppoff üléses rollerei, a segwayesek, a 2 kerekű "motorok" a Váci utcánál, és összes társa.

 

Rendszerint zajonganak, kresz szabályra fittyet hányva okoznak gyalogos balesetet, autós balesetet, és kockáztatják testi épségünket. A mozgássérült parkolókat rendszerint órákig elfoglalják "tárolóként", és amikor az oda beállni vágyó idős házaspár jelzi ezt, nem foglalkoznak vele. Amikor telefont ragad és felvételt akar készíteni, még a telefont is kiverik a kezéből. Vannak idősek, akik már szabályosan félnek tőlük. Rendszeresen közlekednek rendszámtábla nélkül az utakon, nem egyszer látni csoportosan balra-jobbra "rodeózni" keresztezni az Apáczai utcában őket, sőt többször láttuk az Erzsébet híd !!!BELSŐ!!! sávjában közlekedni őket mindenféle védőfelszerelés nélkül.

Rendszerint közlekednek biciklisávon, bicikli úton, és járdán is ezen egykerekű, egytengelyű, és kéttengelyű járművekkel. Emellett parkoló járműveinkre is veszéllyel vannak gyakorlatozás, és éles használat közben is. Sőt nem egyszer találtunk nem bizonyítható, de egyértelműen segway, és roller jármű okozta károkat az ilyen gyűjtőhely közelében, vagy közvetlenül előtte álló autoinkon.

 

Ezek alól kivételt képez a "BUBI" bicikli szolgáltatás, mely rendben, rendezve zajlik.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom V. kerületi lakosok petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...