A február 13.-i kormányinfón Gulyás Gergely miniszter véleménye szerint,ha az "ebtartóknak" fontos az állattartási szabályok szigorítása,akkor kezdeményezzék azt,a kormány nem fog elzárkózni."

Szinte egész eddigi életemben kutyával,kutyákkal éltem együtt,soha nem volt velünk problémám,minden velem élő kutyusom "megfelelően" és az elvárásaimnak megfelelően "viselkedett" Viszont tudom én is,hogy sokan,sajnos nagyon sokan nem így "élnek" együtt a gondjaikra bízott állataikkal. Sajnos sok a kutya-cica bántalmazás,kínzása-gyötrése ezeknek az állatoknak.Sok az úgynevezett kutyatámadás is,s ezért-ezekért soha nem a kutya a vétkes,hanem a gazdája,aki nem megfelelő körülmények között tartják őket. Ezért fontos,szükséges és elengedhetetlen az állatvédelmi  törvény, rendelkezés és szabályozás szigorítása, a kellő és szükséges büntetések sulyosbítása. Ezért kezdeményezem ennek a petíciónak közzé tételét,kérve minden normális,tisztességes és állatbarát ember támogatását.Ha egyet értesz velem,akkor kérlek írd alá és terjeszd is...köszönöm !

Dunavölgyi István

....a már 50 éve  kutyákkal,most is  kutyával szimbiózisban élő ember.

Az aláírással engedélyezem Dunavölgyi István, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.