Átjárható Lánchidat!

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán fognak dönteni, de most elindul egy olyan tesztidőszak, amely az állandó dugók helyett átjárhatóságot biztosít: december közepétől szabad a Lánchíd a buszok, motorkerékpárok, kerékpárosok és a taxik számára. A gyalogosok által használható részek felújítása most kezdődik, ezért ők várhatóan 2023 őszén vehetik birtokba a hidat.

Budapest egyik legfontosabb jelképe, a világ egyik leghíresebb átkelője azért épült, hogy összekösse és fellendítse az akkor még különálló Buda és Pest városát. Korábban a hídon szinte lehetetlen volt közlekedni az állandó forgalmi dugók miatt, most azonban egy vonzó útvonallá válik a fenntartható közlekedési eszközöket előnyben részesítők számára.

A petíció aláírásával támogatod, hogy a tesztidőszakot követően a Lánchíd átjárhatósága megmaradjon! Támogatod, hogy legyen szabad az út a Lánchídon a buszok, a taxik, a motorral és kerékpárral közlekedők számára!

Használjátok nagyon sokat a Lánchidat, és támogassátok az ügyet a petíció aláírásával, és a bejelentett véleménynyilvánító szavazás idején is, ahol eldől a végleges forgalmi rend.

Az átjárható Lánchídért dolgozó, és a petíciót támogató civil szervezetek:

A járda a gyalogosoké
Bringakultúra Egyesület
Civilek Józsefvárosért Egyesület
Extinction Rebellion Magyarország
Fridays For Future Magyarország
Járókelő Közhasznú Egyesület
Kortárs Építészeti Központ - KÉK
Közlekedő Tömeg Egyesület
Kis Távolságok Városa Alapítvány
Kulcs a városhoz, kulcs a közélethez Egyesület
Levegő Munkacsoport
Maradjanak a Fák a Rómain civil csoport
Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség
Magyar Kerékpárosklub
Magyar Közlekedési Klub
Miutcánk
Rehab Critical Mass Alapítvány
Újlipótváros Szuperblokk Civil Társaság
Valyo, város és a folyó
Város és Mobilitás Intézet
Velo Budapest

Az aláírással felhatalmazom Magyar Kerékpárosklub petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.