A PILISBOROSJENŐRE TERVEZETT IPARTELEPI BEKÖTŐÚT MEGVALÓSÍTÁSA ELLENI PETÍCIÓ

LAKOSSÁGI PETÍCIÓ

A PILISBOROSJENŐRE TERVEZETT IPARTELEPI BEKÖTŐÚT MEGVALÓSÍTÁSA ELLEN  

Tiltakozunk az ellen, hogy az ipartelepi bekötőút, azaz a Hegyalja út/Kövesbérci utcát a Budai út és a Fő út között elhelyezkedő kereskedelmi-szolgáltató területet összekötő 1500 m hosszú, 2×1 sávos útszakasz – amelyet a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. tervez megvalósítani – megépüljön! Egyúttal kérjük a pilisborosjenői önkormányzatot, hogy az előkészítés alatt álló útszakasz jelenlegi elképzelések szerinti megvalósítását az alábbi, az érintett területen élők emberi életminőségét befolyásoló fő következmények miatt utasítsa el!

 

-          A beruházással közvetlenül érintett Hegyalja utcai lakosok viselnék legjobban a majdani közúti oda-vissza forgalom okozta zaj-, por-, széndioxid-szennyezést – a bekötőút emelkedése ezen a szakaszon 9%, ami a maximális megengedett érték, és ez azt jelentené, hogy a teherautók nagy terhelés alatt hajtanának fel –, mindemellett a zaj és közlekedés okozta egyéb hatások az ingatlanok állapotát veszélyeztetné, azok piaci értéke csökkenne. Mindez a szomszédos utcákban – a Panoráma, Kavics, Kövesbérci utcák által határolt területen – élőket közvetve, más mértékben, de ugyancsak érintené.

-          A beruházás hatalmas méretű természetkárosítást okozna: az út megvalósításához kb. 15 m erdősávot kellene kivágni a Natura2000-es besorolású, nemzeti parki területből. Ami egyúttal a levegő minőségének romlását is jelentené.

-          Az ipartelepi bekötőúttal egy Pilisborosjenő ófaluján is oda-vissza átvezető „egérút” létesülne Üröm, Budakalász, Csillaghegy irányába. Az „egérút” jelleg miatt fennáll a veszély, hogy a Budai út Ürömi út felé való bedugulása csak a Fő út igénybevételével lenne kikerülhető, ami az ófalut is szükségtelen mértékben terhelné. Aláírásunkkal támogatjuk, hogy az ipartelepi bekötőút a jelenleg ismert nyomvonal és elképzelések alapján NE épüljön meg! Helyette az önkormányzat ezen a szakaszon egy kerékpáros és gyalogos közlekedésre alkalmas, kb. 1,8 m bekötőút megvalósítását támogassa! 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Kövesbérc petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...