Védjük meg együtt Göd zöldfelületeit!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ismét kihagyják a lakosságot a fontos, zöldfelületeket érintő kérdésekből!

2023-03-22 17:52:15

Kedves Aláíró!

Köszönjük, hogy aláírtad az “VÉDJÜK MEG EGYÜTT GÖD ZÖLDFELÜLETEIT!” petíciót és mögénk álltál a gödi Erzsébet-liget megvédéséért folytatott küzdelemben.
🌳💧A vizek és a Golf/Erzsébet-liget jövőjéről szól ez a szombati nap akár csak a petíciónk. 💙💚

⚠️ A Golf még mindig veszélyben van: hétfőn (03.20.) szimpátia szavazást tartott az Önkormányzat azért, hogy egy 1200nm-es területet megtisztítsanak az élővilágtól, ellássanak műanyag borítással, hogy a samsung gyártól kapott ajándék játszótérnek s.o.s helyet találjanak. 

301576015_465764898834795_3118727856737707318_n.jpg
⛔️Újabb átgondolatlan lépés, ahol a lakosságot megint nem kérdezik. Lenne szükség játszóterekre Gödön - hiszen annyi már a lakópark, ahol nincs elég mozgási lehetősége a kicsiknek. De nem a Golfon. Szerintünk a Samsung el tudja tárolni a játszóteret addig, amíg a képviselők átgondolt, lakossággal egyeztetett helyszínt talál. 
⏯ A felvétel itt visszanézhető 44:25-től kezdődik a téma.

🗣Gyertek szombaton piknikezni és 13:00-tól hallgassuk meg Debreceni Pétert a golf és a zöldfelületek fontosságáról, majd beszélgessünk közösen arról, hogy mi fontos nekünk gödieknek!
Facebook esemény és részletek 👉 ITT.

viz_hete_2023_event_god_golf.png
Szeretnénk tovább erősödni, hogy kezdeményezésünk sikerrel járjon ezért arra kérünk, hogy biztasd ismerőseidet és barátaidat, hogy írják alá ők is és gyertek szombaton beszélgetni a folytatásról!

Még egyszer köszönjük a támogatásod!
Együtt sikerülhet megváltoztatni a világot,

Gödi ÖkoKlub Egyesület

 


Gödi ÖkoKlub Egyesület

Köszönjük, de még nem értük el a célunkat!

2023-02-27 19:37:56

Kedves Gödi Polgár, Tisztelt Aláíró!

Köszönjük, hogy hogy aláírtad a petíciónkat és mellénk álltál a gödi Erzsébet-liget megvédéséért folytatott küzdelemben!

Az online petíciónkhoz közel kilencszázan csatlakoztak. Ez az eredmény is megmutatja azt, hogy az emberek nem érdektelenek és össze tudunk fogni, ha a városunkról vagy a természeti értékeinkről van szó.Screenshot_2023-02-27_at_20.29_.08_.png

Ugyan múlt csütörtökön született már egy testületi döntés a megvásárolni kívánt területek ügyében, amit üdvözlünk, de a képviselők által kinyilvánított szándék megközelítőleg sem jelent végleges biztonságot: egy jelentős, négy helyrajzi szám alá tartozó terület kimaradt, amelyre nem terjedt ki a vételi szándék sem. 

331833531_2207542922966795_8234256948754681387_n.pngEzek közül az egyik egy - sajnos magánkézben lévő - természetvédelmi besorolású terület (Hrsz. 025/6),amelyet egy másik, - 2017-ben kialakított, városi tulajdonú szolgalmi út (025/8) köt össze a termálfürdő felé vezető bicikliúttal, illetve annak Öregfutó úti kereszteződésével, ami kivezet a Nemeskéri útra. Szintén nem tárgyaltak a két másik szomszédos, szintén önkormányzati telekről. 

A Gödi ÖkoKlub által indított  petíció azonban tágabb célokat tűzött ki, mint a most, a vételi szándék kapcsán látókörbe került telkek városi tulajdonban maradása. Azt szeretnénk, hogy a teljes Erzsébet Liget, a volt golfpálya területe zöldterület maradjon, és azt az önkormányzat által elkészíttetett természetvédelmi kezelési tervvel összhangban gondoznák és használnák.

Screenshot_2023-02-27_at_20.31_.31_.pngSzeretnénk hosszú távú biztosítékot a természeti értékek megőrzésére, amihez egyes telkek övezeti átsorolása, és védelme is beletartozik.Szeretnénk felhívni a képviselők és a lakosok figyelmét arra, hogy a petíció tovàbbi tètelei hasonlóképpen tárgyalásra és hosszú távú védelemre vàrnak és kérjük a képviselőket, hogy a következő ülésük alkalmával vegyék a témát újra napirendre! 

Szeretnénk tovább erősödni, hogy kezdeményezésünk sikerrel járjon és Göd város vezetése az időközi választások előtt megnyugtató módot találjon Göd tüdejének hosszú távú védelmére, ezért arra kérünk, biztasd ismerőseidet és barátaidat, hogy írják alá ők is a petíciót! 

 

Még egyszer köszönjük a támogatásodat,

A Gödi ÖkoKub Egyesület önkéntesei.

 

A fejleményekről be fogunk számolni honlapunkon, Facebook oldalunkon és e-mailben.


Gödi ÖkoKlub Egyesület



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...