A végrehajtói jövedelem- és nyugdíj letiltások kerüljenek megszüntetésre !

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az Európai Unió már foglalkozik a Magyarországi adósok emberi jogainak a megsértésével

2022-01-19 16:03:47

Kedves Aláírók ! 

 

Akik aláírták a petíciót, melyben követeljük, hogy a végrehajtói jövedelem és nyugdíj letiltások kerüljenek megszüntetésre, jól tudják, hogy Magyarországon az adósok havi jövedelmének a megélhetéshez szükséges részét is elvonják (letiltják).

A végrehajtási törvény (Vht.) nem tartalmazza, hogy a megélhetéshez szükséges havi jövedelem mentes a végrehajtás alól, azaz az emberi létminimum-ot is elveszik az adósoktól Magyarországon. Az emberi létminimum, az emberhez méltó élethez nélkülözhetetlen, mely összeg nem korlátozható a "túlélés" feltételeire, ugyanis az embernek minimális szinten is szociális és társadalmi szükségletei vannak, amennyiben ez az összeg is elvonásra kerülhet, akkor az adós méltóságát, emberi jogait megsértik...sőt az életét is veszélyeztetik. Eddig ez így működött Magyarországon, de ennek véget kell vetni... 

Az emberi jogok és az emberi méltóság az adósokat is megilleti, azonban Magyarországon végrehajtási törvény az adósok megélhetésére, létfenntartására nincs tekintettel, súlyosan sérti az emberi jogokat. 

Az elmúlt évben dr. Kozma Ákoshoz, az alapvető jogok biztosának hivatalához fordultam, egyidejűleg dr. Varga Judit igazságügyi-miniszter asszonyhoz, valamint uniós intézményekhez is fordultam, melyek az alapvető emberi jogok védelmével/megsértésével foglalkoznak. Sajnálatosan a vastag ígéreteken túl érdemben sem dr. Varga Judit, sem dr. Kozma Ákos nem tett semmit, az ígért törvénymódosítás a mai napig nem valósult meg... szomorú, hogy Kozma úr csak "követi" az eseményeket az ügyben, amelyikben adósok százezreinek az emberi jogait megsértik. 

Az Európai Unió több intézménye előtt a fentiekkel kapcsolatban bejelentést tettem, melyekkel kapcsolatban tájékoztatni szeretném a petíció aláíróit, hogy végre elkezdtek foglalkozni a magyarországi adósok emberi jogainak a megsértésével. 

A további fejleményekről részletesen tájékoztatni fogom a petíció aláíróit ! 

Köszönöm a T. Aláírók támogatását ! 

Tisztelettel, 

Falus Zsolt Ferenc / Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnök 

 


Falus Zsolt FerencPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...