Nemzeti értékeink védelmében - Kontuly Béla freskójának megtartásáért

Váci Székesegyház, Kontuly-freskó megtartása

2023-04-26 13:54:03

Kedves Támogatók!

Kérek mindenkit, akit ezen közlemény elér, hogy az imádság mellett kérjék a Váci Püspökséget minden lehetséges elérhetőségen keresztül, hogy a Kontuly-freskót látható formában tartsák meg! Sem a lekaparás, sem az eltakarás nem tekinthető megnyugtató megoldásnak, mert mi látni szeretnénk Magyarok Nagyasszonyát és körülötte látható alakokat.
Terjesztés, e-mail, telefon, személyes megkeresés útján kérjétek, mert én már kifogytam a lehetőségekből. Pestszentimréről egyedül kevés vagyok, de hiszem, hogy Vác lakóinak éppúgy fontos ez a freskó, mint nekem, legfeljebb a tudatos elhallgatás miatt nem tudnak az eltüntetés tervéről.

Bihari Gábor

Nemzeti értékeink védelmében - Kontuly Béla freskójának megtartásáért

2022-07-01 14:36:33

Kedves támogatói közösség!

A petícióval kapcsolatban az alábbi közleményt adom ki.

1. Első és legfontosabb! Nyomatékosan kérek kindenkit, hogy a felújításban résztvevő dolgozók felé semmilyen negatív érzelmi kritikát ne fogalmazzanak meg és ne zaklassák őket! Ők a munkájukat végzik szívvel-lélekkel, legjobb szaktudásuk szerint. Őket - ismétlem magamat - minden tisztelet megillet, hiszen egy egyértelműen szép és pozitív munkában vesznek részt. A petícióban tett kifogások kizárólag a Kontuly-freskó megtartásáról, annak kéréséről szólnak, természetesen megtámogatva az én laikus, de szívből jövő érveimmel. A döntés megváltoztatására kizárólag a döntési folyamatokban résztvevő műemlékvédelmi hatósági és egyházi személyek jogosultak. A petíció alapvetően feléjük üzen.

2. Tudomásomra jutott, hogy készült egy Vácon terjesztett szórólap, ami tőlem független.

3. Megváltoztattam a petíció címét, mert túl agresszívnak ítéltem. Új neve: "Nemzeti értékeink védelmében - Kontuly Béla freskójának megtartásáért"

4. Fejlemény, hogy a freskó lefedését választották a jelenlegi legfrissebb hivatalos forrásból származó értesüléseim szerint. Ez azt jelenti, hogy nem kaparják le a mennyezetről, hanem visszafordítható módon fedik el az eredetihez hasonló, azt bemutató rácsmintával. A jövőben egy esetleges feltárás során visszatérhetnek a Kontuly-freskóhoz. Ez részben siker, de azért tudható, hogy mikor kerülhet sor erre a bizonyos feltárásra.

5. Ezen felül nem hivatalos forrásból értesültem arról, hogy ezidáig a Kontuly-freskó felületéről még nem született szerződés.

Tehát továbbra is van miért imádkozni. A legfontosabb mindenki részéről, hogy imádkozzon ezért a csodálatos műalkotásért, hogy továbbra is szabadon, az eredeti helyén gyönyörködhessünk benne!

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget és a sok szívhez szóló üzenetet.

Szeretettel:

Bihari Gábor

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.