STOP TANASĂ

                                                     received_367925017092245.jpeg
 
 
 
Az igazság útján
 
Magyarellenes úszítás, gyűlöletkeltés és felbújtás vádjával bűnügyi panaszt emelt Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen a Magyar Polgári Párt (MPP). A gyergyószentmiklósi ügyészségen iktatott 73/P/2019-es számú beadvány rámutat: Dan Tanasă 11 éve műveli a magyarok elleni uszítást, e célból hozta létre a blogját, ahol azóta tesz közzé szövegeket, amikben torzítva, félremagyarázva „tudósít” magyar témákról, az általa indított perekről, és ahol minden bejegyzés után ömlöttek a gyalázkodó, fenyegető hozzászólások.
 
A beadvánnyal a Magyar Polgári Párt azt kívánja elérni, hogy az illetékes román hatóságok akadályozzák meg Dan Tanasă, illetve az említett civil fórum úszító, gyűlöletkeltő és felbújtó tevékenységét, a vétkeseket vonják felelősségre. 
 
Az MPP célja többek között nem más, mint hogy tisztességes és méltó megbecsülést vívjon ki a romániai magyar közösség számára. Ennek része a románokkal való békés együttélés. A bepanaszoltak épp ez ellen cselekednek, ezt akadályozzák.
 
„Betelt a pohár. A Magyar Polgári Párt megálljt int a gyűlöletkeltésnek. A bünügyi panasz elindításával »levertük a cöveket«, tovább nem hátrálunk az ügyben. Nem nézhetjük tétlenül a nemzetünk elleni úszítást, nem hagyhatjuk, hogy tovább mérgesedjen az etnikai feszültség. Mi a békés együttélés ügyét tűztük zászlónkra. Székelynek születtünk, székelyekként kívánunk élni, és szülőföldünkön békés székely jövőt szeretnénk biztosítani gyermekeinknek. Nincs helyük tehát közösségünkben az etnikai feszültségeket keltő »Tanasăknak«” – fogalmazott a bűnügyi panasz beiktatása utáni sajtótájékoztatóján Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke.
 
Ha egyetért azzal, hogy véget kell vetni a gyűlöletkeltésnek, a magyar identitásunkat támadó magatartásnak, kérjük támogassa aláírásával a Magyar Polgári Párt által benyújtott panaszt.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Magyar Polgári Párt petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )