deviza alapú csalás ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Segítsetek! Adjátok tovább!

2019-10-21 10:00:00

Kérem minden magyar testvéremet: segítsetek, adjátok tovább minden amerikai és nyugat-európai ismerősnek, jogvédő szervezetnek, bankvezetőnek, médiának, pártoknak és képviselőknek! Olvassák el a linkek angol/magyar nyelvű dokumentumait és a csatornára bejelentkezve a közeljövőben folyamatosan feltöltésre kerülő anyagokat!

Csak úgy menthetünk meg 2-4 millió magyar embert, ha a hágai büntetőbíróság elé kényszerítjük a kommunista bankármaffiát és az őket segítő politikusokat!

https://youtu.be/wjHVN4yXs3Q https://youtu.be/4rqCKHn6lZM

https://youtu.be/2QZZwMTlh2M https://youtu.be/6Zheu7aEwlo

https://youtu.be/-dMuI5UwNng

https://youtu.be/vNylUhEJ3iI

https://youtu.be/8IAXpySITYg https://youtu.be/OMKaIuR7wh0

https://youtu.be/wubMLVH_w9s


Menyhért Péter

Hágai feljelentésünk

2019-09-27 15:09:03

Kedves barátaim!

Ahogyan a mellékelt dokumentumban meglátjátok, a jelen helyzetünk még sötétebb, mint az én idei pesszimista helyzet-értékelésem volt. Sajnos, már a diktatúrába átmenet közelebbi szakaszába értünk: várható a tömeges hatósági agresszió a KF-esek ellen.

Amikor megkaptam az idióta gyanúsításomat, sokat gondolkoztam az okán: mi a fenét akarnak elérni?

Arra jöttem rá, hogy meg akarnak félemlíteni a rabosítással, amit jogilag megtehetnek.

Tegnapelőtt, amikor a KF 82-es barátunktól megkaptam a jegyzőkönyvét, eszembe jutottak a 2013-14-es fenyegetésekre kapott jogászi reakciók: a rendőrök, ügyészek és bírók elvitethetnek elme vizsgálatra és egy kellően korrupt dilidokival rám süthetik az elmebeteg, így beszámíthatatlan bélyeget!

Ez most a hágai feljelentésünk; a finn elnök tájékoztatása és az anyagaink EU képviselőkhöz küldése miatt jól jönne a bankármaffia államunknak.

Ezúton közlöm a nyilvánossággal: SEM NEKEM, SEM A CSALÁDOM TAGJAINAK NINCS ÉS NEM VOLT IDEG-ELME BAJA, PROBLÉMÁJA, TÜNETE.

Ha elvinnének és ilyen megállapítást tennének, a HAZUGSÁG.

Kérek mindenkit, hogy az anyagainkat minél szélesebb külföldi körbe juttassa el, és ha tudja, postán küldje el a hágai bíróságra a feljelentésünket!

Kérek az oldalainkra visszajelzést a postára adásról.

Olvassátok és használjátok a Fájl fül alatti letölthető anyagainkat.

Menyhért Péter baráti kör  https://www.facebook.com/groups/584870318200840/files/

Deviza Alapú Csalás Áldozatai   https://www.facebook.com/groups/devizacsalas/files/


Menyhért Péter

Hágai kereset / feljelentés

2019-05-06 11:01:46

Kedves barátaim, devizás áldozatok, devizásokat mentő szervezetek és ügyvédek!

A Közösségi Feljelentésre (KF) alapozva elkészítettem a Hágai bírósági beadványunkat, mellyel együttműködést ajánlok minden érintettnek.

Már itt ki kell emelnem, hogy nem az én nevemben és nem csupán a DAC csoport tagjaira alapozva szeretném beküldeni a mellékelt anyagot!

Mint tudjátok, a KF az egyetlen, folyamatban levő büntető eljárás az országos bankármaffia bűncselekmény, a Deviza Alapú Csalás ellen, így ez önmagában, már a létében is közösségalkotó erő.

Mindenki, aki elismeri, hogy ezek a szerződésnek látszó csaló ügyletek meglopták az embereket, egyszerűen és észszerűen csatlakozhat a KF -hez és ehhez a feljelentés/keresethez is.

Ehhez az áldozatoktól csupán egy Nyilatkozat kitöltése szükséges, amit a devizásokat mentő szervezet, egyesület vagy ügyvéd is begyűjthet.

Azon szervezetek és ügyvédek, akik nem kívánnak együttműködni, a petermenyhert@gmail.com címemre küldött Emaillel töröltethetik magukat a végleges dokumentumból!

Nálunk azért lehetetlen a környező országokban bevált Eu-s jog alapú megoldás, mert nálunk NEM HIBÁS BANKI TERMÉK, hanem egy társadalmi méretű bűncselekmény van, melynek bűnözőszemélyei ma kezükben tartják a hazánkat!

Fontos lenne, hogy mindenki elfogadja: nem az emberek „fizikai” jellegű összefogására van szükség, hanem az EGYETLEN BŰNCSELEKMÉNY elfogadására és kinyilvánítására, a 2 millió szerződéses polgári jogvita helyett.

Mindenki tudja, hogy a mennyiség a nyomásgyakorlás eszköze csupán: ha 30-40 ezer KF-sel bombáznánk a magyar igazságszolgáltatást és nem az itt is feljelentett Wellmanntól reménykednének megoldásra, akkor változna a helyzet.

Ha nem nyivákolnának az adósok, hogy milyen rossz nekik, hanem 30-40 ezer KF-es egységesen fellázadna a bűncselekményt jelentő végrehajtások ellen, akkor a rendőrség meghajlana a népakarat előtt!

A Pintérnek és az összes rendőri vezetőnek megküldött tiltakozásom ellen egyetlen jogi kifogás sem érkezett!

Az anyagról:

Mint tudhatjátok, álláspontom szerint minden esetben névvel rendelkező emberekről KELL beszélnünk, mind a bűnözők, mind az áldozatok esetében!

Nem BANK hanem Csányi Sándor bűne, és NEM ADÓS hanem Bartha Gyula áldozata a valóság!

Az elhunytakat nem egyperces látszattal, hanem a nevük tiszteletével KELL világgá kiáltanunk, hogy legalább az áldozat-családjuk sorsán enyhíthessünk!!!

Én csak azt írhatom le, amit bármely bíróság előtt dokumentummal, tanúval bizonyítani tudok, ezért: nevekkel, tanúvallomásokkal.

Ugyanez vonatkozik az egészségében tönkretett és a külföldre

űzött áldozatokkal!

A nevek mindig azt is jelentik, hogy VÁLLALJUK A FELELŐSSÉGET, nem csak ködös általánossággal hablatyolunk!

Ha bárkinek megjegyzése, kifogása van, vagy lemaradt a támogatók sorából, az Emailben sürgősen KÖZÖLJE velem.

SEGÍTSETEK!

Nagyon sietnünk kell, mert az előzetes anyagot május 10-én megküldöm a magyar érintetteknek és a külföldi nagyköveteknek, valamint 19.-én közzé teszem a végleges verziót.

Mellékelem a Peren kívüli Megállapodásunk mai, végleges változatát is.

Kérem, továbbítsátok mindenkinek, aki érintett az ügyünkben.

A hivatkozott anyagok letölthetők a Menyhért Péter baráti kör lapjairól!!!!

https://www.facebook.com/groups/584870318200840/permalink/2370046086349912/

 

OSSZÁTOK mindenkinek!!!!!


Menyhért Péter

híreim!

2018-12-05 15:47:47

Kedves barátaim!

Tudomásul véve, hogy a diktaúrává válás folyamatában már a sok százezres tömeges tiltakozás sem számít, az Adóskamara felkérésével olyan KÁRTÉRÍTÉSI pert kezdeményezek a Csányi ellen, ami reményeim szerint felgyorsítja a maffia tárgyalási kényszerhelyzetbe hozását.

Nézzétek meg az erről szóló Facebook videómat a Menyhért Péter baráti kör nyilvános, vagy a Deviza Alapú Csalás bejelentkezéses-zárt csoportjainkban.

FONTOS

Aki még nem töltötte ki a KÖZÖSSÉGI FELJELENTÉS-hez a csatlakozási Nyilatkozatát, tege meg minél előbb.

Nyomtatványt a petermenyhert@gmail.com címemre írt kérésre küldök.

Ne felejtsétek el: a petíciónk aláírása NEM JOGI kapcsolat!

Itt csat támogathatsz miket és információt kaphatsz a fejleményekről.

menyus

 


Menyhért Péter

Petíció minden képviselőhöz

2018-08-30 14:17:40

PETÍCIÓ

 

Tájékoztatás a „devizahitelezés elnevezésű társadalmi méretű bankár-maffia bűncselekményről

 

Tisztelt „képviselő” hölgyek és urak!

 

Alulírott Menyhért Péter, mint a Közösségi Feljelentés, illetve a több mint 32 ezer fős „DAC” jogi és pénzügyi érdek-képviseleti csoport meghatalmazott képviselője, a Sértetti közösség nevében és képviseletében a mellékletben számonként részletesen kifejtett tényállás alapján kialakított feltételek szerint.a folyamatban levő bűnügyünkben, a 2013. december 29-i Közösségi Feljelentés valamennyi kiegészítésének jogfenntartásával, megerősítésével, a következő tájékoztatást teszem:

Önök nem csupán egy választójogi és választási csalás résztvevői/elkövetői, de a „devizahitelezés” néven elhíresült társadalmi bűncselekmény részesei is egyben.

Választójogi és választási csalás egyben, mert 2011 óta tudatosan egy csaló választási rendszert építenek a korrumpált „ellenzék” együttműködésével, mely 2018-ban már tucatjával bizonyította a konkrét választási csalás elemeit is. A választópolgárokat a kiemelkedő személyes jövedelmük megszerzése érdekében, egy tisztességes választási rendszer látszatával megtévesztve és tévedésben tartva, a 2014-es választással, majd most a 2018-as választás révén folyamatosan megkárosítják, megtévesztve az EU közösségét és az ország szerződéses partnereit is. Önök ugyanúgy visszaéltek a magyar nép, a jóindulatú emberek bizalmával és naív hitével, mint ahogy ezt a bankármaffia tagjai is megtették.

Ahhoz, hogy tisztességüket, becsületüket bizonyítsák, a következő elvárásainknak eleget kell hogy tegyenek:

  1. Név szerinti szavazással kezdeményezzék a magyar jogrenddel összeegyeztethetetlen választási törvény megsemmisítését és egy új választási törvény megalkotására szolgáló választás kiírását. Törvényszerűen lehetetlen az európai versengő pártok választási rendszerében egy a jogrendünktől idegen, kétosztatú. Amerikai választási rend beillesztése!

  2. Név szerinti szavazással kezdeményezzék a Legfőbb Ügyészségen NF.5682/2013/ ügyszámon folyamatban levő (Polt Péter által szabotált) büntető eljárás nyilvános folytatását és bíróság elé állítását.

  3. Név szerinti szavazással kezdeményezzék a köztörvényes bűnöző Polt Péter azonnali leváltását és az ellene folytatott vizsgálat idejére előzetes letartóztatásba helyezését, a szökés, bűnismétlés, az ügy bizonyítékainak megsemmisítése és a tanúk megfélemlítése miatt.

  4. Kezdeményezzék egy független ügyészekből, bírókból és ügyvédekből álló testület felállítását parlamenti ellenőrzéssel; az ügyészségi és bírósági korrupció felderítéséért.

  5. Azonnali hatállyal állítsák le a bűncselekményt megvalósító összes (a folyamatban levőket és a lezártakat is!) devizahiteles végrehajtást.

látszólag törvényes végrehajtások mindegyike bűnpártolás, joggal való visszaélés, orgazdaság és korrupciós bűncselekményeket valósítanak meg.

 

Alulírott Menyhért Péter a mai naptól – büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem:

A mai naptól minden jogász végzettségű személy, aki a devizacsalás szerződésnek látszó csaló irományát a büntetőeljárásunk jogerős lezárása előtt nyilvánosan „szerződés”-nek nevezi, illetve akként jár el, az bűnpártoló, korrupt, a sértetteket megkárosító személynek tekintendő!

 

Folytatás a 180829peticio.pdf fájlban, a Menyhért Péter baráti kör honlapján

https://www.facebook.com/groups/584870318200840/files/  

 

 


Menyhért Péter

Szakirodalom

2018-08-07 16:25:18

Hányingerem van a sok hazug féligazságtól, amit itt összehordanak az okoskodó-szakemberkedő–politizáló-devizásmentők.

Az egyetlen KF bűncselekményen kívül nincs más valóság, de tisztelet és megbecsülést érdemel minden eddigim harcos - még ha nem is volt igaza. 

Akit ennek a témának a teljes szociológiai-szociográfiai feldolgozása érdekel, az most, kedvezményes előfizetéssel vegye meg Prof. Dr. Kiss Zoltán László DEVIZAHITEL? tanulmányok, esszék, vitairatok a „speciális banki termék”-ről című könyvét Dr. jur. Szepesházi Péter szervezésében. Előfizethető Szepesházi Péternél (szepeshazip@gmail.com ), vagy Szabó Józsefnél (hitelesmozgalom@gmail.com ) Ára: 4.400Ft aug 15-ig utána 6.000 Ft

A tartalom:

Bevezetés: A „deviza alapú kölcsönök” szociológiai vizsgálatának aktualitásáról Kiss Zoltán László ...................................................................................................... 9

Deviza alapú pénztermék Boós Tibor – Demeter Tamás ..................................................................................44

Szinopszis ..............................................................................................................44

Bevezetés ..............................................................................................................44

I. A hitelpénz ....................................................................................................46

II. A deviza alapú hitel .......................................................................................50

III. Szintetikus deviza .........................................................................................54

A devizahitelezés problémái, politikai és jogi „megoldásai“ Ravasz László - Szepesházi Péter ...........................................................................63

I. Devizahitelek és politika, devizahitelek és bíróságok ...................................63

I.1. Bevezetés ....................................................................................................63

I.2. A társadalmi vagyon ingyenes magánosítása és a termelő tőke kivonása a gazdaságból 1989-2002 között .........................................................................63

I.3. A devizahitelezés kialakulásának okai és tömegessé válása 2002 és 2010 között .................................................................................................................66

I.4. Megoldási kísérletek 2010 után ...................................................................69

I.5. A bíróságok 2012 utáni szakmai irányítása, befolyásolhatósága és ezek hatása a bírói pártatlanságra .............................................................................74

II A jogi szabályozás és a bírói gyakorlat néhány aspektusa a „devizahiteles” előzetes döntéshozatali eljárásokra is figyelemmel (Szepesházi Péter) .............83

II.1. A jogi szabályozás és a bírói gyakorlat egyes szempontjai ......................83

II.2. Egyes hazai devizahiteles előzetes döntéshozatali kezdeményezések ....87

Összefoglaló ..........................................................................................................92

Devizahitel – adós és érdekvédő civil szemszögéből Szabó József ...........................................................................................................96

1. A deviza alapú kölcsönök jellegadó vonásai ................................................96

2. A deviza alapú kölcsönök törvényi háttere .................................................107

3. A pénzügyi fogyasztóvédelem az elmúlt 15 évben.....................................110

4. Kölcsönszerződések létre jötte és tisztességessége .................................113

5. A deviza alapú kölcsönök hatása a gazdaságra ........................................114 2

6. A jelenlegi helyzet megoldása ....................................................................115

7. A magyar állam szerepe .............................................................................115

8. A jövőbeni feladatok ...................................................................................117

9. Összegzés ..................................................................................................118

Az „olyan, mintha” jogviszony - avagy a deviza nyilvántartású kölcsönszerződések általános értékelése fogyasztóvédelmi szempontból Dr. Madari Tibor .......................................................................................................121

1. A deviza alapú kölcsön tárgya, fogalma ..........................................................121

2. A deviza elszámolású kölcsön konstrukciójának értékelése a jogszabályi alapok tekintetében .............................................................................................122

3. A deviza elszámolású kölcsön eltérése a Ptk. 523.§.-nak szabályaitól ..........125

4. A deviza elszámolású kölcsönszerződések létre nem jöttének, vagy semmisségének jogi alapjai .................................................................................126

4.1. A deviza elszámolású szerződés érvényesen nem jött létre ...................126

4.2. A deviza elszámolású kölcsönszerződés teljes semmissége jogszabályba ütközése miatt, illetve az e jogkövetkezmény eliminálására tett kísérletek értékelése ........................................................................................................128

4.3. A deviza elszámolású kölcsönszerződés, mint tisztességtelen szerződési feltétel semmissége .........................................................................................129

5. Társadalmi és gazdasági hatások ...................................................................131

6. A PSZLF által tervezett lépések a deviza elszámolású kölcsönök kárainak mérséklése érdekében ........................................................................................136

Összegzés ...........................................................................................................136

Deviza alapú” kölcsönzés régen és most Bukovszky László ...................................................................................................139

Összegzés ...........................................................................................................139

Bevezetés ............................................................................................................139

1. A deviza alapú kölcsön fogalma .................................................................141

2. „Deviza alapú” szerződések múlt századi előzménye ................................146

3. „Deviza alapú” szerződések jelen korunkban .............................................153

3.1. A kölcsön tárgya, a tartozás összege .......................................................154

3.2. Forintban való folyósítás ..........................................................................155

3.3. A kölcsön folyósítása ...............................................................................156

3.4. A teljesítési árfolyamok ............................................................................157

4. Egyes deviza alapú konstrukciók és finanszírozási formák megítélése ........159

A „deviza alapú kölcsönök” jó erkölcsbe és gazdasági jogba ütköző vonatkozásai Bertha Szilvia ..........................................................................................................162 3

Bevezetés ............................................................................................................162

A jó erkölcs, és ami azzal ütközik ........................................................................163

A gordiuszi csomó: az érték és az összeg viszonya ...........................................168

Részletesen a követelés-értékelés törvényi megfelelőségéről ...........................171

A „deviza alapú kölcsönök” társadalmi hatása ....................................................175

A megoldás ..........................................................................................................177

Szerződéses jogvita, csalás vagy tömeges emberkísérlet? „Deviza alapú” vagy „deviza nyilvántartású” kettős pénznemű jogügyletek Menyhért Péter - Baglyosi Leona ...........................................................................180

I. Fejezet ..............................................................................................................180

II.Fejezet ..............................................................................................................185

III. Fejezet ............................................................................................................186

IV. Fejezet ............................................................................................................189

V. Fejezet .............................................................................................................190

VI. Fejezet ............................................................................................................192

VII. Fejezet...........................................................................................................192

VIII. Fejezet..........................................................................................................193

IX. Fejezet ............................................................................................................194

A deviza alapú hitelezés csalárdságai Dr. Marczingós László .............................................................................................196

Kölcsön vagy devizapáros fogadás (forex)? Soltész Sándor .......................................................................................................213

Bevezetés: A „deviza alapú kölcsön” jellegadó vonásai .....................................213

1. Ha kölcsönviszony, akkor azt kell számolni, azt számoljunk ..........................213

1.1. Kockázat, illetőleg kockázatvállalás: ........................................................214

1.2. A kölcsönszámítás szakmai számítási alapjai konkrétan .........................215

1.3. Kölcsönszámítás forintban vagy devizában? ...........................................215

1.4. Kölcsönszámítás deviza alapon, devizában .............................................216

1.5. A devizaárfolyamváltozás hatásának figyelembe vétele ..........................216

1.6. A tisztességtelen elemek elszámolása .....................................................217

1.7. A bankok nem tartják be a módszertani rendeletet ..................................218

1.8. A jogértelmezések kettőssége..................................................................219

2. Vizsgáljuk meg tehát részletesebben itt, most a devizapáros fogadást is. .....219

2.1. Járai Zsigmond „nyilatkozata 11 ................................................................219

2.2. Mi az a forex .............................................................................................219

2.3. Forex fogalmak .........................................................................................219 4

2.4. Szerencsejáték vagy befektetés? .............................................................221

3. Elemezzük a kölcsön-, és a szerencsejátékbeli jogviszonyokat egymással összevetve: ..........................................................................................................221

4. A jogelméleti vita eldöntésének alátámasztása gyakorlati számításokkal ......224

5. Jogi következmények ......................................................................................225

6. A KÚRIA jogegységi határozatainak kettősségei ............................................225

6.1 Kérdések. ...................................................................................................225

6.2 Válaszok. ...................................................................................................225

6.3. A konstrukció értelmezése. ......................................................................227

6.4. Forintositás egyenlő kölcsönösités. ..........................................................228

7. Megoldások .....................................................................................................228

The Foreign Currency Loan Experience in Australia Evan Jones .............................................................................................................230

Abstract ................................................................................................................230

The 1980s: the era of foreign currency loans ......................................................230

Fundamentals of FCLs ........................................................................................232

The foreign currency loan as innately toxic facility ..............................................233

The long war of position ......................................................................................234

Court litigation ......................................................................................................235

The regulatory and political arena .......................................................................236

Lessons from the antipodean experience ...........................................................237

FX loans: turning borrowers into blind-folded gamblers Sigrún Davíðsdóttir .................................................................................................240

Preface ................................................................................................................240

The Wandering Curse .........................................................................................241

The 1980s Australian FX saga sets the pattern of misery for FX borrowers...241

The Australian lesson: “…nobody in their right mind… would have gone ahead with it (i.e. FX borrowing)” ................................................................................241

Europe in the 1990s and the Austrian efficiency in FX lending .......................242

Austrian FX loans: from a specialised product to everyman mortgage ...........243

Austrian FX loans: declining but legacy issues remain a worry ......................243

Austrian kid-gloves against a large banking (and insurance) sector ...............244

Lessons of domestic FX loans relearnt: “not suitable as mass product” .........244

IMF adds voice to the warning Austrian chorus ..............................................245

FX lending in CESEE: to what extent and why ...............................................245

Iceland: where politicians (eventually) sided with borrowers ..........................246 5

The Underlying Mechanism of FX Loans ............................................................246

Banks hedging by turning FX borrowers into carry traders .............................246

Austrians, a nation of carry traders ..................................................................247

Agents, fees and (unhealthy) incentives .........................................................248

FX lending: hedge for banks’ funding ..............................................................248

Banks are aware of FX risk but do little to inform FX borrowers .....................249

FX Lending and Additional Risks ........................................................................250

Another dimension of FX lending risks: other shocks accompany exchange volatility ............................................................................................................250

Repayment vehicles = no guarantee but an even greater risk ........................250

Foreseeable Austrian shortfall – test in 2019 ..................................................251

Lessons from the Past for the Present ................................................................252

FX borrowers of all lands, unify! ......................................................................252

The case of Árpád Kásler and the European Court of Justice ........................253

Conclusion: calculated gamble v being blind-folded at the gambling table .....253

THE COMMERCIALISATION OF MULTICURRENCY MORTGAGES IN SPAIN Patricia Suárez Ramírez .........................................................................................255

The massive roll-out of foreign currency mortgages in Spain .............................255

The property bubble in Spain ..........................................................................255

The Bloomberg forecasts ....................................................................................258

The customer profile ............................................................................................259

The over-indebtedness ........................................................................................260

The financial institutions ......................................................................................260

Pre-contractual information .................................................................................261

1.The operation of multicurrency mortgages in Spain .........................................263

2. The role of the Regulator: Banco de España (Spanish Central Bank) ............264

3. Spanish jurisprudence .....................................................................................265

4. ASUFIN and its role in the defence of consumers ..........................................268

A new form of association in Spain .................................................................268

The defence of those affected by currency loans in Europe ...............................269

FX Loans, Complex Financial Instruments Evi Avlogiari, with the contribution of Magda Glavina ............................................270

Abstract ................................................................................................................270

A. History of FX Loans .........................................................................................270

B. Derivative products (derivative instruments) – Definition ................................271 6

C. Complex and non-complex financial instruments ...........................................272

D. OTC derivatives ..............................................................................................273

E. Disclosure obligation and professional competence .......................................274

Foreign Currency Loans in France Evan Jones .............................................................................................................277

Abstract ................................................................................................................277

Dexia and Local Authorities .................................................................................277

UBS 279

Crédit Agricole and Crédit Mutuel........................................................................279

Banque Nationale de Paris ..................................................................................280

Behind the Details ...............................................................................................282

Social, legal and economic aspects of FX loans – the Bulgarian experience Dessislava Dimitrova – Anna Georgieva ................................................................286

1. “An avalanche of lawsuits” – in 2011 no one believed it could happen. .........286

2. Attitude of the authorities and society. ............................................................286

2.1. In court, the general “consumers lose” rule is occasionally broken by “consumers win”. .............................................................................................286

2.2. The Bulgarian National Bank steers clear of the FX loans issue. ............287

2.3. The Consumer Protection Commission betrayed consumers’ rights. ......287

2.4. The “FX loans” amendment in the Consumers Protection Act. ................289

2.5. Media and society. ....................................................................................289

3. Courts’ attitude. ...............................................................................................290

3.1. To protect the banks! ................................................................................290

3.2. Breaking the status quo. ...........................................................................291

4. Consumers’ attitude. Social and phsychological aspect. ................................292

4.1. The FX loan trap - an absurd economic situation with grave social implications. .....................................................................................................293

4.2. Despite the discouriging results consumers are persistent in filing lawsuits. .........................................................................................................................293

4.3. Consumer crusade for monetary compensation but for justice as well. ...293

4.4. Lack of justice harms consumers’ confidence in the legal order and discourages them from observing it.................................................................294

4.5. Consumers seek other coping alternatives. .............................................294

5. Are the banks able to hold their position? .......................................................295

5.1. Ratio of non-performing loans increases, exposing banking system to risk. .........................................................................................................................295 7

5.2. Enforcement of FX loans as a last resort is inefficient and does more harm than good. ........................................................................................................295

5.3. Solutions on a case-by-case basis. ..........................................................296

6. Our perspective on how the authorities could effectively protect the banking system. ................................................................................................................297

A deviza alapú kölcsönök helyzete Romániában Bíró Bíborka Eszter - Madaras Szilárd ...................................................................298

A hitelfelvétel alakulása Romániában .................................................................299

Az Európai Unió Bírósága elé terjesztett előzetes döntéshozatali kérelmek a deviza alapú kölcsönöket tárgyaló alapeljárásokkal összefüggésben Romániában 304

Az előzetes döntéshozatal iránti kérelem ........................................................304

A C-186/16 sz. Ruxandra Paula Andriciuc és társai kontra Banca Românească SA ügy .................................................................................................................305

Előzetes döntéshozatalra előterjesztett megválaszolandó kérdések ..............305

Előzmények - az alapeljárás................................................................................307

A kérdésekre adott válaszok a főtanácsnok indítványa szerint .......................308

A C-119/17 sz. Liviu Petru Lupean, Oana Andreea Lupean kontra a OTPBANK SA Nagyszebeni Fiók útján eljáró OTP BANK NYRT ügy ..................................313

Előzetes döntéshozatalra előterjesztett megválaszolandó kérdések ..............313

Előzmények - az alapeljárás ............................................................................314

A kérdésekre adandó lehetséges válaszok .....................................................314 Adósrabszolgaság Szlovákiában Horecsnyík Melinda ................................................................................................318

Bevezetés ............................................................................................................318

Első lépés A törvénytelenség mibenléte .............................................................319

Második lépés Szlovákia fő, nembanki hitelt nyújtó cégei ..................................321

Harmadik lépés A kiszolgáltatott célcsoportok ....................................................323

Negyedik lépés Szerveztünk tapasztalatai, célunk .............................................324

How to win against the banks Katherine Alexander Theodotou .............................................................................326

Background:.........................................................................................................326

Croatia:................................................................................................................330

Összegzés, következtetések, javaslatokKiss Zoltán László...................................................................................................332

Szerzőink ................................................................................................................382

Mellékletek..............................................................................................................387Menyhért Péter

Tudnia KELL mindenkinek

2018-08-07 13:46:24

Kedves barátaim!

Elsőként köszönöm a segítségeteket: most októberig ki tudom fizetni a lakbéremet, ezzel nagy terhet vettetek le a vállamról!

Ez még jobban ösztönöz arra, hogy felpörgessem a folyamatot, amihez én már kevés vagyok!

5 fontos, minden KF-esre vonatkozó dolgot kell kiemelnem:

Mindenki tudja azt, hogy a Facebook csoportjainkba tartozás és a Petíciónk aláírása CSAK az információkhoz való hozzáférést teszi lehetővé! Közösségi Feljelentő azaz KF-es csak az lehet, aki a Nyilatkozatot megküldte nekem eredetiben, aláírva postán!

A KF-es számát annak adom ki, aki az adategyeztetés xls fájlt kitöltve, megküldte nekem. Aki ezt még nem küldte, de tudja a KF-es számát az mindenképpen keressen meg mailben.

CSAK a petermenyhert@gmail.com Email címemet használjátok – a Facebook üzeneteket a sok vírus miatt NEM OLVASOM EL!

Az, hogy a magyar jog szerint mely végrehajtás védhető meg akár erőszakkal is, a következőktől függ: KF szám; kitöltött és postázott magánokirat csomag; polgármesteri-rendőrkapitányi levél; a végrehajtónak és lakásspekulánsnak írt kitöltött tájékoztatás; legalább néhány KF-es jelenléte.

Mit tegyél, ha megjelenik a végrehajtó bagázs? Ha tudod, telefonnal pl. vedd fel az egészet. Hangosan olvassátok fel először a pintérnyílt.pdf fájlt, majd utána a végrehajtók.pdf fájlt. Ha lehet, szerezzetek kihangosítót. Ha hasztalan, és pld. a LAKATOS elkezdi rongálni a kapud vagy az ajtód zárját, tegyél ellene valamit. Én például az agresszív zaklató pofájába öntenék egy pohár forró vizet! Ha a rendőrök nem mennek el, a 112 telefonon tegyél azonnal feljelentést a fegyveres erőszakra hivatkozva, és kérj rendőri segítséget! Fontos, hogy így minden lépésed dokumentált! Ha az agresszió fokozódik, egy molotov, vagy akár a fegyveres önvédelem is jogszerű! Mindegyik védelem azonban csak azokat illeti meg, akiknek NINCS KÖLCSÖNÜK, csak a bűnözők általi csaló követelés van – függetlenül attól, hogy melyik joggal visszaélő közjegyző vagy bíró akar téged meglopni.

Megpróbálom a napokban a pintérnyílt.pdf és a végrehajtók.pdf fájlt diktafonra felolvasni, és a hangfájlokat felteszem a netre.

Segítséget kérek: várom mindazok nyílt jelentkezését, akik egy megye vagy település KF-eseit riadóláncba összefognák!

Segítséget kérek: várom mindazok petermenyhert@gmail.com Email címemen való jelentkezését, akik pl. az eltűnésem vagy a halálom esetén továbbmenedzselnék az ügyünket! Nekik el kellene hozzám jönni, hogy mindent részletesen elmagyarázzak, megértessek velük! Nagyon fontos lenne, hogy semmilyen értetlenség ne akadályozza a győzelmünket, mert ma az ellenzéki pártok és a média hiányában már beindult a rákosi -féle diktatúra nyílt kiépítése, annak várható összes agresszív aljasságával.

Szeretnék egy Facebook live élőadás sorozatot indítani, ahol heti rendszerességgel (pl. szombat délutánonként) élőben válaszolni tudok a felmerülő kérdésekre. Ehhez is segítségre volna szükségem: aki ilyet csinált, és be tudna engem „idomítani” és el tudna hozzám jönni, azt nagyon szívesen látom.

Kérem, ezt mindenki olvassa el és terjessze minden ismerősének itthon és a világban!!!


Menyhért Péter

Minden DEVIZAHITELTŐL SZENVEDŐ Magyar polgár részére

2018-08-06 00:54:55

NYÍLT LEVÉL

a devizacsalás áldozatai és a magyar jogállamiság védelméért

Kedves ismerős és ismeretlen barátaim!

Elsőként a valós és teljes, minden egyedi esetre kiterjedő tényállást KELL megértenie mindenkinek!

A magyar jogban, közgazdasági és pénzügyi világban sohasem volt; ma sem lehet, és a jövőben sem lehetséges létrehozni „deviza alapú” vagy „devizában nyilvántartott” jogügyletet.

EZEK SOHASEM JÖHETTEK LÉTRE!

Ezen megvalósított jogügyletek „szerződésnek látszó” dokumentumai az első károkozói a csak és kizárólag, előre tudatosan, bűnszervezetben megtervezett; csalással és más bűncselekményekkel létrehozott cselekménynek.

A bűnelkövetők NEM a bankok, hanem a csaló bankvezérek.

A csaló bankárok a saját bankjaikat is becsapták, meglopták!

A bűncselekménnyel létrehozott személyi kár NEM a bankok extraprofitja, hanem minden esetben ezen bűnöző bankvezérek milliárdos összegű bónuszai, prémiumai, jutalmai, stb. amit ezen bankvezérek a kimagasló hitelkihelyezések után vághattak zsebre.

Ezeket a CSALÓ banki konstrukciókat 2004-ben dolgozták ki, miután a 2001-es lakossági devizakonszolidáció után megbuktak a devizahitelezéshez fűzött banki remények.

A magyar emberek ugyanis nem vettek fel devizahitelt!

A CSALÓ banki konstrukció megvalósításának alapjai:

a magyar polgárok naiv bizalma, VAKHITE a bankkal szemben (nálunk ma is gyakorlat a banki szférában, hogy az ügyfelektől BIANKO aláírásokat kérnek!)

a magyar polgárok pénzügyi közgazdasági és jogi tudatlansága

a magyar polgárok pénzügyi kiszolgáltatottsága

a magyar polgárok állami szintű félrevezetése a hatóságokkal szemben

a magyar polgárok lakásügyi kiszolgáltatottsága (az állam a polgárt a pénzügyi lehetőségeit meghaladó lakás-tulajdonlásra kényszeríti)

a világon elterjedt devizahitelezés (HIBÁS banki termék) mintáját alapul vették

a 3 létező jogügylet – a devizahitel; a forintkölcsön és a deviza/valuta váltás

a Magyar Bankszövetség nevű kartell/maffia szervezet gazdasági, jogi, politikai befolyása az országgyűlésre

Ezen sziklaszilárd alapokra cca. 2 millió csaló jogügylet készült.

Mindenkinek tudnia kell, hogy a deviza léte mellékes, hiszen minden egyes „szerződés” az állítólag kiadott TELJES deviza összeg piaci árú visszavásárlását tette lehetővé.

A banknak tehát nem kellettek ehhez sem a deviza, sem forint betétek, megtakarítások, hiszen törvényesen 2-5% MNB letét mellett 100% hitelszámlapénz forintot teremthettek, melynek nincs mérhető kamat költsége.

A hitelkérők nem a kamat nagysága, hanem a havi törlesztés vállalhatósága szerint döntenek – a Kúria ebben is téved!

2015. december 31-én hivatalosan véget ért a devizahitelezés korszaka Magyarországon. A hatalom megszüntette a devizás ügyleteket a gyalázatos forintosítási törvénnyel. Ez üzenet volt nekünk, áldozatoknak: az állam egyértelműen kinyilvánította, hogy már látszatként sem hajlandó igazságot szolgáltatni. Tényként kellett megállapítanom: Magyarországon (beleértve a Európai Uniót is!) SENKI – így még MI KF-esek sem! – nem nyerhet devizás ügyben!

A hatalom felmérte ennek a társadalmi bűncselekménynek a nagyságát és a lehetséges következményeit. Semmilyen jó szándék nem remélhető a maffiaállamunk elitjétől, amely mára egész hivatásrendi bűnöző tömeget hozott létre: a teljes politikai elit és a bankok gazdasági strómanrétege mellett a teljes jogász szakma (személyek szórványos, nem rendszerszerű kivételével) érintett.

Mint bizonyára tudjátok, az én személyes helyzetértékelésem meglehetősen negatív. Álláspontom szerint 2014-ben a bankármaffia átvette a politikai hatalmat is a korrupt politikai elittől, beleértve a kollaboráns látszatellenzéki pártokat is. A várható legjobb esetben peren kívüli egyezség remélhetőleg létrejöhet.

Ma Orbán Rákosi típusú diktatúrát épít – a sajtószabadság médium hiányában PROPAGANDA szintre süllyedt. Ellenzéki pártok valójában nem léteznek. A kádári jellegű kollaboráns értelmiség (személyek véletlen szerszerű kivételével) ma is alkalmatlan a független létre.

Idén már megkezdődött a leszámolás: a középosztály vagyoni megsemmisítése. Az én meglátásom még ennél is kétségbeejtőbb: szerintem tudatos genocidium készül! Lehet mentegetni, kifogásokat keresni, hivatkozva pl. az ÁL-ellenzéki pártokramindenkinek szíve joga hogy, áltassa, becsapja magát és követőit.

HÁBORÚT KELL INDÍTANUNK a köztörvényes bűnöző végrehajtások ellen! Ehhez azonban egységes tényállás megítélés kell.

Mi a teendő? Menthetetlen és védhetetlen mindegyik áldozat, aki „devizás szerződéssel” rendelkezik! Tök mindegy, hogy miért és mennyire van igaza: a polgári pereiben törvényszerűen elbukik; az ellene indított végrehajtás formál-logikailag törvényes és jogszerű. Senkit nem érdekelnek az áldozat szociális vagy egészségügyi sirámai! Igazsága nem lehet, segítségre, együttérzésre nem számíthat. A hatalom őt csak egyre mélyebbre taszítja, amíg mindenét bagóért ellophatja!

Mennyiben más a Közösségi Feljelentő? Csak és kizárólag a mi esetünkben létezik a 2013 óta jogerős elutasítás nélkül a folyamatban levő büntető eljárás. A KF alapja, hogy soha nem lehetett szerződésünk, hanem csak és kizárólag egy professzionális csalás sértettjei vagyunk. Általános állampolgári kötelezettség – kiemelten a köztisztviselőkre és rendvédelmi dolgozókra nézve! – a bűnismétlés és további károkozás megakadályozása. Ennek alapján jogos az 1994. évi XXXIV. azaz a rendőrségi törvény 39. § (1) e) pontjára hivatkoznunk, mely szerint ha részt vesznek a végrehajtási eljárás lefolytatásában, pedig a bűncselekményben való részvételt a törvény szerint köteles megtagadni!

A Közösségi Feljelentő sértetteknél a 2012. évi C. törvény jogos védelemről szóló 21.-23 §, valamint a Kúria állásfoglalásának (az új Btk. 21.-22. § „Jogos védelem” értelmezéséről) alkalmazását az életük, az érdekeik és a vagyonuk védelme érdekében! Forróvíz, molotov vagy fegyver ? – én mindegyiket bevetném a fegyveres agresszorok ellen!

Mi kell a jogos védelmemhez? KF csatlakozás; magánokirat csomag; rendőrkapitányi, polgármesteri, levél.

Segítségre kérek minden mindenkit, aki a devizás és az egyéb banki áldozatok érdekében MÁR TETT, TESZ vagy TENNI AKAR.

Csatlakoztassátok ügyfeleiteket, tagjaitokat, védenceiteket a Közösségi Feljelentés sértetti együttműködéséhez! Ehhez nem kell belépni, átlépni, tagnak lenni! Nincs új csoport, ahogyan én nem vagyok senkinek a vezetője! A közösségi feljelentéshez mindenki ingyen, kötelezettség vállalása nélkül, szabad akaratából csatlakozik – minden cselekménye az Ő személyes döntése

A csatlakozással mindössze a 2013 óta megkérdőjelezetlen komplex jogi tényállást, és annak lehetőségeit – következményeit kapja.

Túlélésre a jövőben csak a KF-eseknek van esélye.

 

Kérlek, küldjétek tovább ezt az anyagot minden általatok is ismert devizásnak, rendőrnek, újságírónak, külföldi magyarnak.

 

Ha érdekel, hogy mi a Ti tennivalótok, küldjetek Emailt a petermenyhert@gmail.com címemre „csatlakozás” szöveggel.

 


Menyhért Péter

Minden DEVIZAHITELTŐL SZENVEDŐ Magyar polgár részére

2018-08-06 00:54:55

NYÍLT LEVÉL

a devizacsalás áldozatai és a magyar jogállamiság védelméért

Kedves ismerős és ismeretlen barátaim!

Elsőként a valós és teljes, minden egyedi esetre kiterjedő tényállást KELL megértenie mindenkinek!

A magyar jogban, közgazdasági és pénzügyi világban sohasem volt; ma sem lehet, és a jövőben sem lehetséges létrehozni „deviza alapú” vagy „devizában nyilvántartott” jogügyletet.

EZEK SOHASEM JÖHETTEK LÉTRE!

Ezen megvalósított jogügyletek „szerződésnek látszó” dokumentumai az első károkozói a csak és kizárólag, előre tudatosan, bűnszervezetben megtervezett; csalással és más bűncselekményekkel létrehozott cselekménynek.

A bűnelkövetők NEM a bankok, hanem a csaló bankvezérek.

A csaló bankárok a saját bankjaikat is becsapták, meglopták!

A bűncselekménnyel létrehozott személyi kár NEM a bankok extraprofitja, hanem minden esetben ezen bűnöző bankvezérek milliárdos összegű bónuszai, prémiumai, jutalmai, stb. amit ezen bankvezérek a kimagasló hitelkihelyezések után vághattak zsebre.

Ezeket a CSALÓ banki konstrukciókat 2004-ben dolgozták ki, miután a 2001-es lakossági devizakonszolidáció után megbuktak a devizahitelezéshez fűzött banki remények.

A magyar emberek ugyanis nem vettek fel devizahitelt!

A CSALÓ banki konstrukció megvalósításának alapjai:

a magyar polgárok naiv bizalma, VAKHITE a bankkal szemben (nálunk ma is gyakorlat a banki szférában, hogy az ügyfelektől BIANKO aláírásokat kérnek!)

a magyar polgárok pénzügyi közgazdasági és jogi tudatlansága

a magyar polgárok pénzügyi kiszolgáltatottsága

a magyar polgárok állami szintű félrevezetése a hatóságokkal szemben

a magyar polgárok lakásügyi kiszolgáltatottsága (az állam a polgárt a pénzügyi lehetőségeit meghaladó lakás-tulajdonlásra kényszeríti)

a világon elterjedt devizahitelezés (HIBÁS banki termék) mintáját alapul vették

a 3 létező jogügylet – a devizahitel; a forintkölcsön és a deviza/valuta váltás

a Magyar Bankszövetség nevű kartell/maffia szervezet gazdasági, jogi, politikai befolyása az országgyűlésre

Ezen sziklaszilárd alapokra cca. 2 millió csaló jogügylet készült.

Mindenkinek tudnia kell, hogy a deviza léte mellékes, hiszen minden egyes „szerződés” az állítólag kiadott TELJES deviza összeg piaci árú visszavásárlását tette lehetővé.

A banknak tehát nem kellettek ehhez sem a deviza, sem forint betétek, megtakarítások, hiszen törvényesen 2-5% MNB letét mellett 100% hitelszámlapénz forintot teremthettek, melynek nincs mérhető kamat költsége.

A hitelkérők nem a kamat nagysága, hanem a havi törlesztés vállalhatósága szerint döntenek – a Kúria ebben is téved!

2015. december 31-én hivatalosan véget ért a devizahitelezés korszaka Magyarországon. A hatalom megszüntette a devizás ügyleteket a gyalázatos forintosítási törvénnyel. Ez üzenet volt nekünk, áldozatoknak: az állam egyértelműen kinyilvánította, hogy már látszatként sem hajlandó igazságot szolgáltatni. Tényként kellett megállapítanom: Magyarországon (beleértve a Európai Uniót is!) SENKI – így még MI KF-esek sem! – nem nyerhet devizás ügyben!

A hatalom felmérte ennek a társadalmi bűncselekménynek a nagyságát és a lehetséges következményeit. Semmilyen jó szándék nem remélhető a maffiaállamunk elitjétől, amely mára egész hivatásrendi bűnöző tömeget hozott létre: a teljes politikai elit és a bankok gazdasági strómanrétege mellett a teljes jogász szakma (személyek szórványos, nem rendszerszerű kivételével) érintett.

Mint bizonyára tudjátok, az én személyes helyzetértékelésem meglehetősen negatív. Álláspontom szerint 2014-ben a bankármaffia átvette a politikai hatalmat is a korrupt politikai elittől, beleértve a kollaboráns látszatellenzéki pártokat is. A várható legjobb esetben peren kívüli egyezség remélhetőleg létrejöhet.

Ma Orbán Rákosi típusú diktatúrát épít – a sajtószabadság médium hiányában PROPAGANDA szintre süllyedt. Ellenzéki pártok valójában nem léteznek. A kádári jellegű kollaboráns értelmiség (személyek véletlen szerszerű kivételével) ma is alkalmatlan a független létre.

Idén már megkezdődött a leszámolás: a középosztály vagyoni megsemmisítése. Az én meglátásom még ennél is kétségbeejtőbb: szerintem tudatos genocidium készül! Lehet mentegetni, kifogásokat keresni, hivatkozva pl. az ÁL-ellenzéki pártokramindenkinek szíve joga hogy, áltassa, becsapja magát és követőit.

HÁBORÚT KELL INDÍTANUNK a köztörvényes bűnöző végrehajtások ellen! Ehhez azonban egységes tényállás megítélés kell.

Mi a teendő? Menthetetlen és védhetetlen mindegyik áldozat, aki „devizás szerződéssel” rendelkezik! Tök mindegy, hogy miért és mennyire van igaza: a polgári pereiben törvényszerűen elbukik; az ellene indított végrehajtás formál-logikailag törvényes és jogszerű. Senkit nem érdekelnek az áldozat szociális vagy egészségügyi sirámai! Igazsága nem lehet, segítségre, együttérzésre nem számíthat. A hatalom őt csak egyre mélyebbre taszítja, amíg mindenét bagóért ellophatja!

Mennyiben más a Közösségi Feljelentő? Csak és kizárólag a mi esetünkben létezik a 2013 óta jogerős elutasítás nélkül a folyamatban levő büntető eljárás. A KF alapja, hogy soha nem lehetett szerződésünk, hanem csak és kizárólag egy professzionális csalás sértettjei vagyunk. Általános állampolgári kötelezettség – kiemelten a köztisztviselőkre és rendvédelmi dolgozókra nézve! – a bűnismétlés és további károkozás megakadályozása. Ennek alapján jogos az 1994. évi XXXIV. azaz a rendőrségi törvény 39. § (1) e) pontjára hivatkoznunk, mely szerint ha részt vesznek a végrehajtási eljárás lefolytatásában, pedig a bűncselekményben való részvételt a törvény szerint köteles megtagadni!

A Közösségi Feljelentő sértetteknél a 2012. évi C. törvény jogos védelemről szóló 21.-23 §, valamint a Kúria állásfoglalásának (az új Btk. 21.-22. § „Jogos védelem” értelmezéséről) alkalmazását az életük, az érdekeik és a vagyonuk védelme érdekében! Forróvíz, molotov vagy fegyver ? – én mindegyiket bevetném a fegyveres agresszorok ellen!

Mi kell a jogos védelmemhez? KF csatlakozás; magánokirat csomag; rendőrkapitányi, polgármesteri, levél.

Segítségre kérek minden mindenkit, aki a devizás és az egyéb banki áldozatok érdekében MÁR TETT, TESZ vagy TENNI AKAR.

Csatlakoztassátok ügyfeleiteket, tagjaitokat, védenceiteket a Közösségi Feljelentés sértetti együttműködéséhez! Ehhez nem kell belépni, átlépni, tagnak lenni! Nincs új csoport, ahogyan én nem vagyok senkinek a vezetője! A közösségi feljelentéshez mindenki ingyen, kötelezettség vállalása nélkül, szabad akaratából csatlakozik – minden cselekménye az Ő személyes döntése

A csatlakozással mindössze a 2013 óta megkérdőjelezetlen komplex jogi tényállást, és annak lehetőségeit – következményeit kapja.

Túlélésre a jövőben csak a KF-eseknek van esélye.

 

Kérlek, küldjétek tovább ezt az anyagot minden általatok is ismert devizásnak, rendőrnek, újságírónak, külföldi magyarnak.

 

Ha érdekel, hogy mi a Ti tennivalótok, küldjetek Emailt a petermenyhert@gmail.com címemre „csatlakozás” szöveggel.

 


Menyhért Péter

Pintér belügyminiszternek

2018-07-15 16:37:53

Dr. Pintér Sándor, Belügyminiszter részére 2018. július 15.

Kapják még az ORFK és a BRFK rendőri vezetői

Tárgy: A magyar rendőrség és a jogállamiság védelme

 

NYÍLT LEVÉL

a rendőrség becsületéért és szakmai presztízséért

Tisztelt Belügyminiszter úr! Tisztelt rendőri vezetők!

 

Alulírott Menyhért Péter, mint a Közösségi Feljelentés, illetve a több mint 32 ezer fős „DAC” jogi és pénzügyi érdek-képviseleti csoport meghatalmazott képviselője, a Sértetti közösség nevében és képviseletében a következő oldalakon (Kapják; Indoklás; Jog) számonként részletesen kifejtett tényállás alapján kialakított feltételek szerint., a folyamatban levő bűnügyünkben, a 2013. december 29-i Közösségi Feljelentés valamennyi kiegészítésének jogfenntartásával, megerősítésével, a rendőri állományt közvetlenül érintő tájékoztatást teszem:

1. A Közösségi Feljelentők szerződésnek látszó dokumentumai Csalás és más bűncselekmények miatt a Legfőbb Ügyészségen NF. 5682/2013/184-187-III. szám alatt folyamatban levő büntető eljárás tárgyi bizonyítékai. A magyar jog szerint ezek sohasem lehetnek kölcsönszerződések!

2. A csaló dokumentumokat faktoring/követeléskezelő gazdasági vállalkozásoknak engedményezik vagy eladják a bankok. Ez az eljárás az igazságszolgáltatás félrevezetése és a joggal, gazdasági erőfölénnyel való visszaélés!

3. A közokirat hamisítás miatt feljelentett közjegyzők dokumentumai nem közokiratok. Ezen dokumentumok célja kizárólag az igazságszolgáltatás kikerülése és a joggal, erőfölénnyel való visszaélés!

4. A bírósági végrehajtók a fenti jogsértő iratok formális, jogi szaktudás hiányát tükröző, az Alaptörvényt sértő, a tisztességes eljárás és az emberi méltóság alapvető emberi jogait tudatosan figyelmen kívül hagyó eljárása Bűncselekmény!

5. A rendőrség az 1994. évi XXXIV. törvény 39. § (1) e) pontja szerint vesz részt a végrehajtási eljárás lefolytatásában, pedig a bűncselekményben való részvételt a törvény szerint köteles megtagadni! Ha a rendőrség bűncselekményben vesz részt, akkor bűnözővé válik és ellene mindenféle védekezés jogszerű lesz!

6. A mai naptól kezdeményezzük a Közösségi Feljelentő sértetteknél a 2012. évi C. törvény jogos védelemről szóló 21.-23 §, valamint a Kúria állásfoglalásának (az új Btk. 21.-22. § „Jogos védelem” értelmezéséről) alkalmazását az életük, az érdekeik és a vagyonuk védelme érdekében!

7. A végrehajtani akarókat fel fogjuk szólítani a tevékenységük befejezésére, mert ellenkező esetben csoportosan, felfegyverkezett jogtalan támadónak számítanak, és ellenük még az életüket-testi épségüket veszélyeztető, akár fegyveres védekezés is jogszerűnek minősül!

A bűncselekményt jelentő végrehajtásokban résztvevő rendőrök életét és biztonságát tehát nem garantáljuk; és még a személyük ellen is büntető feljelentést teszünk!

Tisztelettel:

 

Menyhért Péter KF képviselő

Folytatás a honlapon a pdf fájlban


Menyhért PéterPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook