A végrehajtói jövedelem- és nyugdíj letiltások kerüljenek megszüntetésre !

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Tájékoztatás ! A végrehajtási törvény sérti az adósok emberi jogait !

2024-02-26 10:18:44

Tisztelt Aláírók ! 

TÁMOGATÓKAT KERESEK ÉS TÁMOGATÁST KÉREK ! 

ELINDUL A PER AZ UZSORÁS MAGYAR ÁLLAM ELLEN !  

 
 
A közérdekű tevékenységem része az adósok fogyasztói- és emberi jogainak a védelme...
...az adósokkal szemben ellenérdekelt Magyar Állam és intézményei felelősségéről, szerepéről, uzsorás és spekuláns tevékenységéről a devizahitelezéssel kapcsolatban beszélni kell, mivel sokan kételkednek és értetlenek, egyértelmű bizonyítás és pénzügyi- jogi ismereteken alapuló tájékoztatás magyarázat szükséges, azonban ebben is akadályoztatva vagyok.
...több alkalommal, már évek óta keresem a lehetőségét, hogy hogyan lehetne a devizahiteles adósok számára igazolni, hogy a deviza alapú kifosztás hátterében a Magyar Állam a főszereplőaki uzsorás pozícióban, nemzetközi támogatás mellett a forintárfolyamon és a bankokon keresztül kizsigerelte az adósokat. - ehhez alakították a teljes végrehajtói- és végrehajtási rendszert, emberi jogokat sértő törvényekkel és bűnöző végrehajtók segítségével, könyörtelen módon lehetetlenítették az adósok és azok családja életét.
...az adósokon nyerészkedő és az adósok ellen spekuláló Magyar Állam és annak képviselői nem kívánják vállalni a felelősséget, ezért a tevékenységért, sem a kormány, sem annak cinkos ellenzéke, akik korábban (2010 előtti években) megalapozták, kidolgozták és elkezdték az adósok elleni spekulatív pénzügyi módszereket.
...korábban megosztottam, hogy a jegybanki mérlegadatokban, számvevőszéki jelentésekben tetten érhető, hogy ezermilliárdokat kerestek a forintgyengülésen, ezt az árfolyam típusú nyereséget a devizahiteleseken keresztül realizálták. - a forint elleni spekuláció, az adósok elleni spekulációt jelenti.
... nem a devizahitelek 2014 évben való forintosítása során, hanem már a kezdetektől 2008 évet követően realizálódott a forintgyengüléssel egyidejűleg folyamatos árfolyamnyereség a jegybankban (MNB) - ennek "fordított" bizonyítéka, hogy a forint erősödése esetén kialakuló hatalmas veszteség lehetőségének a kockázatára az Állami Számvevőszék a jelentésében nyomatékosan hívta fel a figyelmet.
Az adósokkal szemben álló Magyar Állam ellenérdekeltsége egyértelmű, az adósok kockázata a forintgyengülés, az állami kockázat pedig a forinterősödés volt ...
...ennek kivitelezése és módszere "bizonyítható" !
 
A devizahitelezésben való uzsorás szerepe Magyar Államnak nem egyértelmű és nem közérthető, mivel az adósok a szerződéseikben a "bankokat" találják, nem értik és nem képesek átlátni, hogy a Magyar Állam, milyen módon és hogyan kapcsolódik, ill. kapcsolódhat ehhez a szerződéshez... ezt kell az adósok számára bizonyítani és elmagyarázni.
... a Magyar Állam spekulációja, azaz a "nemzeti uzsora" bizonyításhoz "adatok" szükségesek, melyeket hosszabb ideje -évek óta- próbálok megszerezni, végül "betekintési jogot és lehetőséget kaptam, azonban ezeknek az adatoknak és iratoknak a nyilvánosságra hozatala szükséges !
... az adósok helyzete Magyarországon addig nem fog és nem tud változni, ameddig a Magyar Állam uzsorás szerepéről nem szól a devizahiteles történet !
 
FONTOS ! ! !
A bíróságon eljárást kívánok kezdeményezni a MAGYAR ÁLLAM ellen, ebben a perben a bizonyítékokat, adatokat kérek és a teljes uzsorás szerepvállalást kívánom bizonyítani és nyilvánosságra hozni !
A Magyar Állam ellen kezdeményezni kívánt peres eljáráshoz, melyben a forint- és a devizahitelesek elleni spekulációt kívánom bizonyítani és igazolni "TÁMOGATÓKAT KERESEK ÉS TÁMOGATÁST KÉREK" - egyedül és néhány önkéntes aktivista barátommal eddig tudtuk ezt a tevékenységet végezni, további érdemi eredményekhez és a valós megoldáshoz segítség szükséges.
 
 
TÁMOGATÁS:
Számlatulajdonos:
Bankcsapda Egyesület
Közlemény: "az adósok jogaiért"
Magnet Bank
16200175-11515319
 
Akik a mai napig nem beszélnek a Magyar Állam devizahitelesek elleni spekulációjáról, azok elárulják az adósokat.
 
Tisztelettel:
Falus Zsolt Ferenc

Falus Zsolt Ferenc

Módosították és Elfogadták a Végrehajtási Törvény módosítását ! 28500 helyett 60.000 Ft a minimum !

2022-11-24 08:42:54

Tisztelt Aláírók ! 

 

Ezúton tájékoztatni szeretném Önöket, hogy a T/1621 törvényjavaslatot, mely szerint változik a végrehajtói jövedelem és nyugdíj letiltások mértéke elfogadták, így a végrehajtás alól mentes összeg a korábbi 28500 Ft, helyett 60000 Ft összeghatárig emelkedik, valamint változik az az összeg, mely felett a jövedelem korlátlanul elvonható.- itt a korábbi 142500 Ft, helyett 200000 Ft lett meghatározva. 

Sajnálatosan sem a kormánypártok, sem az ellenzék nem foglalozott megfelelően ezzel a problémával, mert az új végrehajtási szabályok szerint sem érvényesülnek az adósok emberi jogai, az emberi méltósághoz való jog, az emberi létminimum (a megélhetéshez szükséges összeg) nem élvez mentességet a végrehajtásban, az új 60000 Ft-os összeg, nyilvánvalóan nem képes az adós és családja létfenntartását biztosítani. -ezért az emberi jogok érvényesülése érdekében a végrehajtási törvény teljes felülvizsgálatát követő radikális változtatása szükséges. 

Kérlek, hogy támogasd a petíciós célokat a petíciós link (ITT) megosztásával és lehetőség szerint anyagi támogatással is segíts az emberi jogi jogvédői tevékenységemben, szeretném a petíciós célok érdekében hirdetéssel is további tízezrekhez eljuttatni a petíciót, valamint az Európai Unió és az Európai Tanács illetékeseihez szeretnék személyesen fordulni, az adósok fogyasztói és emberi jogainak a védelmében. 

Támogatási lehetőség: / Közlemény: "Az adósok emberi jogaiért" 

Magnet Bank 

Falus Zsolt Ferenc 

16200175-11531674


Falus Zsolt Ferenc

Tájékoztatás !

2022-10-12 07:06:08

Kérem, hogy segítsetek a petíció népszerűsítésében ! 

 

Eddig közel 50 ezer emberhez jutott el a petíció, azonban még csak kb. 8500 aláírást sikerült összeszedni, mert az érintettek többsége még csak nem is hallott a kezdeményezésünkről, nem tudja, hogy csoportunk van a legnagyobb közösségi oldalon és nem tudja, hogy van már olyan adós aki az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult kártérítésért, az emberi jogok megsértése miatt. 

Az Európai Unió bizottságaihoz és az Európai Tanács emberi jogi biztosához is fordultam, sajnos a mai napig nem reagáltak érdemben a megkeresésemre, válaszlevelükben jelezték, hogy a Bizottságok vizsgálják a bejelentésemet, azaz az adósok emberi jogainak a megsértését, azonban már 1 év is eltelt és nem történt semmi. 

A csoportunkhttps://www.facebook.com/groups/686410548951855  CSATLAKOZZATOK A CSOPORTHOZ ! 

 

Az adósok közösségét eddig megosztották politikailag, jogilag is, mert még a tájékoztatások is ellentétesek a lehetőségekkel kapcsolatban, különösen a devizahiteleseket osztották meg különböző információkkal a jogi helyzetükkel és a lehetőségeikkel kapcsolatban.  -az adósok közös és legsúlyosabb jogsérelmét a végrehajtási törvény "embertelensége és könyörtelensége" jelenti, az emberi jogaikat megsértik. 

A politikában és a médiában nem téma az adósok emberi jogait sértó végrehajtási törvény, az adósok jövedelmét érintő jogellenes végrehajtói letiltások ! 

A petíció aláírása, illetve az aláírások száma a probléma méretét mutatja, ezért a lehető legnagyobb számban, tömegeknek kell aláírásával is támogatnia ! -ez azonban csak akkor lehetséges, ha az érintettek, azaz az adósok és mások is értesülnek a petícióról, így lehetőségük lesz aláírni. 

A petíciót és a petíciós célokat a petíció-s link (oldal) megosztásával, népszerűsítésvel, aláírásokkal lehet támogatni, valamint a petíciós oldalon lévő hirdetési lehetőséggel további tíz- és százezrekhez lehetne a petíciót eljuttatni. 

Az elmúlt 10 évben fogyasztóvédelemmel foglalkoztam, a fogyasztói jogokkal és érdekvédelemmel, más érdekvédőkkel ellentétben a devizahitelesek problémáját a Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank forint árfolyamával szembeni ellenérdekeltségében látom, mely kizárólag a svájci frank és a japán yen esetében állt fenn. - véleményem szerint, ez a fontos körülmény a tisztességes és hatékony jogovoslati eljárások (perek) akadályát képzi. Ebben a gyakorlatilag "spekulációs" folyamatban sajnos EU intézmények is szerepeket vállaltak. 

A politikusok és pártok kisebb-nagyobb érintettségük, illetve felelősségük miatt, nem támogatják aktívan a petíciónkat és céljainkat, mert az adósok ellen érvényesített követelések jelentős része, mely hatalmas összeg, közvetve a Magyar Állam zsebében landolnak, ez a magyarázata a könyörtelen végrehajtási törvényeknek is, melyeken nem kívánnak változtatni. -felháborító, hogy a végrehajtói letiltások mértéke a mai napig a 2008 óta változatlan 28.500 Ft, azaz az öregségi nyugdíjminimum összegétól függ... közérdekű adatigénylés alapján tudjuk, hogy a letiltások közel 300.000 nyugdíjas embert érintenek. A VH letiltás rengeteg munkavállalót is érint... 

Kérlek, hogy támogasd a petíciós célokat a petíciós link (ITT) megosztásával és lehetőség szerint anyagi támogatással is segíts az emberi jogi jogvédői tevékenységemben, szeretném a petíciós célok érdekében hirdetéssel is további tízezrekhez eljuttatni a petíciót, valamint az Európai Unió és az Európai Tanács illetékeseihez szeretnék személyesen fordulni, az adósok fogyasztói és emberi jogainak a védelmében. 

Támogatási lehetőség: / Közlemény: "Az emberi jogokért"

Magnet Bank 

Falus Zsolt Ferenc 

16200175-11531674

 

SEGÍTSÉGEDET, MEGÉRTÉSEDET ÉS TÁMOGATÁSODAT MEGKÖSZÖNVE, 

Tisztelettel: 

Falus Zsolt Ferenc 

 

 

 

 

 


Falus Zsolt Ferenc

Az Európai Unió már foglalkozik a Magyarországi adósok emberi jogainak a megsértésével

2022-01-19 16:03:47

Kedves Aláírók ! 

 

Akik aláírták a petíciót, melyben követeljük, hogy a végrehajtói jövedelem és nyugdíj letiltások kerüljenek megszüntetésre, jól tudják, hogy Magyarországon az adósok havi jövedelmének a megélhetéshez szükséges részét is elvonják (letiltják).

A végrehajtási törvény (Vht.) nem tartalmazza, hogy a megélhetéshez szükséges havi jövedelem mentes a végrehajtás alól, azaz az emberi létminimum-ot is elveszik az adósoktól Magyarországon. Az emberi létminimum, az emberhez méltó élethez nélkülözhetetlen, mely összeg nem korlátozható a "túlélés" feltételeire, ugyanis az embernek minimális szinten is szociális és társadalmi szükségletei vannak, amennyiben ez az összeg is elvonásra kerülhet, akkor az adós méltóságát, emberi jogait megsértik...sőt az életét is veszélyeztetik. Eddig ez így működött Magyarországon, de ennek véget kell vetni... 

Az emberi jogok és az emberi méltóság az adósokat is megilleti, azonban Magyarországon végrehajtási törvény az adósok megélhetésére, létfenntartására nincs tekintettel, súlyosan sérti az emberi jogokat. 

Az elmúlt évben dr. Kozma Ákoshoz, az alapvető jogok biztosának hivatalához fordultam, egyidejűleg dr. Varga Judit igazságügyi-miniszter asszonyhoz, valamint uniós intézményekhez is fordultam, melyek az alapvető emberi jogok védelmével/megsértésével foglalkoznak. Sajnálatosan a vastag ígéreteken túl érdemben sem dr. Varga Judit, sem dr. Kozma Ákos nem tett semmit, az ígért törvénymódosítás a mai napig nem valósult meg... szomorú, hogy Kozma úr csak "követi" az eseményeket az ügyben, amelyikben adósok százezreinek az emberi jogait megsértik. 

Az Európai Unió több intézménye előtt a fentiekkel kapcsolatban bejelentést tettem, melyekkel kapcsolatban tájékoztatni szeretném a petíció aláíróit, hogy végre elkezdtek foglalkozni a magyarországi adósok emberi jogainak a megsértésével. 

A további fejleményekről részletesen tájékoztatni fogom a petíció aláíróit ! 

Köszönöm a T. Aláírók támogatását ! 

Tisztelettel, 

Falus Zsolt Ferenc / Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnök 

 


Falus Zsolt FerencPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...