Állítsuk meg a zöldfelületek csökkenését Győrben!

Győr a beton és térkő városává vált az elmúlt években. Zöldfelületeink csökkennek, nincs olyan beruházás, amely ne járna fák kivágásával. Az önkormányzat faültetési programja olyan, mint nyílt törésre a ragtapasz: értelmetlen, haszontalan, és nem segít.

A Civilek Győrért Egyesület annak érdekében, hogy új szemléletet hozzon a város vezetésébe, petíciót indít. Célunk, hogy megállítsuk a zöldterületek csökkenését, és inkább azok növelésére helyezzük át a hangsúlyt, hogy élhető várost teremtsünk magunk és a jövő generációi számára.

Amennyiben egyet ért az alábbi követeléseinkkel, kérjük, támogassa kezdeményezésünket!

Indítványozzuk Győr város zöldfelületeinek fejlesztését, növelését és a meglévő faállomány fokozott védelmét!

Követeljük egy teljes városi zöldfelület- és faadatbázis elkészítését, amely tartalmazza a tervezési, fejlesztési és fenntartási munkákat segítő információkat! Online fakatasztert Győr város közigazgatási területére, mely naprakész információkat tartalmaz!

Indítványozzuk egy átfogó települési zöldfelület-fejlesztési terv elkészítését a beépítésre szánt és a beépítésre nem szánt területekre egyaránt! Kiemelten fontos az utcafásítások és a sűrűbben beépített településrészek „zöldítésének” megtervezése! Követeljük az éghajlatváltozás negatív hatásainak mérséklése érdekében egy gyakorlatorientált települési klímaalkalmazkodási terv elkészítését a települési zöldfelület-fejlesztési tervvel összhangban!

Indítványozzuk, hogy Győr városa csatlakozzon a Klímabarát Települések Szövetségéhez!

Indítványozzuk a meglévő és új zöldfelületek szakszerű fenntartását, létesítését, az ehhez szükséges személyi, tárgyi és anyagi feltételek biztosítását! Biztosítani kell a lakossági részvétel lehetőségét egyes létesítési és fenntartási feladatokban!

Követeljük, hogy a város vezetése a zöldfelületekre irányuló, illetve azokat érintő döntésekről informatív tájékoztatást nyújtson a lakosság részére még a cselekvések, beavatkozások, beruházások előtt! Ne forduljon elő az, hogy a közösségi médiából értesül a lakosság egy fakivágásról, és utólag azzal magyarázzanak meg minden ilyet, hogy "beteg és veszélyes" volt az adott növény!

Indítványozzuk a zöldfelületeket érintő tervezés közösségivé tételének előmozdítását, az érintettek bevonását a tervezés folyamatába!

Indítványozzuk, hogy az éves fatelepítések és fakivágások mérlegéről, valamint a zöldfelület-fejlesztési és klímaalkalmazkodási programok előrehaladásáról minden évben készüljön nyilvános jelentés (nem csak annyi, hogy "4000 fát ültettünk")!


Civilek Győrért Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Civilek Győrért Egyesület petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...