Az Országgyűlés a lehető leghamarabb semmisítse meg az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvényt!

Egyetértek az Igen Szolidaritás álláspontjával és törekvésével, ezért támagatóként csatlakozom az alábbi petícióhoz, amelynek címzettjei Kövér László országgyűlési elnök és Orbán Viktor miniszterelnök: 

 

Elnök Urak!

 

Az említett törvényt a Magyar Országgyűlés egyhangúlag hozta október 6-án, nem mellesleg a nemzeti gyásznapon. A közvetlenül érintettek tízezrei viszont azóta is számos módon és formában tiltakoznak. Szintén több tízezer aláírás szárad a különböző iratokon, amelyek az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók pályaelhagyási szándékáról, illetve a törvényt kétségbeesetten módosítani szándékozó javaslatokról szólnak. Mindhiába. A kormány és ellenzéke egyöntetűen süketként viselkedik.

 

Jelen petíció célja, hogy az illetékesek haladéktalanul semmisítsék meg az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, felszabadítva az orvosokat és az egészségügyi szakdolgozókat az alól a förtelmes nyomás alól, amely a lelkiismeretüket és az egzisztenciális tudatukat kínozza. Normál körülmények között talán több idő juthatna a párbeszédre, ám a rendkívüli helyzetben a hibás döntések gyors belátása lehet az egyedüli érdem.

 

Az rossz alávetettség november 30-i határideje vészesen közeledik. Nincs már idő a toldozgatásra-foltozgatásra. A koronavírus-járvány ezenközben féktelenül tombol, s ezrek halnak meg. A kínzó bizonytalanságok okán az amúgy is katasztrofális magyar egészségügyi ellátás a teljes ellehetetlenülés irányába sodródik.

 

Csatlakozom tehát az Igen Szolidaritás 2020. november 11-i felhívásához, s felszólítom e petíció címzettjeit, hogy haladéktalanul intézkedjenek a tárgyban törvény megsemmisítéséről, s minden erejüket az orvosok, valamint a szakdolgozók munkájának szétverése helyett annak méltó elismerésére, s egyúttal a vírus elleni harcra fordítsák! 

 

Aláírási határidő: 2020. november 30.

Huszti Andrea, pártelnök, IgenSzolidaritás    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Huszti Andrea, pártelnök, IgenSzolidaritás, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook