A XII. kerületi náci szobor tűnjön el a jelenlegi helyéről, s a hadimadár, illetve az áldozatok nevei a továbbiakban ne keveredjenek!

A turul és az áldozatok emléke külön sorsot érdemel!

15 évvel ezelőtt a Budapest XII. kerületi önkormányzat emlékművet emelt a II. Világháború úgymond “katonai és polgári áldozatainak emlékére”.

Az emlékmű az ősi magyar hadimadár, egy turul szobrának lába alatt a budapesti ostrom idején megalázott és meggyilkolt, többségükben zsidó emberek és bestiális gyilkosaik neveit egybemosta. A gazemberek neveit azóta kihegesztették, ám maga az emlékmű a mai napig szélsőjobbos, neonáci zarándokhelyként is funkcionál.

A gyalázat tehát folytatólagos, politikai hallgatás közepette.

Mi, alulírottak követeljük, hogy ez az emlékmű a mai formájában tűnjön el a jelenlegi helyéről, s a hadimadár, illetve az áldozatok nevei a továbbiakban ne keveredjenek!

Az áldozatokat sem a turul, sem a magyar állam nem védte meg, amely utóbbi emlékezetileg se hazudjon!

Ez a turul rosszkor van rossz helyen, az áldozatok emléke viszont mindenkit tisztességre kötelez.

Követeljük, hogy a polgármester és a kerületi képviselőtestület álljon a sarkára, és végre válassza ketté azt, ami nem tartozik össze! 

IMG_5374_noturul.jpg

2021. február 8.
Huszti Andrea, Kállai Szilvia, Pál Éva, Káposznyák István, Linka Péter, Szanyi Tibor, Székely Sándor, Tóth Péter


Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...