FELHÍVÁS A LIGET BUDAPEST PROJEKT MEGMENTÉSÉÉRT

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Évforduló

2020-10-30 09:09:22

Tisztelt támogató közösség! Kedves Barátaim!

Ma egy éve indítottam el ezt a petíciót a Liget projekt megmentéséért. Életemben először kiléptem a nyilvánosság elé, mert elegem lett a rombolásból, ami az akkor Budapesten teret nyert baloldalból napok alatt újból kibukott. Sok más mellett, megálljt parancsoltak a Liget projektre is. Ekkor gondoltam, tenni kell valamit.

Nem bántam meg. A több tízezer támogató aláírás, a sok-sok lelkes hozzászólás és bátorítás engem igazolt. Az anyaországon kívül, a határon túl rekedt honfitársaink ezrei és a távolabb, vagy más földrészeken élő magyarok százai írták alá a petíciót. Mert, Budapest az ország fővárosa, ezt mindenki magáénak vallotta. Hatalmas lendülettel indulva szaporodtak az aláírások, voltak napok, amikor három-ötezer aláírás is született, de a kezdeti lendület napi ezer körüli aláírással kitartott a covid-19 vírus megjelenéséig. Sajnos ez a helyzet-mint sok másnak-nem kedvezett az aláírás gyűjtésnek. Jött a nyár és hála Istennek az emberek fellélegezhettek, pihentek, kikapcsolódtak.

 Most pedig itt vagyunk a covid-19 járvány második hullámánál.   Ennek ellenére, ha lassú ütemben is, változó intenzitással, de tovább szaporodnak az aláírások. Napi 20-30 aláírás szinte folyamatos, hiszen egyre többen látják a már elkészült és átadott, vagy még építés alatt álló csodálatos létesítményeket. Horribile dictu, kimondani is szörnyű, tán még a növekvő új gyönyörű zöld területeket is látják. Most 63 ezer aláírásnál járunk.

Mégis, egy kérésem volna, a tiszteletre méltó támogató közösséghez. Segítsék a további aláírások megszületését. Mint én, mások is tapasztalják, még mindig sokan nem is ismerik a Liget Projektet és a körülötte zajló hercehurcát. Ám, ha valaki szóba hozza, beszél róla, máris támogatják, aláírják a petíciót. Ezen tapasztalatok alapján kérek mindenkit, aki egyetért ezzel, hozzon mindenki egy újabb aláírót. Tartsuk ébren a gondolatot!

Segítségül, mellékelem azt a linket, ahol Dr. Gyorgyevics Benedek a Városliget vezérigazgatója arról beszél, milyen a fogadtatása, a már elkészült projektelemeknek. Érdemes itt figyelmet fordítani a már elkészült zöld területek számszerű adataira.

A link: https://infostart.hu/belfold/2020/10/22/gyorgyevics-benedek-pozitiv-a-liget-budapest-fejlesztesinek-fogadtatasa

Mind ezek után, egy év múltával is, bízom a Liget Projekt sikeres megvalósításában, amit az Önök eddigi részvétele és további segítsége is segíteni fog.


Szabó László, Nagykanizsa

Köszönet

2020-10-01 09:48:10

  Kedves barátaim!

Úgy érzem eljött az idő, hogy így szólítsam ezt a lelkes támogató közösséget.

Mindenek előtt nagyon köszönöm, a petícióval kapcsolatos jókívánságokat. A siker, amit eddig elértünk, az mind a 62000 embernek köszönhető, akik a petíciót eddig aláírták. A siker köszönhető, mind annak a számos civilszervezetnek, egyesületnek, pártoló művészeknek, közéleti személyiségeknek, akik kiálltak a Liget Projekt a (Liget Terv) maradéktalan megvalósításáért. Köszönhető ez a siker annak a lelkes szakmai csapatnak, akik olyat alkottak és alkotnak, ami magával ragadja a normálisan gondolkodó embereket. Végül, de nem utolsó sorban, köszönhető DR.Baán Lászlónak, aki megálmodta ezt a csodálatos, hosszú távra maradandó létesítményt.

Persze lesz – és már van – sivalkodás, diktatúra, orbánozás, égszakadás-földindulás, és még sok minden más. Csak csatát nyertünk, háborút még nem. A Kormány, lovagiasan nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy a Főváros értelmes tárgyalásokon fejtse ki véleményét és jöjjön létre megegyezés. Csak finoman annyit mondok, nem bízom a Főváros megegyezési készségében. Éppen ezért, természetesen nem zárom le a petíciót, az eredeti formájában, tovább él. Továbbra is várjuk a támogató aláírásokat, amelyek folyamatosan érkeznek. A harcot tehát folytatni kell.

Türelmet és kitartást kérek mindenkitől.  


Szabó László, Nagykanizsa

Ámen

2020-09-30 15:43:35

Keves támogató barátaink!

Ugye emlékeznek a petíciónk egyik meghatározó mondatára:  Kérjük a kormányt, tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest Projektet megmentésére és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását.

Megtörtént. A Magyar Közlönyben most megjelent Kormány Rendelet megteremti a lehetőséget a Liget Budapest Projekt maradéktalan végrehajtására.

Igen, ezért harcoltunk.

Amen


Szabó László, Nagykanizsa

Főváros Közgyűlés.

2020-09-29 08:17:01

Kedves budapesti támogatók, kedves barátaink!

A tegnapi közleményben kértem a támogatók részvételét a Főváros szept.30. közgyűlésén való részvételre, mivel a Főváros meg akarja változtatni a Városliget Építési Szabályzatát. Mivel a szerda munkanap, a távolság, a vírus stb. miatt a vidéki támogatók részvételére kevésbé számíthatunk, a főszerep a budapesti barátainkra marad. Kérem, aki teheti, vegyen részt szerdán a közgyűlésen. Mindezt csak akkor tegye, ha be tudja tartani a vírus helyzetre vonatkozó biztonsági szabályokat, maszk viselése, távolság tartás.

Köszönöm


Szabó László, Nagykanizsa

A Városligeti Építési Szabályzat módosítása.

2020-09-28 14:03:32

Tisztelt Támogatók! 

Veszélyben a Liget projekt! Mérföldkőhöz érkezett hazánk legnagyobb léptékű kulturális fejlesztésének ügye, ugyanis Karácsony Gergely által vezetett Főváros közgyűlése szerdán napirendre tűzi a Városligeti Építési Szabályzat módosítását, amely elfogadása esetén végképp ellehetetlenítené a park törtélelmi megújítását. Teszi ezt mindannak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban számos civil és szakmai szervezet és csaknem 2000 honfitársunk fejezte ki tiltakozását a Főváros egyoldalú és drasztikus lépése ellen. A Főváros még arra sem volt hajlandó az elmúlt csaknem egy évben, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Kormány képviselőivel, megvitassa a Liget fejlesztéseit és került minden olyan fórumot, ahol számot adhatott volna sanda, politikailag vezérelt szándékairól. A szeptember 30-án, szerdára meghirdetett Közgyűlésen ott lesznek a fejlesztés elszánt ellenségei, de legyünk ott minél nagyobb számban mi is, hogy a helyszínen is kifejezhessük tiltakozásunkat a gyáva, szakmaiatlan és a nemzet számára rendkívül káros döntéssel szemben! Találkozzunk szerdán 14 órakor a Városháza Dísztermében (V. kerület, Városház utca 9-11.), a közgyűlés nyílt ülésén! 

Milyen hazugságokkal indokolják Karácsonyék a Liget Projekt végleges elgáncsolását?

„Kevesebb lesz a zöldfelület a parkban, fákat vágnak ki épületekért”

Nem igaz, hogy kevesebb zöld lesz a Városligetben! A három, Karácsony által vitatott épület (Új Nemzeti Galéria, Városligeti Színház, Magyar Innováció Háza) megépülése esetén is jelentősen, 60-ról 65 százalékra nőne a Liget zöldje, több, mint 50.000 négyzetméterrel bővülne a park zöldfelülete.  A három épület kizárólag már meglévő épület, vagy burkolt felület helyére épülne, egyetlen talpalatnyi zöldet vagy fát sem kell elvenni miattuk.

„Senki sem támogatja a Liget Projektet, a budapestiek akarata ellenére erőltetik rájuk ezt az egészet”

Óriási tévedés. Számos civil és szakmai szervezet fejezte ki tiltakozását a Főváros kezdeményezése ellen. Mások mellett a Nagycsaládosok Országos Szövetsége, a Magyar Teátrumi Társaság, a Magyar Írószövetség és a Professzorok Batthyány Köre kérte a főváros vezetését a tervezet visszavonására, de a Magyar Művészeti Akadémia és a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság is hasonló tartalmú levelet írt Karácsony Gergelynek. A Civil Összefogás Fórum pedig „virtuális békemenetet” hirdetett és a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását szorgalmazó országos petíció is már átlépte 60 ezer aláírót. A közelmúltban készített reprezentatív közvélemény-kutatások pedig azt mutatják, hogy a konkrét tervek ismeretében a budapestiek több mint 70 százaléka egyetért a Liget projekt céljaival és teljes körű megvalósításával, országosan pedig 80 százalékos a Városliget átfogó megújításának támogatottsága.

  
 
 
 

Szabó László, Nagykanizsa

Új facebook csoport

2020-09-25 08:46:52

 Kedves támogatók!

A Liget projekt támogatására új Facebook csoport alakult, ahol naprakész információk találhatók a beruházás aktuális állapotáról. Javaslom, minél többen csatlakozzanak a csoporthoz, hiszen a friss információ ma már elengedhetetlen. Csatlakozás után máris értesülhetnek a Magyar Zene Háza újabb nagyszerű nemzetközi elismeréséről.
A csatlakozást az alábbi linken tehetik meg.

https://www.facebook.com/groups/hajraligetprojekt/


Szabó László, Nagykanizsa

Nem mindenki látja a valóságot.

2020-09-17 12:41:29

Kedves támogatók!

Szerintem érdemes elgondolkodni azon, kikkel állunk szemben, kik ellenzik a Liget projekt megvalósítását. Nem új az, hogy nem egyformán látjuk a dolgokat, vannak szubjektív befolyásoló tényezők és még sok más, ami torzíthatja az egzakt valóságot. Ám a józanész azt diktálja, vannak határok, amit túl lépve torzítani a valóságot, már nevetséges és sajnálatos. Kérem, nézzék meg a mellékelt linken látható videót. Ott többek között kiderül, mi a valóság és mi az erőltetett propaganda.

https://www.youtube.com/watch?v=O9nsXeLAqc4


Szabó László, Nagykanizsa

Városligeti Sportcentrum

2020-09-02 19:44:20

Tisztelt támogatói közösség!

A Liget Budapest Projekt egy újabb állomásához érkezett. Csütörtökön (20.09.03.) átadják a Városligeti Sportcentrumot. A számos sportágban használható létesítmény ismét egy új lehetőséget nyújt az egészséges környezetben való kikapcsolódásra, szórakozásra. A gyönyörű zöld környezetben megépült sportpályák szemet gyönyörködtetően szépek, látványosak.

Talán nem mindenki láthatja a médiában vagy az interneten, ezért úgy gondoltam az alábbi linken ezen a helyen is megmutatom. Nézzék és élvezzék a látványt ami önmagáért beszél.

A link:  https://youtu.be/tk7R2oFOL_k


Szabó László, Nagykanizsa

Millennium háza

2020-08-19 08:10:18

Tisztelt támogató közösség!

Talán nem érdektelen, ha közzé teszem az alábbi hírt.

A Millennium háza is bekerült az esélyesek közé a Business Excellence-díj 2020 jelölésénél. A Liget Projekt már élő objektuma, funkcionálisan is jól teljesít. Hajrá!!!

 

Tisztelt Business Excellence-díj Jelölt!

 

A Business Traveller Hungary, Magyarország egyetlen céges utazóknak és utaztatóknak szóló magazinja idén 10. alkalommal hirdeti meg az üzleti turizmus legjobb szolgáltatóit elismerő, Business Excellence díjat.

 

A jelöltekre minden alkalommal egy - a Business Traveller Hungary magazin olvasóiból, valamint a magazin és a turizmus.com szerkesztőségéből álló - szakmai zsűri tesz javaslatot. Idén 7 kategóriában három jelöltre lehet szavazni.

 

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az Önök vállalkozása a vonatkozó kategória három jelöltje közé került, ily módon esélyes a díj elnyerésére!

 

A hét elején indítottuk el a szavazást, amit nagy érdeklődés kísér.

 

Szavazásra buzdítunk mindenkit a Turizmus Kft. valamennyi online platformján, a www.turizmus.com, a www.businesstraveller.hu , a www.vendeglatasmagazin.hu oldalakon, valamint TrendFM-en és a kapcsolódó közösségi média platformokon.

Szavazni az alábbi linken lehet, szeptember 9-ig: http://businessexcellence.businesstraveller.hu/

 

Szívből gratulálunk, hogy a jelöltek közé kerültek! Egyúttal azt javasoljuk, hogy saját csatornáikon osszák meg a szavazó linket és bátorítsák partnereiket, hogy ha valóban elégedettek az Önök szolgáltatásával, szavazzanak ők is.

 

A Business Excellence Díjátadó Fogadás 2020. szeptember 16-án, az Ensana Thermal Margitsziget Health Spa Hotel teraszán lesz, amelyre szeretettel várjuk Önöket és amelyre a meghívót hamarosan megküldjük!

 

Tisztelettel,

 

a PR és rendezvény csapat


Szabó László, Nagykanizsa

A küzdelem még nem ért véget.

2020-07-09 13:27:17

Tisztelt támogatók!

A Liget Budapest Program megmentéséért tett eddigi erőfeszítéseink nem voltak hiába valók. Úgy a petíció aláírása, mint a tiltakozásunk a VÉSZ megváltoztatása ellen, részeseivé tett bennünket annak a harcnak, amit, a hazájukat, a kultúrát szerető emberek vívnak a Liget Projekt megmentéséért.

A VÉSZ megváltoztatása tárgyában indított véleménynyilvánítás eredményét a Főváros közre bocsájtotta. Az egyéni és társaságok véleménye egy 220 oldalas összesítésben követhető nyomon. A több ezer vélemény, több mint 95%-a, a VÉSZ megváltoztatása ellen foglalt állást. Figyelemre méltó, hogy a vélemények keményen és szókimondóan bírálják a Főváros tevékenységét a Liget Projekttel kapcsolatban.

A mai napon DR.Baán László a Liget Projekt miniszteri biztosa a sajtóban adott információt a munkálatok jelenlegi állásáról és arról, hogy remélhetőleg a tiltakozások miatt is, a jövőben a Fővárossal értelmes szakmai vita lesz folytatható - az eddigi politikai mismásolás helyet – a projekt folytatásáról.

Mint a fentiekből látszik, a küzdelemnek még nincs vége, tovább kell folytatni a harcot. Saját és mások tapasztalataiból is tudom, még mindig sokan nem ismerik, vagy csak most ismerik meg a Liget Budapest Projekt-et. Napról –napra találunk új aláírókat és érdeklődőket. Tehát továbbra is él és időszerű az a kérésem, mindenki segíthet új támogatókat keresni és találni a jelen petíció aláírására.


Szabó László, NagykanizsaPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook