A február 13.-i kormányinfón Gulyás Gergely miniszter véleménye szerint,ha az "ebtartóknak" fontos az állattartási szabályok szigorítása,akkor kezdeményezzék azt,a kormány nem fog elzárkózni."

Szinte egész eddigi életemben kutyával,kutyákkal egészséges szimbiózisban éltem együtt,családtagként kezelve őket,ezért aztán soha nem volt velünk problémám,még a sokak által veszélyesnek kinevezett kutyusokkal sem...minden velem élő kutyusom ,az aprócskáktól a hatalmasokig "megfelelően" és az elvárásaimnak megfelelően "viselkedett" élt velem együtt Viszont tudom én is,hogy sokan,sajnos nagyon sokan nem így "élnek" együtt a gondjaikra bízott állataikkal. Sajnos sok az olyan embernek sem nevezhető valaki,akik nem ilyenek...egyre több  a kutya-cica bántalmazás,kínzása-gyötrése ezeknek a védtelen és kiszolgáltatott állatoknak..Sok az úgynevezett kutyatámadás is,s ezért-ezekért soha nem a kutya a vétkes,hanem a gazdája,aki nem megfelelő körülmények között tartják őket. Ezért fontos,szükséges és elengedhetetlen az állatvédelmi  törvény, rendelkezés és szabályozás szigorítása, a kellő és szükséges büntetések sulyosbítása. Ezért kezdeményezem ennek a petíciónak közzé tételét,kérve minden normális,tisztességes és állatbarát ember támogatását.Ha egyet értesz velem,akkor kérlek írd alá és terjeszd is...köszönöm !

Dunavölgyi István

....aki már 50 éve  kutyákkal,most is  kutyával szimbiózisban élő ember.

Az aláírással felhatalmazom Dunavölgyi István petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.