Védjük meg a gubacsi gesztenyefasort!

 Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok, Környezet- és Természetvédők!

Kérünk titeket, hogy aláírásotokkal támogassátok alábbi kezdeményezésünket a gubacsi gesztenyefasor és a gubacsi madárfiókák védelmében!gubacsi_fák.png

Tisztelt Jegyző Asszony! Tisztelt Polgármester Úr!  

A Gubacsi lakótelepen, a Téglaégető 4. szám alatti új lapostetős, szürke társasház beruházása számos fát veszélyeztet telken belül, melyek közül néhány védelmet érdeme (fenyő, juhar…).

Ráadásul szomszédos házak lakóinak jelzései alapján feltételezhető, hogy a telken belül található fák közül kettőn, a sűrű lombkoronában megbújva madárfészkek is találhatóak.  

A Magyar Madártani Egyesület ajánlása, hogy költési időszakban, azaz március 15 és augusztus 15 között csak kivételesesetekben, vis maior helyzetekben gallyazzunk fákat, s ilyenkor tekintsünk el a madárfészkek esetén azok kivágásától is. Pesterzsébetem az MME álláspontját ismerve és a madarak költési időszakát tiszteletben tartva zajlanak jelenleg is a fasori munkálatok a kerületben, s a fészek- és odúlakók védelmét kiemelten kezelik.  

Kertészek, szakemberek megvizsgálva a terveket megállapították, hogy az építkezés olyan mértékű károkat okozhat a méltán híres gubacsi gesztenyefasor néhány fájának gyökérzetében és a lombozatában, hogy megmentése csak előzetes favédelmi terv elkészítésével lehetséges, ha egyáltalán a mostani kiviteli tervekkel összehangolható lesz.  

Pesterzsébet a gubacsi gesztenyefasort eddig is a kerület kiemelt értékeként kezelte, az elmúlt években gondozásukra, meggyógyításukra, védelmükre az Önkormányzat jelentős összegeket áldozott.  

A fentiekre való tekintettel, kérjük, hogy:  

  • A Téglaégető utca 4. alatti beruházással kapcsolatosan a telken belül, fakivágási engedélyt csak a költési időszak lezárulta utánra (2020. augusztus 15.) adjanak ki.  
  • A Téglaégető utca 4. alatti beruházással kapcsolatosan az önkormányzati vagyon, valamint Pesterzsébet kiemelt értéke, a gubacsi gesztenyefasor védelme érdekében, a munkák megkezdését és a magánterületre esetlegesen kiadandó fakivágási engedély kiadását megelőzően szerezzék be a beruházótól a telekhatáron érintett gesztenyefák védelméhez szükséges intézkedésekről szóló dokumentációt, valamint favédelmi tervet és azt hozzák nyilvánosságra!
  • A fentiek elkészültéig pedig a gubacsi gesztenyefasor védelmének érdekében tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy az építkezés csak a fák védelmének biztosítása után folytatódhasson!    

101318042_3260455957321075_7013820820027867136_n.jpg

A 2018. május 25-től hatályba lépett Európai Adatvédelmi (GDPR) kötelezettség alapján, az aláírásokat kizárólag ehhez a célhoz kérjük, aki nyilvánossá tette adatait, annak nevével együtt aláírását Pesterzsébet jegyzőjének adjuk át. Lehetséges adatkezelők ezenkívül: Pesterzsébet polgármestere. A peticiok.com adatvédelmi szabályzata az oldalon elolvasható.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Mach Péter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...