Tiltakozunk a motorosok kollektív büntetése ellen!!!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Válasz a közútnak

2023-10-02 21:23:49
Kedves Motorosok!

Aki küldött a Közútnak levelet, és kapott választ is, annak mellékelem az általam adott választ. Ezt küldhetitek vissza az esetleges kiegészítéseitekkel, meg a nevetekkel.

A lényeg, a nyomás gyakorlás. Hogy tudassuk velük, hogy nem állunk le mindaddig, amíg le nem szerelik a rohadt táblájukat.

Vagy ezt a levelet másoljátok be, vagy az alábbi oldalra belépve a file-t is letölthetitek.


 

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Vármegyei Igazgatóság

1183 Budapest, Gyömrői út 93-95. info@pest.kozut.hu  

 

Tárgy: 11116 út 1+800 kmsz és 5+000 kmsz közötti útszakasz (Panoráma útra) kihelyezett, motorkerékpárok behajtását korlátozó táblák kihelyezése, valamint az új forgalmi rend kialakítására válasz, és ismételt felszólítás.    

 

Tisztelt Magyari László Endre Vármegyei Igazgató Úr!    

 

Köszönöm válaszukat. Az Önkormányzattól, Rendőrségtől kapott közérdekű adatigénylésre adott válaszok alapján előkerült adatokra felhívom a figyelmüket.  

 

1.     A Szentendrei Rendőrkapitányság hivatalos nyilatkozata alapján:   A korlátozással érintett tevékenységhez kapcsolódó, az útvonallal összefüggő baleseti statisztikai adatok 2020. január 1-től 2023. július 20-ig terjedő időszakban.  

 

2017. évben 1 súlyos sérüléses baleset történt, amelyben motorkerékpár- vezető vett részt (11116. jelű út 2+300). Ügyszám: 13090/2798/2017.ált.

A 2018. év és a 2019. évben nem történt az érintett útszakaszon baleset.

A 2020-as évben és a 2021-es évben a Panoráma úton történt balesetek nem a Magyar Közút NZrt. kezelésében lévő 11116. jelű úton, hanem a helyi közúton következtek be.

A 2022. évben bekövetkezett baleset nem a Magyar Közút NZrt. kezelésében lévő 11116. jelű úton, hanem a helyi közúton következtek be.

A 2023. február 13-án történt balesetben egy személygépkocsi volt érintett (11116. sz. út 3000 méterszelvénynél).  

 

Az érintett útszakaszon végzett ellenőrzések adatai. Zajszint, forgalom, gépjármű műszaki állapotra vonatkozó adatok 2020. január 1-től 2023. július 20-ig terjedő időszakban.

 

Az érintett útszakaszon a zajszint-, a forgalom, valamint a gépjárművek műszaki állapotára vonatkozó ellenőrzést a megjelölt időszakban a Szentendrei Rendőrkapitányság nem végzett.

 

Mindazon bejelentések, panaszok, amelyek a korlátozás bevezetése előtt vagy után érkeztek Önökhöz, a Visegrádi Önkormányzattól, magánszemélyektől, a közút kezelőjétől 2020. január 1-től 2023. július 20-ig terjedő időszakban.  

 

A megjelölt időszakban a korlátozás bevezetését megelőzően a Szentendrei Rendőrkaptányságra a Visegrádi Önkormányzattól, magánszemélyektől, valamint a közút kezelőjétől nem érkezett bejelentés és panasz.  

 

2.     A Visegrádi Önkormányzat hivatalos nyilatkozata alapján:  

 

1.A közlekedési koncepció valamilyen megfigyelési adatokra épült, ezeket kérem mellékelje. ha nincs, akkor nyilatkozzon róla

 

Önkormányzat válasza: Nem áll rendelkezésre

 

2.A közlekedési koncepció környezeti elemekre vonatkozó környezetihatástanulmány/okra és kockázatelemzésekre épült, ezeket kérem mellékelje. ha nincs, akkor nyilatkozzon róla. A társadalmi egyeztetésekről is kérem küldje meg az anyagokat.

 

Önkormányzat válasza: A társadalmi egyeztetés kiértékelő összegzését mellékelten megküldöm.

 

A válaszból kiderült, hogy valamiféle egyeztetést végeztek, de semmilyen adat, hatástanulmány nincs ami a közlekedési koncepciót alátámasztaná, és amit egy valódi társadalmi egyeztetésre lehetne bocsátani.

 

3.Mindazon bejelentések, panaszok, amelyek a döntés előtt érkeztek azÖnkormányzathoz, más külső szervhez;Bejelentésekről és panaszokról adatvédelmi okokra való hivatkozással nemadunk tájékoztatást. Nem a személyes adatok érdekelnek, hanem a bejeletések tartalma. A személyes adatokat kérem húzza ki, törölje, a többit kérem küldje át.

 

Önkormányzat válasza: A Hivatal felé írásos vagy iktatott panasz nem érkezett, az állampolgárok panaszaikkal a képviselő-testület tagjai, valamint apolgármester úr felé szóban fordultak.

 

A válaszból kiderült, hogy sem panasz, sem bejelentés nem érkezett hivatalosan. Valóban pár hőbörgő facebook proletár véleménye elegendő egy több százezer tagot számláló motoros társadalom megbélyegzésére?

 

4.A közlekedési koncepció is megalapozó mérések, zajmérések, más kibocsátások méréseinek eredményeire, értékelésére; környezeti elemekre vonatkozó környezetihatástanulmány/okra és kockázatelemzésekre épült, ezeket kérem mellékelje. ha nincs, akkor nyilatkozzon róla.

 

Önkormányzat válasza: Nem rendelkezünk zajméréssel.

 

5.2023-ban történt a korlátozás bevezetése, milyen forgalomszámlálási adatokra támaszkodtak. Ezekre vonatkozó jegyzőkönyveket, összefoglaló eredményeket kérem megküldeni, nem becsült értékeket. Ha becslés alapján dolgoztak, kérem arra nyilatkozzon.

 

Önkormányzat válasza: A Magyar Közút végzi a forgalomszámlálást az országos közutakon. Az önkormányzat forgalomszámlálási adatokkal nem rendelkezik.

 

6.Kérem mellékelje a döntést megalapozó előterjesztéseket.

 

Önkormányzat válasza: Tájékoztatom, hogy az ügyben 2023.09.19-én rendkívüliKépviselő-testületi ülésen tárgyalta a korlátozást, mellékelve küldjük aKépviselő-testületi határozatot.

 

A válaszból kiderül, hogy korábbi testületi űlésről nem született határozat, őnkényesen helyeztették ki Önökkel a tiltó táblát 2023 június 9-én.

 

7.A korlátozással érintett tevékenységnek, az útszakaszra vonatkozó, és adöntést megalapozó baleseti statisztikai adatai;

 

Önkormányzat válasza: Nem rendelkezünk adatokkal.

 

8.Bármely más, a döntésben szerepet játszó tényeket, eseményeket, körülményeket bemutató, értékelő anyag. Kérem szedjék össze a döntésben szerepet játszó tényeket. A közút kezelőtől megkaptuk a polgármester nekik küldött levelét. Kérem önök se tartsák vissza ezeket a leveleket, dokumentumokat. A rendőrséggel, Közúttal, vagy a közlekedési koncepció készítőjével való egyeztetések jegyzőkönyveit, nyilatkozatait, levelezéseit kérem megküldeni.

 

Önkormányzat válasza:. Nem áll rendelkezésre.  

 

A bekért adatigénylések alapján egyértelmű tény, hogy Önök egy olyan három kilóméteres útszakasz forgalmi rendjét kívánják önkényesen megváltoztatni, több mint 100 tábla felszerelésével, ahol alig történt baleset, ahonnan semmilyen dokumentált bejelentést, panaszt nem kapott sem a rendőrség, sem az önkormányzat, sem a Közút. Semmilyen döntést alátámasztó mérési adattal, tanulmánnyal nem rendelkeznek. És a kialakított új forgalmi rend sem felel meg a jogszabályi előírásoknak. Veszélyes lassításra, megállásra, megfordulásra, a Kresz szabályainak megszegésére kényszeríti a motorkerékpár vezetőket.  

 

Akkor térjünk rá az Önök válaszaira:

 

Válasz: A helyi önkormányzathoz beérkező panaszokkal nem rendelkezünk, a panaszokat a helyi polgármester levélben közvetítette Igazgatóságunk felé.

 

Az Önkormányzat, a rendőrség kihátrált Önök mögül, ugyanis ők sem rendelkeznek dokumentált panaszokkal. A polgármester Úr hazudott az Önök felé közvetített levelében, és a megemlített hotelek is elhatárolódtak. Sem ők, sem vendégeik nem panaszkodtak az Önkormányzat irányában.

 

Válasz: A tilalmi tábla környezetében kerékpáros vagy gyalogos létesítmény nem található, ezért a tábla kihelyezésére az 5.11 aa) pontja alkalmazandó, nem a hibásan megnevezett ba) pont.  

 

A tábla kihelyezés még az Önök által megjelölt jogszabályi helynek sem felel meg, mivel a tábla alsó síkja 1,30 méteren van, és tévesen hivatkoznak arra, hogy nincs gyalogos, vagy kerékpáros létesítmény, mivel az úton van kerékpáros forgalom, ezért kell 2.25 méterre felrakni, hogy az áthaladó kerékpárostól még lehessen látni a táblát.  

 

Válasz: A tilalmi tábla az Apát-kúti völgybe vezető út csatlakozását követően került sor, a völgy megközelíthetősége érdekében. A Fellegvárnál pedig a Fellegvár parkoló csatlakozásában került kihelyezésre, ahol szintén lehetőség van megfordulni.  

 

13.1. A járművek behajtását tiltó jelzőtáblákat annak az útszakasznak a kezdeténél kell elhelyezni, ahol a tilalom alá eső járművek részére másik út még rendelkezésre áll a tilalom alá eső útszakasz elkerülésére.  

 

A jogszabály világosan fogalmaz. Az útszakasz elkerülésére kell lehetőséget biztosítani, a megfordulás nem elkerülés.  

 

Válasz: Időközben Visegrád Önkormányzat és a motoros érdekképviselet egyeztetését követően a motorkerékpárosokra vonatkozó tilalom 2023. 09.25-én módosításra került. Az új forgalmi rend szerint a tilalommal érintett útszakaszon a Fellegvár felől egyirányban motorkerékpárral is lehet közlekedni.  

 

Az Önkormányzat semmilyen motoros érdekképviselettel nem folytatott semmilyen egyeztetést. És az Újonnan kialakított forgalmi rend is veszélyezteti a motorkerékpár vezetők biztonságát, valamint olyan közlekedési anomáliát tartalmaz amivel szándékos szabályszegésre kényszeríti a motorosokat.  

 

Ismételten felszólítom Önöket, hogy a minden alapot nélkülöző politikai megrendelések kielégítése, valamint egy komplett több százezres társadalmi csoport ellen folytatott boszorkányüldözés, és gyűlöletkampányban asszisztálás helyett állítsák vissza a 2023 június 9.-e előtt bevált és bizonyítottan biztonságos forgalmi rendet. A rendészeti feladatok elvégzése nem az Önök feladata, hanem a rendőrségé. A motorkerékpáros közlekedés biztonsága nem veszélyeztethető politikusok, politikai céljainak elérése érdekében. Kérem térjenek vissza a közlekedés szakmai alapjaihoz, és tartsák tiszteletben a szakma alapvető szabályait, és a hatályos jogszabályi rendelkezéseket.  

 

Amennyiben nem tesznek eleget kérésemnek, úgy bírósághoz fogok fordulni a jogszabályok betartása, betartatása érdekében. A politikusok meg kihátrálnak Önök mögül, és Önök lesznek kénytelenek akár büntetőjogi felelősséget vállalni a megalapozatlan, átpolitizált döntés végrehajtása következményeként.  

 

Debrecen 2023. 10. 02.  

 

Üdvözlettel: Venter Tibor     

Tibor Venter

szavazás a bojkott fenntartásáról

2023-09-25 08:36:06

Sziasztok!

 



Indítottam egy szavazást, az alábbi linken tudtok bejelentkezni. Bárki véleményt nyílváníthat. Kérlek osszátok meg, hogy a lehető legtöbben tudjanak szavazni. Nem érdekel ki kivel szimpatizál.

 



Téma: Fenn akarjátok tartani a bojkottot, és egyéb szankciókat?

 



Tibor Venter

petíció zárása

2023-09-19 11:30:37

Tisztelt támogatók, aláírók!

A mai nappal lezárult a petíció aláírásának folyamata. Aki gondolja, az alábbi linken tud belépni a facebookon a Visegrádi motoros per támogatói csoportba. Ezen csoportot arra hoztuk létre, hogy nonprofit alapon tudjuk finanszírozni a perrel kaocsolatos költségeket. 

 

 https://www.facebook.com/groups/1012280000107146 

 

A mai napon továbbítom a visegrádi képviselő testületnek, és a polgármesternek.

 

Üdvözlettel: V. Tibor


Tibor Venter

Közút felszólítás

2023-09-16 09:18:58

Sziasztok!

Ez egy levél a Magyar Közútnak, amiben felszólítottam őket a jogsértő állapot felszámolására.

Az a kérésem, hogy másoljátok ki és minél többen juttassátok el ezt a levelet nekik. Lehet mailen, postai úton, vagy mindkettő, ahogy nektek jó. A cím, címzett, mail cím a fejlécen.

Értelemszerűen a dátumot, nevet írjátok át legalul. A cél a nyomásgyakorlás, ezt az akciónkat fogja követni egy csoportos büntető feljelentés foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés témájában ha szükséges.

Az Önkormányzat, meg a Közút még tartozik nekünk adatszolgáltatással, aminek a határideje rövidesen lejár. Ezt még csatolnunk kell a per anyagaihoz.



A célok változatlanok

"A víz szalad, a kő marad, a kő marad!"



"Inkább törni, mint hajolni!"

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Vármegyei Igazgatóság

1183 Budapest, Gyömrői út 93-95. info@pest.kozut.hu

 

 


Tárgy: 11116 út 1+800 kmsz és 5+000 kmsz közötti útszakasz (Panoráma útra) kihelyezett, motorkerékpárok behajtását korlátozó táblák kihelyezése

 

 

 

 

 


Tisztelt Magyari László Endre Vármegyei Igazgató Úr!

 

 

Az Önök által megküldött közérdekű adatigénylések alapján kiderült, hogy a tiltó tábla kihelyezésével kapcsolatban:

 

1. A korlátozással érintett tevékenység eseti vagy folyamatos megfigyeléséből származó adatokkal nem rendelkeznek

 

2. A döntést megalapozó, a környezeti elemekre vonatkozó környezeti hatástanulmány és kockázatelemzés nem készült

 

3. A döntést megalapozó bejelentések, panaszok nem érkeztek Önökhöz,

 

4. A korlátozást megalapozó mérések, zajmérések nem történtek

 

5. Nem mellékelték a tiltó tábla kihelyezésének határozatát.

 

 

Ezen információk alapján a visegrádi Panoráma útra kihelyezett motorkerékpárok behajtását korlátozó tábla kihelyezése mind műszakilag, mind jogilag megalapozatlan az alábbi jogszabályok alapján: 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről 4. § (3) A forgalomszabályozás során figyelembe kell venni a szabályozandó út (útszakasz, útkereszteződés) - forgalmának nagyságát, összetételét és annak változásait, 5. § (3) * A forgalmi rend megváltoztatását az erre utaló jelzésekkel az FMSZ 29.5. és 36.17. pontjában meghatározottak szerint legalább 3 hónapig jelezni kell. 10. § (2) A járművek forgalmára vonatkozó tilalmat vagy korlátozást csak kellően indokolt esetben és mértékig szabad elrendelni.   83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről 4.2. A közúti jelzőtáblák csak szaktervező által készített és közútkezelői hozzájárulással ellátott dokumentációk (forgalomtechnikai terv, diszpozíciós vázlat) alapján helyezhetők ki. 5.11. A jelzőtáblákat az útburkolat, illetőleg a talaj szintje felett úgy kell elhelyezni, hogy b) olyan helyen, ahol gyalogos- és/vagy kerékpáros közlekedés van, a tábla ba) (a legalsó tábla) alsó éle legalább 2,25 magasságban kell legyen. 13.1. A járművek behajtását tiltó jelzőtáblákat annak az útszakasznak a kezdeténél kell elhelyezni, ahol a tilalom alá eső járművek részére másik út még rendelkezésre áll a tilalom alá eső útszakasz elkerülésére. Jogsértő gyakorlatuk veszélyezteti a motorkerékpáros forgalom biztonságát azzal, hogy indokolatlanul terelik őket át egy rosszabb minőségű, ezért balesetveszélyesebb útszakaszra, valamint a Patak park hotel felőli feljáratnál nincs lehetőség az útszakasz elkerülésére, csak balesetveszélyes megfordulásra. Ezen információk birtokában felszólítom Önöket a jogsértő táblakihelyezési gyakorlat felszámolására. Azonnali hatállyal szereljék le a Visegrád Panoráma út két végén elhelyezett motorkerékpárral behajtani tilos táblát a kiegészítő táblájukkal egyetemben, és állítsák helyre a tiltó táblák kihelyezését megelőző forgalmi rendet. Amennyiben ezt nem teszik meg, jogi eljárást kezdeményezünk Önökkel szemben, a jogszabályi rendelkezések betartása, betartatása érdekében. Valamint az elkövetett törvénysértések miatt büntető feljelentést kezdeményezünk ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.    

 

 

 

Debrecen 2023. szeptember

 

 

 

Üdvözlettel: Venter Tibor

 


Tibor Venter

megbízott jelőlés

2023-08-31 12:41:22






Kedves motorosok!

 



Csak azért, hogy ne vesszen a feledés homályába, összefoglalom a három szavazás eredményét, ezeket támogattátok elsöprő többséggel:



A tiltó tábla léte elfogadhatatlan, nem támogatunk semmilyen motorosokat diszkrimináló megoldásokat, és nem szükséges új korlátozás, tegyék a rendőrök a dolgukat.

 

Ez a mandátum.

 



De ha már van mandátum, akkor akár szavazhatnánk a képviselőkről is. Az ellenoldal legtöbbet azt emlegette, hogy nincs is kivel tárgyalniuk, hát ne okozzunk neki csalódást. A javaslatom az lenne, hogy legyen három megbízott, meg egy póttag, ha valaki beteg, vagy valamiért nem tud elmenni. Egy a helyi erőkből, három külsős. Azért javaslom a három emberes felállást, mert hármat nehezebb megenni. Kommentbe küldjétek a javaslatokat akár több nevet is. A kiemeltek között találjátok

 


 

Helyi:....

Külső:...

 

Lehetőleg olvassátok a kommenteket, hogy ne ismétlődjenek a nevek. Nyilatkoztatjuk őket ki vállalja, ki nem. Aztán ha megvan a lista 3-4 helyi, meg 6-7 külső névvel, feldobjuk szavazásra. Már most mondom, nem akarok vitát abból, hogy 200 000 motorost kell képviselni. Nem, mivel 192 000 már véleményt nyílvánított, nekik minden mindegy. Itt a változást akarók nyílvánítanak véleményt. Ők lapátolják el ezt a sz@rt, nekik kell képviselet.











Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „NO VISEGRÁD!”











 





Tibor Venter

jogi út élesítés

2023-08-30 20:54:40
Kedves aláírók, csoporttagok!

 

A mai napon elküldtem egy felszólítást a Közút fenntartójának, ahogy azt már korábban terveztem. A lényege, hogy állítsák vissza a tábla kihelyezés előtti forgalmi rendet, a tiltó táblát szereljék le.

 

Értelem szerűen két opció van:



  1. Leszerelik a táblát, győzelem



  2. Nem szerelik le a táblát, új szakasz kezdődik a háborúban új helyszínen, új fegyverekkel, módszerekkel



Lehet drukkolni, imádkozni az 1. opcióért.✌️

 

Annyi kérésem lenne a helyi erőkhöz, hogy időnként nézzék meg a tábla meglétét. Ha leszerelik, még a válasz levél kézhezvétele előtt jó lenne tudni, ha a tábla maradt, és a levél megjött, akkor tudni fogjuk, hogy folytatódik a háború. Holnap megkapják a levelet.

Tibor Venter

Újabb szavazási forduló

2023-08-21 17:04:14

Kedves aláírók!

Egy újabb kérdésben szeretnének tudni a véleményetek.

https://www.facebook.com/groups/698691735396723/?ref=share

megadhattok ti is alternatív válaszokat, sőt több választ is megjelölhettek.

 

Köszönjük!

 

 


Tibor Venter

Szavazás megindítása

2023-08-14 03:46:11

Kedves aláírók!

Most láttam, hogy privát lett a csoport, ahol lehet szavazni belépéskor adjátok meg a következő jelszót megjegyzésként:

petíció 2023

Innen tudnatják majd az adminok, hogy aláírók vagytok.

 


Tibor Venter

Szavazás indítása

2023-08-13 20:16:34

Kedves Aláírók, Támogatók!

 

 

Ahogy az egyszeri sebész mondaná: "Vágjunk bele!"

 



Indítunk egy netes szavazást ezen a nyitott oldalon (https://www.facebook.com/groups/698691735396723), egyetlen céllal, hogy akik képviselni akarnak bennünket tudják mit támogatunk, mit nem. Bárki, aki tárgyal, ezzel a mandátummal megy. Soha többet nem akarom ezt a szót meghallani motoros ügyekben tárgyalótól, hogy magánvélemény. Az adminok rögzített bejegyzésként kezelik a szavazást, tehát ott találod. Több forduló lesz, a végén összegezzük, és ez lesz a képviselők "megbízólevele". Lesz szabad mozgásterük, de lesznek rögzített sarokpontok is. Lesz olyan kérdés, amiben a szavazók is tehetnek javaslatot, és az új javaslatra szabadon bárki voksolhat. Ha sok alternatíva lesz egy kérdésben, és nagyon megoszlanak a szavazatok, akkor a két legerősebb marad, arra újból szavazunk.

 

Köszönjük, ha véleményt nyílvánítotok


Tibor Venter

Nyílt levél

2023-08-05 05:07:55

Ha valaki nem találkozott volna vele, megosztom. Ez a hölgy az egyik megszavazója szorgalmazója a tiltásnak. És egyben immár szorgalmas olvasója, a manapság visegrád egyik "legnépszerűbb" face felületének, a "Visegrádi panoráma útról kitiltott motorosok"-nak

 

Nyílt levél

Kedves Gerstmayer Beáta Önkormányzati képviselő!

Mindenekelőtt meg kell jegyeznem, hogy rendkívül etikátlannak tartom, hogy ha már "megtisztel" bennünket azzal, hogy erre az oldalra (az önök által kitaszítottak oldalára) ellátogat, és "random" röhögcsélő jelet osztogat, és ennek következményeként kérdést kap, egyszerűen nem válaszol, miközben ön is megszavazta ezt a gyalázat diszkrimináci tábla kihelyezést. Tudniuk kell, hogy ez a tábla nem egy seb, amit az idő begyógyít, hanem egy rákos daganat, ami az idő haladtával egyre nagyobb lesz. Jobb lenne minden szereplőnek, ha ugyanolyan gyorsan, ahogy kihelyezték, el is takarítanák. Aztán ha visszaállították az eredeti forgalmi rendet, el is lehetne végezni a lakossági panaszok érdemi kivizsgálását. No, nem Bepes Elek útkaparó filhállása alapján, hanem műszerrel, ahogy mifelénk szokták, a város több pontján. Aztán az eredmények publikálásával, az érintettek bevonásával lehetne valamilyen elfogadható helyzetet teremteni. A jelen állapot nem fenntartható! Kérem, hogy ne csak a lepontozott "ártatlan" vállalkozóik miatt aggódjanak, hanem azért a több tízezer motorosért is, akik maguk miatt váltak diszkrimináció áldozatává néhány éjszakai driftelő autós miatt. Tervezzük, hogy meglátogatjuk önöket, meghívjuk önöket is, és személyesen, az ott lévő motorosok szemébe
mondhatják, hogy miért tartják őket kitiltandó csűrhének.

Üdvözlettel:
V. Tibor


Tibor Venter



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...