STOP TANASĂ

                                                     received_367925017092245.jpeg
 
 
 
Az igazság útján
 
Magyarellenes úszítás, gyűlöletkeltés és felbújtás vádjával bűnügyi panaszt emelt Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen a Magyar Polgári Párt (MPP). A gyergyószentmiklósi ügyészségen iktatott 73/P/2019-es számú beadvány rámutat: Dan Tanasă 11 éve műveli a magyarok elleni uszítást, e célból hozta létre a blogját, ahol azóta tesz közzé szövegeket, amikben torzítva, félremagyarázva „tudósít” magyar témákról, az általa indított perekről, és ahol minden bejegyzés után ömlöttek a gyalázkodó, fenyegető hozzászólások.
 
A beadvánnyal a Magyar Polgári Párt azt kívánja elérni, hogy az illetékes román hatóságok akadályozzák meg Dan Tanasă, illetve az említett civil fórum úszító, gyűlöletkeltő és felbújtó tevékenységét, a vétkeseket vonják felelősségre. 
 
Az MPP célja többek között nem más, mint hogy tisztességes és méltó megbecsülést vívjon ki a romániai magyar közösség számára. Ennek része a románokkal való békés együttélés. A bepanaszoltak épp ez ellen cselekednek, ezt akadályozzák.
 
„Betelt a pohár. A Magyar Polgári Párt megálljt int a gyűlöletkeltésnek. A bünügyi panasz elindításával »levertük a cöveket«, tovább nem hátrálunk az ügyben. Nem nézhetjük tétlenül a nemzetünk elleni úszítást, nem hagyhatjuk, hogy tovább mérgesedjen az etnikai feszültség. Mi a békés együttélés ügyét tűztük zászlónkra. Székelynek születtünk, székelyekként kívánunk élni, és szülőföldünkön békés székely jövőt szeretnénk biztosítani gyermekeinknek. Nincs helyük tehát közösségünkben az etnikai feszültségeket keltő »Tanasăknak«” – fogalmazott a bűnügyi panasz beiktatása utáni sajtótájékoztatóján Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke.
 
Ha egyetért azzal, hogy véget kell vetni a gyűlöletkeltésnek, a magyar identitásunkat támadó magatartásnak, kérjük támogassa aláírásával a Magyar Polgári Párt által benyújtott panaszt.