Álljon le a salgótarjáni halálgyár!

Magyarországon még mindig nincs egységes jogi szabályozás a gyepmesteri telepek működésére és ez súlyos visszaélésekre, állatkínzásokra, pénzügyi szabálytalanságokra és korrupcióra ad alkalmat.
A legszörnyűbb példák egyike a salgótarjáni sintértelep, ahol mindennaposak a gyilkolások. 2018 nyarán egy riport egyenesen halálsornak nevezi az intézményt, ahol két év alatt több mint ezer kutyát altattak el.

A helyzet azóta csak rosszabbodott! A sintértelepet és az ahhoz kapcsolódó menhelyt továbbra is a Karancs Mentőkutyás Alapítvány működteti. Az állategészségügyi körülmények nem javultak, a telepen fertőzés és bűz terjed, az állatok ellátása nem megfelelő, a befogott ebek gazdásításával senki nem foglalkozik megfelelően.
A felügyeletet gyakorlók (hatósági állatorvos, önkormányzat) szemet hunynak a szabálytalanságok fölött. A minél nagyobb nyereség elérése érdekében a sintér már becsületes állampolgárokat is zaklat, határozat, engedély és indokolás nélkül, jogtalanul akar állatokat elkobozni.

Követeljük, hogy a felügyeletet gyakorló önkormányzat vonja vissza az üzemeltetési jogot az alapítványtól, a törvénytelenségeket elkövető gyepmestert haladéktalanul vonják felelősségre!
A salgótarjáni halálgyárat meg kell szüntetni, a gyepmesteri feladatok ellátására az önkormányzat pályázat kiírása és elbírálása után kössön új szerződést európai normáknak megfelelően működő menhellyel!

Az aláírással engedélyezem Haga Erika, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.