Álljon le a salgótarjáni halálgyár!

Álljon le a salgótarjáni halálgyár!    

Magyarországon még mindig nincs egységes jogi szabályozás a gyepmesteri telepek működésére és ez súlyos visszaélésekre, állatkínzásokra, pénzügyi szabálytalanságokra és korrupcióra ad alkalmat.
A legszörnyűbb példák egyike a salgótarjáni sintértelep, ahol mindennaposak a gyilkolások. 2018 nyarán egy riport egyenesen halálsornak nevezi az intézményt, ahol két év alatt több mint ezer kutyát altattak el.  

https://atlatszo.hu/2018/08/13/halalsor-vagy-menhely-ket-ev-alatt-tobb-mint-ezer-kutyat-altattak-el-a-salgotarjani-lassie-allatmenhelyen/

A helyzet azóta csak rosszabbodott! A sintértelepet és az ahhoz kapcsolódó menhelyt továbbra is a Karancs Mentőkutyás Alapítvány működteti. Az állategészségügyi körülmények nem javultak, a telepen fertőzés és bűz terjed, az állatok ellátása nem megfelelő, a befogott ebek gazdásításával senki nem foglalkozik megfelelően.
A felügyeletet gyakorlók (hatósági állatorvos, önkormányzat) szemet hunynak a szabálytalanságok fölött. A minél nagyobb nyereség elérése érdekében a sintér már becsületes állampolgárokat is zaklat, határozat, engedély és indokolás nélkül, jogtalanul akar állatokat elkobozni.

  Követeljük, hogy a felügyeletet gyakorló önkormányzat vonja vissza az üzemeltetési jogot az alapítványtól, a törvénytelenségeket elkövető gyepmestert haladéktalanul vonják felelősségre! 
A salgótarjáni halálgyárat meg kell szüntetni, a gyepmesteri feladatok ellátására az önkormányzat pályázat kiírása és elbírálása után kössön új szerződést európai normáknak megfelelően működő menhellyel!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Haga Erika petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...