A Máriahalom-Úny-Tinnye-Csolnok-Tát-Tokod-Sárisáp térség tömegközlekedési kapcsolatainak radikális javítása

A Tát-Dorog-Zsámbék-Piliscsaba térségének autóbusz-közlekedésében végrehajtott változások ellentétesek a kormányzat által megfogalmazott célokkal, miszerint: "javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás, a vidéki lakosok mobilitásának biztosítása". A kedvezőtlen változások legalább 10 települést érintenek, beleértve  

Máriahalom-Úny-Tinnye-Csolnok-Tát-Tokod-Sárisáp 

 településeket. A helyzet valójában szinte minden szempontból romlott, ami leginkább annak köszönhető, hogy a racionalizálás okán megszüntették a térség közvetlen autóbusz-kapcsolatát a fővárossal, ám nem biztosítottak helyette elfogadható színvonalú szolgáltatást. A térség lakói tudomásul veszik, hogy a kormányzati szándék a közösségi közlekedés vasútra való átterelése, ám a vasúttal való összeköttetés elfogadhatatlan minőségű! Azt várjuk, hogy

a) minden településről legalább félóránként legyen olyan autóbuszos összeköttetés, amivel a vasúti kapcsolat elérhető (Budapest és Esztergom irányába egyaránt) – minden autóbusznak legyen ilyen vasúti kapcsolata!

b) a piliscsabai vasútállomásra való ráhordás mellett maradjon hangsúlyos a közvetlen pilisvörösvári közlekedési kapcsolat is, a délután folyamán minimum egy járat (optimálisan a tanítás végéhez igazodva 15.00-i pilisvörösvári indulással) tartsa közvetlenül a kapcsolatot az érintett térség településeivel!

c) a rosszabb minőségű (átszállásos) közlekedés ne kerüljön többe, mint az eddigi közvetlen kapcsolat! Az autóbuszra megváltott bérletek az azonos útvonalon közlekedő vasúti vonalra is legyenek érvényesek, és fordítva! A jegyárak tekintetében sem elfogadható, hogy az átszállásos közlekedés drágábban legyen igénybe vehető, mint korábban a közvetlen járat!

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Munkácsy Béla, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook