Védjük meg a gubacsi gesztenyefasort!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Köszönjük a támogatást!

2020-07-01 16:31:46

Kedves aláíró!

A petíciót és az aláírásokat átadtuk Pesterzsébet jegyzőjének, akinek a feladata az adott eljárások lefolytatása.

A peticóban foglaltak alapján Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága az alábbi döntést hozta:

HATÁROZAT 

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága úgy dönt, hogy:

  1.  javasolja a Polgármesternek, hogy a gubacsi fasor védettséget kapjon, s kezdődjön meg ennek szabályozási folyamata, az erről készült javaslatot pedig a 2020. szeptemberi testületi ülésre terjessze be.
  2.  nem javasolja a Polgármesternek a Bp. XX. ker. Téglaégető u. 4. sz. előtti közterületen lévő 4 db gesztenyefa 1 db cseresznyeszilvafa és 1 db csörgőfa kivágásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadását.
  3. Mivel az építkezés megkezdésekor a beruházó engedélynélküli fakivágást végzett közterületen és megcsonkította a fasor egyik elemét, ezért javasoljuk a Polgármesternek, hogy az érintett gesztenyefákat kordonozza körbe a favédelmi zóna határáig, azzal a kitétellel, hogy amennyiben az adott fákhoz tartozó favédelmi zóna az önkormányzati tulajdonában álló területet meghaladja, akkor a telekhatáron kell elhelyezni az adott határolóemelet. Javasoljuk a Polgármesternek és a kerület jegyzőjének, hogy a fák megtartása érdekében kötelezze a kérelmezőt a favédelmi intézkedési tervben foglaltak, valamint a favédelmi műszaki megoldások maradéktalan betartására azzal, hogy amennyiben az építkezésre visszavezethető okból a fák elpusztulnak, úgy az építtetővel szemben engedély nélküli fakivágás jogcímén eljárást kell indítani, melynek során az építtető részére az eljárás megindításakor hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő mértékű fapótlási kötelezettséget kell előírni és a szükséges közigazgatási eljárást meg kell indítani.
  4. felkéri a polgármestert, hogy a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Ennek a határozatnak a betartása azt jelenti, hogy az adott építkezésnek le kell állnia, ugyanis a most kapott favédelmi terv alapján az épületet 2 méterrel hátrébb kell felépíteni, vagy a gubacsi gesztenyefasor déli oldala megsemmisül.

Reméljük Pesterzsébet polgármestere és jegyzője a fenti ajánlás mentén fogja meghozni döntéseit.

Köszönjük mindenkinek a támogatást, aláírást, segítséget!

https://machpeter.blog.hu/2020/07/01/requiem_egy_zold_gubacsert

 

gubacsi_fák_új.png


Mach Péter



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...