Átjárható Lánchidat!

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán fognak dönteni, de most elindul egy olyan tesztidőszak, amely az állandó dugók helyett átjárhatóságot biztosít: december közepétől szabad a Lánchíd a buszok, motorkerékpárok, kerékpárosok és a taxik számára. A gyalogosok által használható részek felújítása most kezdődik, ezért ők várhatóan 2023 őszén vehetik birtokba a hidat.
 
Budapest egyik legfontosabb jelképe, a világ egyik leghíresebb átkelője azért épült, hogy összekösse és fellendítse az akkor még különálló Buda és Pest városát. Korábban a hídon szinte lehetetlen volt közlekedni az állandó forgalmi dugók miatt, most azonban egy vonzó útvonallá válik a fenntartható közlekedési eszközöket előnyben részesítők számára.
 
A petíció aláírásával támogatod, hogy a tesztidőszakot követően a Lánchíd átjárhatósága megmaradjon! Támogatod, hogy legyen szabad az út a Lánchídon a buszok, a taxik, a motorral és kerékpárral közlekedők számára!

Használjátok nagyon sokat a Lánchidat, és támogassátok az ügyet a petíció aláírásával, és a bejelentett véleménynyilvánító szavazás idején is, ahol eldől a végleges forgalmi rend. 

Az átjárható Lánchídért dolgozó, és a petíciót támogató civil szervezetek:

A járda a gyalogosoké  
Bringakultúra Egyesület
Civilek Józsefvárosért Egyesület
Extinction Rebellion Magyarország
Fridays For Future Magyarország
Járókelő Közhasznú Egyesület
Kortárs Építészeti Központ - KÉK
Közlekedő Tömeg Egyesület 
Kis Távolságok Városa Alapítvány
Kulcs a városhoz, kulcs a közélethez Egyesület
Levegő Munkacsoport
Maradjanak a Fák a Rómain civil csoport
Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség
Magyar Kerékpárosklub
Magyar Közlekedési Klub
Miutcánk
Rehab Critical Mass Alapítvány
Újlipótváros Szuperblokk Civil Társaság
Valyo, város és a folyó
Város és Mobilitás Intézet
Velo Budapest

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Magyar Kerékpárosklub petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...