Állítsák vissza a Hermina úti szakrendelő laboratóriumi mintavételét!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Levél a Zuglói Önkormányzat testületének

2021-02-26 22:50:40

Kedves Aláírók!

  Köszönöm, hogy aláírta a petíciót a Hermina úti laboratóriumi mintavétel visszaállításával kapcsolatban!

  A következő levelet küldtem el a Zuglói Önkormányzat polgármesterének, a hivatal jegyzőjének és minden önkormányzati képviselőnek:

   Zugló lakossága szomorúan értesült 2020. február.3-án arról,hogy az Önkormányzat jóváhagyta a ZESZ azon tervét, hogy hosszú távon megszünteti a Hermina úti Szakrendelő laboratóriumi mintavételi helyét.

https://www.zuglo.hu/megvaltozik-a-laborvizsgalat-rendje/

A döntés, véleményünk szerint, rendkívül nehéz helyzetbe hozza azokat az idős,beteg, esetleg sérült embereket, akik a kerület túlsó oldalán, vagy éppen a közepén laknak. A közlekedésen túl, Zugló teljes lakosságát érinti a tűrhetetlenül megnövekedett várakozási idő és a zsúfoltság.
A modern gyógyászatban kitüntetett szerepe van a megelőzésnek, amelyben ennek a diagnosztikai eszköznek kiemelt szerepe van. 
 Nehezményezzük azt is,hogy a teljes lakosságot szolgáló laboratórium helyén most már egy “Synlab” nevű magánlaboratórium működik. Egy privát cég, ne a lakossági szolgáltatások terhére terjeszkedjen!
Ezért egy zuglói társammal együtt petíciót kezdeményeztünk. Kérem, hogy vegyék figyelembe, hogy a pandémia miatt nem tudunk kitelepülni vagy lakásokba becsengetni, valamint a Facebook-on se adhat fel hirdetést magánszemély ebben a témában 2021. február 1. óta. Ezért 1105 aláírást gyűjtöttünk, ami azonban nem is olyan kevés, ha arra gondolunk, hogy ez megegyezik egy közvélemény kutatás mintavételének számával.

https://www.peticiok.com/allitsak_vissza_a_hermina_uti_szakrendel_laboratoriumi_mintavetelet


Kérem, hogy legyen szíves elolvasni a fenti petícióra reagáló hozzászólásokat, amelyekből egyértelművé válik, hogy a lakosság számára elengedhetetlenül fontos a mintavételi lehetőség legalább két helyen történő elérése, a kerület alapterülete és a lakosságszám miatt is.
Javasolnám, hogy a járvány időszaka alatt készítsék elő a mintavétel visszaállítását, hogy a pandémia végéhez közeledve a lakosok ismét igénybe vehessék ezt az alapvető szolgáltatást.
Fontosnak tartjuk, hogy az önkormányzat ezt a kérdést újra napirendre vegye. Meggyőződésem, hogy a végén arra az álláspontra kell jutniuk, hogy kevés ennél fontosabb döntés van, mivel az egészségügyi ellátás alappillére rendül meg azáltal, hogy a betegek nem fogják elvégeztetni a szükséges vizsgálatokat a nehézségek,a zsúfoltság és a közlekedés miatt.

Segítőkész megfontolásukban őszintén bízva!

Üdvözlettel:

Halasi Katalin

Bp.2021. 02. 26.


Halasi Katalin



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...