Közkertet Kiszuglóba

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Lakossági fórum - Zugló megtelt?

2021-09-20 16:13:57

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Szeptember 24-én, pénteken 17.30-tól lakossági fórumra várjuk Önöket az Egressy úton található Herman Ottó általános iskolában.

Egy 2019-ben megjelent cikkben olvashattunk arról, Zugló akkori főépítészétől, hogy ZUGLÓ MEGTELT. Az elmúlt két évben mégis lépten-nyomon építkezésekbe botlik az ember a kerületben. A korábbi kertvárosi részeken egy-egy családi ház helyén 10-20 lakásos társasházak épülnek. Nagyobb telkeken akár 200-300 lakásos társasházak is épülhetnek.

 

Van ennek a folyamatnak vége? Valóban lakhatási válság van Zuglóban és ezért épül ennyi lakás? Hol maradnak a korábban ígért önkormányzati bérlakások? Milyen hatása van ennek az építési láznak a kerület közlekedésére, infrastruktúrájára ? Hova tűnik mindeközben Zugló zöldövezeti jellege? Milyen hatása van a sok építkezésnek a mindennapi életünkre? Az itt élőknek valóban ez az igénye, hogy minden utcában több száz lakásos társasházak épüljenek?

Sok más között ezekre a kérdésekre is keressük a választ meghívott vendégeinkkel. Várjuk Önt is!  Mondja el a véleményét, ötleteit,  kérdezzen és üzenjünk együtt a kerület vezetőinek!

 

Dátum: szeptember 24., péntek, 17.30

Helyszín: Herman Ottó Tudásközpont ( bejárat az Egressy út felől)

 


Kozma Judit

Lakossági fórum - mi lesz az Egressy/Angol utcai telkekkel?

2021-09-16 19:28:44

Tisztelt Hölgyem, Uram!

 

Szeptember 24-én, pénteken 17.30-tól lakossági fórumra várjuk Önöket az Egressy út 69. alatt található Herman Ottó Tudásközpontban ( általános iskola az Egressy-Kövér Lajos utca sarkán).

 

A lakossági fórum témája az egyre szaporodó épületmonstrumok Zuglóban, a problémás  kerületi építési szabályzat, a zsebkendőnyi helyre felhúzott társasházak, az eltűnő zöld a kerületben,  a lakóparkok hatása a kerület életére ( dugók, közlekedési problémák, iskolai/ óvodai  férőhely gondok stb.).

Ön milyen Zuglót szeretne látni 5-10-20 év múlva? A Rákospatak környékének beépítése kapcsán láthatjuk a szomorú jövőt, ha ma nem teszünk Zuglóért semmit. Fejlesztésnek álcázott kerületrombolás történik mostanság a szemünk láttára: hatalmas lakóépületek árnyékában alig jut néhány méternyi széles sáv például a patak környékén a kerületieknek. Ez a sors vár a kerület többi pontjára is, ha nem fogunk össze.

Az Angol - Egressy út sarkán található , jelenleg még önkormányzati tulajdonban lévő telkeken az önkormányzat lakóházat szeretne, majdnem 300 lakással.   Mi, itt lakók közösségi funkciókat, zöldet szeretnénk az önkormányzati területen. 

Ismeri Ön a Hunyadi teret, kellemes parkkal, sportolási lehetőséggel, játszótérrel, nyaranta kertmozival, a Ferenc teret, a Károlyi kertet, szintén több funkcióval , amely a béke szigete a belvárosban és alig nagyobb, mint a fent említett önkormányzati telkek, a Honvéd téri parkot, kisebb kutyafuttatóval, gondozott zölddel, sportolási lehetőséggel, a Szent István parkot....? 

Szeretnénk egy párbeszédet elindítani, hogy a lakosságot jobban vonják be a hasonló  kerületi döntésekbe.  Szeretnénk, ha Zugló zöld maradna és a zöld területek aránya növekedne. Szeretnénk egy élhető Zuglót. Ön milyen Zuglót szeretne látni? Mondja el Ön is a véleményét, ötleteit!

 

Találkozzunk szeptember 24-én  17.30-kor!

 

 

Üdvözlettel,

A Közparkot Kiszuglóba csapata

 

Az esemény Facebook linkje.

 

241710441_4850128268349205_7399923832578393045_n2.jpg

 


Kozma Judit

Zöldüljön a Nagy Lajos (is) szavazás Budapest részvételi költségvetésében

2021-06-26 11:58:12

Kedves Aláírók!

 

Egy másik projektünk, a Faültetés a Nagy Lajoson ötlet nagyon jól áll a szavazásban Budapest első részvételi költségvetésében, amelyben 1 Mrd Ft sorsáról civilek, azaz mi dönthetünk.

Még mindig szükség van szavazatra, a Tiédre is!

Néhány perc az egész és Zugló kaphat egy 50 M Ft-os fejlesztést. Szavazzatok kérlek az ötletre!  

https://otlet.budapest.hu/szavazas/projektek/21

Köszönöm az aláírást és a link megosztását is! 

 

Kozma Judit

a Közparkot Kiszuglóba csapata nevében 

 

 

 

 

 


Kozma Judit

Közkertet Kiszuglóba - mi a helyzet a karantén után?

2020-07-04 05:51:55

6EC5E470-BB4F-459E-9D67-E4F26074381C.jpeg
Tisztelt Aláírók!

Eddig nem volt az ügy túl szerencsés a polgármesteri fogadóórákkal kapcsolatban ( ősszel a leköszönő polgármester már nem akart foglalkozni a választások előtt a kérdéssel, az új polgármester pedig mire időpontot adott, addigra karanténba került az ország). 

A héten újra kértem időpontot Horváth Csabához, Zugló polgármesteréhez, remélem a nyár folyamán sikerül most már erre sort keríteni. 

 

Most készül Zugló klímastratégiája egy önkormányzati projekt keretében, a kerület zöldítése és a Közkertet Kiszuglóba projekt még sosem volt ennyire aktuális kérdés.

Addig is, ha tovább osztják a petíció linkjét a családban, barátok között, környéken élőknek, óvodai és iskolai társak szüleinek, nagyon hálás lennék. Köszönöm!

Kozma Judit 

 

 

 


Kozma Judit

Hogyan tovább? - Közkertet Kiszuglóba

2019-11-14 16:38:40

Tisztelt Aláíró!

 

A levelet azért kapta, mert aláírta a Közkertet Kiszuglóba petíciót. Köszönöm!

A nyár folyamán eljuttattam a petíciót Karácsony Gergely, akkor még zuglói polgármesternek. A hivatal válaszolt is, jelezték hogy nyitottak bármire, de sajnos polgármester úr elfoglaltságai miatt érdemesebb már az új polgármesterrel ősszel felvenni a kapcsolatot.

 

Ez hamarosan meg is fog történni, kérek időpontot fogadó órára Horváth Csabához. A környék új önkormányzati képviselőjének, Kinisch Andreának is eljuttattam a petíciót és kértem, hogy a telkek eladásának kérdését vigye a képviselő testület elé ( folyamatosan hirdeti az önkormányzat őket, legutóbb nyomtatott újságban is megjelent a hirdetés  pár hete) . Arra kérem Önöket, a telkek eladásával kapcsolatos aggályaikat Önök is írják meg Kinisch Andreának ( kinisch.andrea@zuglo.hu), illetve hogy szívesebben látnának itt inkább  zöldfelületet, mint egy újabb 200-300 lakásos társasházat. 

Nem kell sok, elég pár mondat, de minden levél számít! 

 

A nyár folyamán találtunk olyan pesti kerületet, ahol építési területet az önkormányzat átmínősíttetett ( képviselő testületi javaslatra) és parkot hozott létre. Szóval az ügy nem esélytelen, ahogy néhányan jelezték a petíció indításakor. 

 

Kérem Önöket, hogy küldjék tovább a petíció linkjét szomszédjuknak, óvodai-, iskolai csoporttársak szüleinek... írják alá minél többen. Sokakat fog érinteni ( iskolai, óvodai férőhelyek, parkolás a környéken stb. ), ha ide is több száz lakásos társasházat engedélyeznek majd. 

Link: https://www.peticiok.com/kozparkot_kiszugloba

 

Köszönettel, Kozma Judit 

Kiszugló


Kozma Judit



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...