A Máré-vár mindenkié - Nyitott kapukat kérünk! - Nyílt levél Bártfai Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter részére

 

NYÍLT LEVÉL

 

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter részére

 

Tisztelt Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Úrhölgy!

 

Magyaregregy település külterületén helyezkedik el Máré-vára, amely 6 ÉVE ZÁRVA tartja a kapuit, ismeretlen okok miatt. 

Több helyi kezdeményezés indult a vár üzemeltetésére, de ezt a Nemzeti Vagyonkezelő zRt Pécsi Kirendeltsége nem engedélyezte. Folyamatosan forráshiányra hivatkoznak a vár üzemeltetésével kapcsolatban, viszont bevétel teremtő tevékenységekre a várat nem engedélyezik kiadni (pl: esküvő, rendezvények, stb), amelyek bevételéből a vár állaga megóvható lenne, és az üzemeltetés is megoldott lenne.

A vár kiállításai az utóbbi 6 évben teljesen leromlottak, a vitrinek penészesek, a rovarkiállítás, amelyet egy magángyűjtő ajánlott fel a várnak tényleg siralmas állapotban van. Ezek felújítását a vagyonkezelő nem engedélyezi.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő zRt NEM AD INFORMÁCIÓT arra, hogy pontosan mi az oka a vár zárva tartásának és mikor fog kinyitni.

Egyik nap az elektromos vezetékek biztonságtalan voltával, másnap a vízkezelési problémákkal, szintén másnap az idegen nyelveket beszélő tárlatvezető hiányával magyarázták a vár bezárását. Ezek javítása nem egy nagy költség, helyi összefogással megoldható, senki sem kérte a Magyar Államot, hogy milliókkal támogassa a várat, - pedig megtehetné - de legalább NE AKADÁLYOZZA a vár megnyitását. 

 

A vár látogatottsága a bürökratikus rendszer miatt 0 mérőszámmal szerepel. A Nemzeti Vagyonkezelő úgy tekinti, hogy érdeklődés hiánya miatt 0 látogatottság számmal nem támogatandó a vár nyitása.

Mivel társadalmi visszajelzés nincs, - illetve a Nemzeti Vagyonkezelő zRt a homokba dugja a fejét - hogy hány ember áll a kapuk előtt, akik a várat megtekintenék, "hivalosan" nem ismeretes a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő zRt számára az, hogy szezonban NAPONTA 4-5 iskolásokkal teli busz érkezik a Máré várhoz, és egy vidám és élményekkel teli nap helyett csalódott gyerekek mennek el, akik egy bezárt kapun kívül nem sokat látnak. 

A Máré vár állami tulajdon, vagyis minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy egy kiemelt műemlék látogatható legyen.

Az MNV zRt honlapján szerepel az MNV zRt célja:

"Az MNV Zrt. a felelős vagyongazdálkodás során mindvégig szem előtt tartja a hatékony ügykezelést, a partnerség kialakítását, a transzparens gazdálkodást, valamint a megbízható, kiszámítható, átgondolt, koncepcionális portfóliókezelést"

 

A Máré vár kezelése semmilyen felelős és transzparens vagyongazdálkodást nem tükröz, sőt a társadalmi nyomás ellenére a kérdést a vagyonkezelő 6 éve az asztal alá söpri.

A Máré vár nyitvatartásának ügyében a parlamentben is történt felszólalás. Kérnénk a Máré vár ügyét 100%-ig politika mentesen kezelni, egy ilyen nemzeti kincs ne legyen poltikiai kérdés. A petíciót aláírók pártállástól, vallási hovatartozástól és etnikai hovatartozásról függetlenül, mint várlátogatók és magyar állampolgárok kérik a vár nyitását.

Kérnénk tisztelettel Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Úrhölgyet, hogy az ügyben AZONNAL intézkedni szíveskedjen, és kérnénk, hogy

a Máré Vár 2019. május 1-én nyisson ki.

 

Tisztelettel,

Az aláírók.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Eszter Szczaurski, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook