Tiltakozunk a motorosok kollektív büntetése ellen!!!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

petíció zárása

2023-09-19 11:30:37

Tisztelt támogatók, aláírók!

A mai nappal lezárult a petíció aláírásának folyamata. Aki gondolja, az alábbi linken tud belépni a facebookon a Visegrádi motoros per támogatói csoportba. Ezen csoportot arra hoztuk létre, hogy nonprofit alapon tudjuk finanszírozni a perrel kaocsolatos költségeket. 

 

 https://www.facebook.com/groups/1012280000107146 

 

A mai napon továbbítom a visegrádi képviselő testületnek, és a polgármesternek.

 

Üdvözlettel: V. Tibor


Tibor Venter

Közút felszólítás

2023-09-16 09:18:58

Sziasztok!

Ez egy levél a Magyar Közútnak, amiben felszólítottam őket a jogsértő állapot felszámolására.

Az a kérésem, hogy másoljátok ki és minél többen juttassátok el ezt a levelet nekik. Lehet mailen, postai úton, vagy mindkettő, ahogy nektek jó. A cím, címzett, mail cím a fejlécen.

Értelemszerűen a dátumot, nevet írjátok át legalul. A cél a nyomásgyakorlás, ezt az akciónkat fogja követni egy csoportos büntető feljelentés foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés témájában ha szükséges.

Az Önkormányzat, meg a Közút még tartozik nekünk adatszolgáltatással, aminek a határideje rövidesen lejár. Ezt még csatolnunk kell a per anyagaihoz.A célok változatlanok

"A víz szalad, a kő marad, a kő marad!""Inkább törni, mint hajolni!"

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Vármegyei Igazgatóság

1183 Budapest, Gyömrői út 93-95. info@pest.kozut.hu

 

 


Tárgy: 11116 út 1+800 kmsz és 5+000 kmsz közötti útszakasz (Panoráma útra) kihelyezett, motorkerékpárok behajtását korlátozó táblák kihelyezése

 

 

 

 

 


Tisztelt Magyari László Endre Vármegyei Igazgató Úr!

 

 

Az Önök által megküldött közérdekű adatigénylések alapján kiderült, hogy a tiltó tábla kihelyezésével kapcsolatban:

 

1. A korlátozással érintett tevékenység eseti vagy folyamatos megfigyeléséből származó adatokkal nem rendelkeznek

 

2. A döntést megalapozó, a környezeti elemekre vonatkozó környezeti hatástanulmány és kockázatelemzés nem készült

 

3. A döntést megalapozó bejelentések, panaszok nem érkeztek Önökhöz,

 

4. A korlátozást megalapozó mérések, zajmérések nem történtek

 

5. Nem mellékelték a tiltó tábla kihelyezésének határozatát.

 

 

Ezen információk alapján a visegrádi Panoráma útra kihelyezett motorkerékpárok behajtását korlátozó tábla kihelyezése mind műszakilag, mind jogilag megalapozatlan az alábbi jogszabályok alapján: 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről 4. § (3) A forgalomszabályozás során figyelembe kell venni a szabályozandó út (útszakasz, útkereszteződés) - forgalmának nagyságát, összetételét és annak változásait, 5. § (3) * A forgalmi rend megváltoztatását az erre utaló jelzésekkel az FMSZ 29.5. és 36.17. pontjában meghatározottak szerint legalább 3 hónapig jelezni kell. 10. § (2) A járművek forgalmára vonatkozó tilalmat vagy korlátozást csak kellően indokolt esetben és mértékig szabad elrendelni.   83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről 4.2. A közúti jelzőtáblák csak szaktervező által készített és közútkezelői hozzájárulással ellátott dokumentációk (forgalomtechnikai terv, diszpozíciós vázlat) alapján helyezhetők ki. 5.11. A jelzőtáblákat az útburkolat, illetőleg a talaj szintje felett úgy kell elhelyezni, hogy b) olyan helyen, ahol gyalogos- és/vagy kerékpáros közlekedés van, a tábla ba) (a legalsó tábla) alsó éle legalább 2,25 magasságban kell legyen. 13.1. A járművek behajtását tiltó jelzőtáblákat annak az útszakasznak a kezdeténél kell elhelyezni, ahol a tilalom alá eső járművek részére másik út még rendelkezésre áll a tilalom alá eső útszakasz elkerülésére. Jogsértő gyakorlatuk veszélyezteti a motorkerékpáros forgalom biztonságát azzal, hogy indokolatlanul terelik őket át egy rosszabb minőségű, ezért balesetveszélyesebb útszakaszra, valamint a Patak park hotel felőli feljáratnál nincs lehetőség az útszakasz elkerülésére, csak balesetveszélyes megfordulásra. Ezen információk birtokában felszólítom Önöket a jogsértő táblakihelyezési gyakorlat felszámolására. Azonnali hatállyal szereljék le a Visegrád Panoráma út két végén elhelyezett motorkerékpárral behajtani tilos táblát a kiegészítő táblájukkal egyetemben, és állítsák helyre a tiltó táblák kihelyezését megelőző forgalmi rendet. Amennyiben ezt nem teszik meg, jogi eljárást kezdeményezünk Önökkel szemben, a jogszabályi rendelkezések betartása, betartatása érdekében. Valamint az elkövetett törvénysértések miatt büntető feljelentést kezdeményezünk ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.    

 

 

 

Debrecen 2023. szeptember

 

 

 

Üdvözlettel: Venter Tibor

 


Tibor Venter

megbízott jelőlés

2023-08-31 12:41:22


Kedves motorosok!

 Csak azért, hogy ne vesszen a feledés homályába, összefoglalom a három szavazás eredményét, ezeket támogattátok elsöprő többséggel:A tiltó tábla léte elfogadhatatlan, nem támogatunk semmilyen motorosokat diszkrimináló megoldásokat, és nem szükséges új korlátozás, tegyék a rendőrök a dolgukat.

 

Ez a mandátum.

 De ha már van mandátum, akkor akár szavazhatnánk a képviselőkről is. Az ellenoldal legtöbbet azt emlegette, hogy nincs is kivel tárgyalniuk, hát ne okozzunk neki csalódást. A javaslatom az lenne, hogy legyen három megbízott, meg egy póttag, ha valaki beteg, vagy valamiért nem tud elmenni. Egy a helyi erőkből, három külsős. Azért javaslom a három emberes felállást, mert hármat nehezebb megenni. Kommentbe küldjétek a javaslatokat akár több nevet is. A kiemeltek között találjátok

 


 

Helyi:....

Külső:...

 

Lehetőleg olvassátok a kommenteket, hogy ne ismétlődjenek a nevek. Nyilatkoztatjuk őket ki vállalja, ki nem. Aztán ha megvan a lista 3-4 helyi, meg 6-7 külső névvel, feldobjuk szavazásra. Már most mondom, nem akarok vitát abból, hogy 200 000 motorost kell képviselni. Nem, mivel 192 000 már véleményt nyílvánított, nekik minden mindegy. Itt a változást akarók nyílvánítanak véleményt. Ők lapátolják el ezt a sz@rt, nekik kell képviselet.Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „NO VISEGRÁD!” 

Tibor Venter

jogi út élesítés

2023-08-30 20:54:40
Kedves aláírók, csoporttagok!

 

A mai napon elküldtem egy felszólítást a Közút fenntartójának, ahogy azt már korábban terveztem. A lényege, hogy állítsák vissza a tábla kihelyezés előtti forgalmi rendet, a tiltó táblát szereljék le.

 

Értelem szerűen két opció van: 1. Leszerelik a táblát, győzelem 2. Nem szerelik le a táblát, új szakasz kezdődik a háborúban új helyszínen, új fegyverekkel, módszerekkelLehet drukkolni, imádkozni az 1. opcióért.✌️

 

Annyi kérésem lenne a helyi erőkhöz, hogy időnként nézzék meg a tábla meglétét. Ha leszerelik, még a válasz levél kézhezvétele előtt jó lenne tudni, ha a tábla maradt, és a levél megjött, akkor tudni fogjuk, hogy folytatódik a háború. Holnap megkapják a levelet.

Tibor Venter

Újabb szavazási forduló

2023-08-21 17:04:14

Kedves aláírók!

Egy újabb kérdésben szeretnének tudni a véleményetek.

https://www.facebook.com/groups/698691735396723/?ref=share

megadhattok ti is alternatív válaszokat, sőt több választ is megjelölhettek.

 

Köszönjük!

 

 


Tibor Venter

Szavazás megindítása

2023-08-14 03:46:11

Kedves aláírók!

Most láttam, hogy privát lett a csoport, ahol lehet szavazni belépéskor adjátok meg a következő jelszót megjegyzésként:

petíció 2023

Innen tudnatják majd az adminok, hogy aláírók vagytok.

 


Tibor Venter

Szavazás indítása

2023-08-13 20:16:34

Kedves Aláírók, Támogatók!

 

 

Ahogy az egyszeri sebész mondaná: "Vágjunk bele!"

 Indítunk egy netes szavazást ezen a nyitott oldalon (https://www.facebook.com/groups/698691735396723), egyetlen céllal, hogy akik képviselni akarnak bennünket tudják mit támogatunk, mit nem. Bárki, aki tárgyal, ezzel a mandátummal megy. Soha többet nem akarom ezt a szót meghallani motoros ügyekben tárgyalótól, hogy magánvélemény. Az adminok rögzített bejegyzésként kezelik a szavazást, tehát ott találod. Több forduló lesz, a végén összegezzük, és ez lesz a képviselők "megbízólevele". Lesz szabad mozgásterük, de lesznek rögzített sarokpontok is. Lesz olyan kérdés, amiben a szavazók is tehetnek javaslatot, és az új javaslatra szabadon bárki voksolhat. Ha sok alternatíva lesz egy kérdésben, és nagyon megoszlanak a szavazatok, akkor a két legerősebb marad, arra újból szavazunk.

 

Köszönjük, ha véleményt nyílvánítotok


Tibor Venter

Nyílt levél

2023-08-05 05:07:55

Ha valaki nem találkozott volna vele, megosztom. Ez a hölgy az egyik megszavazója szorgalmazója a tiltásnak. És egyben immár szorgalmas olvasója, a manapság visegrád egyik "legnépszerűbb" face felületének, a "Visegrádi panoráma útról kitiltott motorosok"-nak

 

Nyílt levél

Kedves Gerstmayer Beáta Önkormányzati képviselő!

Mindenekelőtt meg kell jegyeznem, hogy rendkívül etikátlannak tartom, hogy ha már "megtisztel" bennünket azzal, hogy erre az oldalra (az önök által kitaszítottak oldalára) ellátogat, és "random" röhögcsélő jelet osztogat, és ennek következményeként kérdést kap, egyszerűen nem válaszol, miközben ön is megszavazta ezt a gyalázat diszkrimináci tábla kihelyezést. Tudniuk kell, hogy ez a tábla nem egy seb, amit az idő begyógyít, hanem egy rákos daganat, ami az idő haladtával egyre nagyobb lesz. Jobb lenne minden szereplőnek, ha ugyanolyan gyorsan, ahogy kihelyezték, el is takarítanák. Aztán ha visszaállították az eredeti forgalmi rendet, el is lehetne végezni a lakossági panaszok érdemi kivizsgálását. No, nem Bepes Elek útkaparó filhállása alapján, hanem műszerrel, ahogy mifelénk szokták, a város több pontján. Aztán az eredmények publikálásával, az érintettek bevonásával lehetne valamilyen elfogadható helyzetet teremteni. A jelen állapot nem fenntartható! Kérem, hogy ne csak a lepontozott "ártatlan" vállalkozóik miatt aggódjanak, hanem azért a több tízezer motorosért is, akik maguk miatt váltak diszkrimináció áldozatává néhány éjszakai driftelő autós miatt. Tervezzük, hogy meglátogatjuk önöket, meghívjuk önöket is, és személyesen, az ott lévő motorosok szemébe
mondhatják, hogy miért tartják őket kitiltandó csűrhének.

Üdvözlettel:
V. Tibor


Tibor Venter

Nem árt odafigyelni

2023-07-31 15:13:15

 

Sziasztok!

 1. A vendéglátó helyek leminősítése kapcsán több oldalról kaptunk visszajelzéseket, hogy ha majd ellátogatunk Visegrádra, majd jól belecsuláznak az ételünkbe. Osszátok meg, hogy lehetőleg senki ne fusson bele ilyen ételbe, ha gyanús dolgot talál, akkor ne fizesse ki, ne egye meg, csomagolja el, panaszkönyvet kikérni, és addig pereljük az éttermet, amíg be nem zár. De az alapszabály, hogy senki ne kerüljön ilyen helyzetbe, hogy Visegrádon most ne fogyasszon!

Hihetetlenül ostobák, mert így még azok sem mernek majd náluk kajálni, kávézni, akik egyébként nem értenek velünk egyet.

Egyébként eddig nem került sor szervezett leminősítésre, egy-egy egyéni akció volt csak. Küldjétek már el akár privátban az érintett éttermek, kávézók nevét, hogy legalább tudjuk, honnan várható ilyen "meglepetés".


Tibor Venter

Visegrádi helyzet jelen állása

2023-07-29 07:43:53

Kedves támogatók, aláírók!

A Visegrád visszafoglalása projekt jelenlegi állása:

1.Az aláírások száma közel 4500

2. A döntéshozók megkapták elektronikus forma mellett írásban is az adatigénylésünket. A kézhezvételtől 15 nap áll rendelkezésükre a válaszadásra. Ha nincs válasz azért, ha van akkor azért adom át ügyvédnek a további ügyvitelt.

3. Augusztus 23.-áig gyűjtjük az aláírásokat, utána zárjuk a petíciót. Addig osszátok, hogy ne maradjon ki belőle senki azért, mert nem jutott el hozzá az információ.

4. Augusztus végéig dönteni kell mindenkinek szabadon, hogy a petíció után ki lesz hajlandó megtenni a további lépéseket. Egy pertársaságot szeretnénk létrehozni. Egy pernek vannak költségei, azt elő kell teremteni, és nincs garancia a nyerésre. Van olyan támogató, aki már felajánlotta, hogy beszáll anyagilag is egy ilyen perbe, a költségek egy részét ilyen külső forrásokból lehetne finanszírozni, a fennmaradó részt meg összedobnánk. Pár ezer forintos tételről beszélünk, de ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy beszáll vagy sem.

Szép napot mindenkinek, és foglaljuk vissza Visegrádot, hogy ne maradjon a szégyen városa!!!

https://www.peticiok.com/tiltakozunk_a_motorosok_kollektiv_buntetese_ellen?fbclid=IwAR0Vs9odcBaPIntsLf0PCfAT2elr6NAK3mQnJLRgD1_rjqTuJ7nJGavADMU

V. Tibor


Tibor VenterPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

 • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
 • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
  1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
  2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
  3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...