FELHÍVÁS A LIGET BUDAPEST PROJEKT MEGMENTÉSÉÉRT

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Újból az Index kezdeményezte szavazás.

2021-03-25 09:27:44

Kedves Barátaim!

Ismét bebizonyosodott, a normalitás Magyarországon még meghatározó fölényt mutat, amit az Index szavazás a Nemzeti Galéria helyét illetőan is bizonyít. A jelenlegi állás szerint több mint 7000 szavazattal többet kapott a Városligeti helyszín, mint a Várban -2000 alatt-elképzelt megoldás. Ez óriási siker, amiben úgy érzem, a petíció támogatóinak is nagy része van. Köszönet érte. Csak így tovább, sikerülni fog.

Érdemes megjegyezni, hogy az Új Nemzeti Galériát bemutató videót a youtube-on, már több mint 200 ezren megtekintették


Szabó László, Nagykanizsa

Az Index szavaztat.

2021-03-17 17:04:26

Kedves Támogatók, kedves Barátaim!

Ahogy azt már többször megbeszéltük, harcolni kell a Liget Projekt-ért. Az ellenzék nem adja fel, most az Index szavazást indított a Nemzeti Galéria helyszínét illetően: a Ligetben vagy a Várban épüljön-e fel. Mi sem adjuk fel és álljunk ki az eredeti Terv mellett, vagyis a tervezett városligeti helyszín mellett.

Mindenkit arra kérek, tegye le voksát az eredeti helyszín mellett. Mivel az aláírók nem mindegyike adott meg elérhetőséget, így nem mindenki látja a „Közleményeket” és benne ezt a felhívást, ha ismernek, ilyeneket kérjék meg őket a támogatásra, a szavazásra. Bár nem szeretek plagizálni, most talán nem hibázom, „Együtt sikerülni fog”.

Az egyszerűség kedvéért mellékelem a linket, ahol szavazni lehet.

https://index.hu/belfold/2021/03/17/hol-epuljon-fel-on-szerint-a-nemzeti-galeria-/


Szabó László, Nagykanizsa

65000

2021-03-04 09:58:33

Kedves támogatók, kedves barátaim!

Ismét van okunk az örömre. A kegyetlen vírus járvány ellenére, átléptük a 65 ezres számot. Lassan, de biztosan tovább gyarapodik a támogatók száma.


Szabó László, Nagykanizsa

Újabb nemzetközi elismerést kapott a Liget Budapest Projekt

2021-02-05 15:54:00

Szabó László, Nagykanizsa

A Magyar Zene Háza

2021-02-04 14:47:55

Szabó László, Nagykanizsa

Baán László interjú.

2021-01-26 14:21:05

Tisztelt támogató közösség! Kedves barátaim!

  Szerencsére csak az idő áll meg, az emberi tevékenység nem. Jó ütemben halad a Liget Budapest Projekt építése. Igaz ugyan az emberi tevékenység lehet jó, lehet hasznos, de lehet haszontalan és kárt okozó. A „minél rosszabb, annál jobb” politikai tevékenység az egyik legsunyibb, legkárosabb tevékenység. Ezt láthatjuk manapság szinte naponta. Ezt szenvedi a Liget Budapest Projekt is annak is a teljeskörű megvalósítása. Három meghatározó létesítményt blokkol a Főváros vezetése az általuk vélt, mondva csinált érvekre hivatkozva. Nem hajlandó szakmai érvek alapján tárgyalni, keresni a megoldást.

Jól rávilágít a fenti problémára a DR. Baán Lászlóval készült, most megjelent interjú, amely részleteiben beszél, a Liget Budapest Projekt sajnálatosan akuttá váló, e probléma körére. Úgy gondolom, nekünk mindenképpen érdemes és tanulságos megismerni ezt az interjút. Ezért az alábbi linken teszem itt is elérhetővé, talán nem mindenki olvasta.

Mi tovább harcolunk a Projekt teljeskörű megvalósításáért, mert az igazság nem odaát, hanem a mi oldalunkon van.

https://index.hu/kultur/2021/01/26/baan-laszlo-szerint-karacsony-gergely-a-liget-projekt-blokkolasaval-takargatja-hervatag-zoldfejlesztesi-teljesitmenyet-/


Szabó László, Nagykanizsa

A Magyar Zene Háza

2020-12-20 10:19:31

Szabó László, Nagykanizsa

Újabb eredmények!

2020-12-17 10:52:07

Tisztelt támogató közösség! Kedves barátaim!

Mindenek előtt Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves aláírónak, aki támogatta a Liget Projekt megvalósítását, ahogy minden hazáját és fővárosát szerető magyarnak is.

A sajnálatos vírus járvány miatt az aláírások intenzitása változatlanul alacsony, de azért lassan, de biztosan tovább növekszik a számuk. Ami igazán örvendetes, az átadott létesítmények száma. Már üzemel a kis botanikus kert, az újabb kutyás élménypark, a két kilóméteres futókör és nem utolsó sorban az új Múzeum Mélygarázs a felette pompázó Városligeti Promenáddal. Jó ütemben halad a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum építése.

Gondolom, sokan figyelemmel kísérik az interneten látható tudósításokat, videókat, amelyek valós képet mutatnak az egyre szebbé és zöldebbé váló Városligetről. Azok, aki még nem látták a megnyitott létesítmények videóit, javaslom, nézzék meg. Biztos vagyok abban, aki még nem látta, kedvelni fogja. (Szerettem volna itt feltenni ezeket e linkeket, de a gépem valamiért nem engedi).

Mindaz, ami eddig történt bizakodással tölt el és jó esélyt ad a teljes és komplett Liget Projekt befejezéséhez. Vagyis tesszük a dolgunkat, ahogy eddig.

Végül sikerült a linket élesíteni.

https://youtu.be/HJVPnX-W9CA

https://youtu.be/2d-5pwMkF84


Szabó László, Nagykanizsa

Évforduló

2020-10-30 09:09:22

Tisztelt támogató közösség! Kedves Barátaim!

Ma egy éve indítottam el ezt a petíciót a Liget projekt megmentéséért. Életemben először kiléptem a nyilvánosság elé, mert elegem lett a rombolásból, ami az akkor Budapesten teret nyert baloldalból napok alatt újból kibukott. Sok más mellett, megálljt parancsoltak a Liget projektre is. Ekkor gondoltam, tenni kell valamit.

Nem bántam meg. A több tízezer támogató aláírás, a sok-sok lelkes hozzászólás és bátorítás engem igazolt. Az anyaországon kívül, a határon túl rekedt honfitársaink ezrei és a távolabb, vagy más földrészeken élő magyarok százai írták alá a petíciót. Mert, Budapest az ország fővárosa, ezt mindenki magáénak vallotta. Hatalmas lendülettel indulva szaporodtak az aláírások, voltak napok, amikor három-ötezer aláírás is született, de a kezdeti lendület napi ezer körüli aláírással kitartott a covid-19 vírus megjelenéséig. Sajnos ez a helyzet-mint sok másnak-nem kedvezett az aláírás gyűjtésnek. Jött a nyár és hála Istennek az emberek fellélegezhettek, pihentek, kikapcsolódtak.

 Most pedig itt vagyunk a covid-19 járvány második hullámánál.   Ennek ellenére, ha lassú ütemben is, változó intenzitással, de tovább szaporodnak az aláírások. Napi 20-30 aláírás szinte folyamatos, hiszen egyre többen látják a már elkészült és átadott, vagy még építés alatt álló csodálatos létesítményeket. Horribile dictu, kimondani is szörnyű, tán még a növekvő új gyönyörű zöld területeket is látják. Most 63 ezer aláírásnál járunk.

Mégis, egy kérésem volna, a tiszteletre méltó támogató közösséghez. Segítsék a további aláírások megszületését. Mint én, mások is tapasztalják, még mindig sokan nem is ismerik a Liget Projektet és a körülötte zajló hercehurcát. Ám, ha valaki szóba hozza, beszél róla, máris támogatják, aláírják a petíciót. Ezen tapasztalatok alapján kérek mindenkit, aki egyetért ezzel, hozzon mindenki egy újabb aláírót. Tartsuk ébren a gondolatot!

Segítségül, mellékelem azt a linket, ahol Dr. Gyorgyevics Benedek a Városliget vezérigazgatója arról beszél, milyen a fogadtatása, a már elkészült projektelemeknek. Érdemes itt figyelmet fordítani a már elkészült zöld területek számszerű adataira.

A link: https://infostart.hu/belfold/2020/10/22/gyorgyevics-benedek-pozitiv-a-liget-budapest-fejlesztesinek-fogadtatasa

Mind ezek után, egy év múltával is, bízom a Liget Projekt sikeres megvalósításában, amit az Önök eddigi részvétele és további segítsége is segíteni fog.


Szabó László, Nagykanizsa

Köszönet

2020-10-01 09:48:10

  Kedves barátaim!

Úgy érzem eljött az idő, hogy így szólítsam ezt a lelkes támogató közösséget.

Mindenek előtt nagyon köszönöm, a petícióval kapcsolatos jókívánságokat. A siker, amit eddig elértünk, az mind a 62000 embernek köszönhető, akik a petíciót eddig aláírták. A siker köszönhető, mind annak a számos civilszervezetnek, egyesületnek, pártoló művészeknek, közéleti személyiségeknek, akik kiálltak a Liget Projekt a (Liget Terv) maradéktalan megvalósításáért. Köszönhető ez a siker annak a lelkes szakmai csapatnak, akik olyat alkottak és alkotnak, ami magával ragadja a normálisan gondolkodó embereket. Végül, de nem utolsó sorban, köszönhető DR.Baán Lászlónak, aki megálmodta ezt a csodálatos, hosszú távra maradandó létesítményt.

Persze lesz – és már van – sivalkodás, diktatúra, orbánozás, égszakadás-földindulás, és még sok minden más. Csak csatát nyertünk, háborút még nem. A Kormány, lovagiasan nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy a Főváros értelmes tárgyalásokon fejtse ki véleményét és jöjjön létre megegyezés. Csak finoman annyit mondok, nem bízom a Főváros megegyezési készségében. Éppen ezért, természetesen nem zárom le a petíciót, az eredeti formájában, tovább él. Továbbra is várjuk a támogató aláírásokat, amelyek folyamatosan érkeznek. A harcot tehát folytatni kell.

Türelmet és kitartást kérek mindenkitől.  


Szabó László, NagykanizsaPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...