MONDJ NEM-ET A BUDAVÁRI LABIRINTUS BEZÁRÁSÁRA!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

html

2018-06-27 21:49:07

<html>


Budavári Labirintus

Törvénytelen volt a vári labirintusfoglalás

2012-10-22 14:30:47

A Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a környezetvédelmi hatóságok határozatait, amely alapján tavaly júliusban karhatalmi segédlettel távolították el a Budavári Labirintus Kft.-t a Várbarlangból.


http://index.hu/belfold/budapest/2012/10/18/torvenytelen_volt_a_vari_labirintusfoglalas/

http://www.origo.hu/itthon/20121018-jogszerutlenul-tettek-ki-az-uzemelteto-ceget-a-budavari-labirintusbol.html

http://www.metropol.hu/itthon/budapest/cikk/952106


Budavári Labirintus

Áttörés a Budavári Labirintus ügyében

2012-04-24 19:32:00

Áttörés a Budavári Labirintus ügyében

A Budavári Labirintus ügyében a Btk. 225.§-ba ütköző hivatali visszaélés bűntette miatt a Fővárosi Főügyészség április 18. napján elrendelte a nyomozást. A sajtó- és társadalmi nyilvánosság (így a közösségi oldalak, mint például a Facebook is) hatására, ha jókora késéssel is, de az alapcselekmény kerül a büntetőügyi vizsgálatok középpontjába. Immáron eltussolhatatlanul.

Egyúttal a Budavári Labirintussal szemben hivatalosan hangoztatott vádak (természetkárosítás, bérleti díjfizetési kötelezettség stb.) is teljesen elporladtak. Ezek közül egyetlen egy sem igazolódott – sem az attakot követő nyolc hónapban, mint ahogy a bezárást megelőző 28 évben sem.

A vádaskodások csupán apropók voltak: a Budavári Labirintus kiürítéséhez és megszüntetéséhez, hogy azután a hasznosítási jogot és a Budavári Labirintus vagyonának jelentős részét megpróbálják átjátszani Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára korábbi politikai tanácsadójának, aki egy ciklussal korábban a dr. Nagy Gábor vezette Budavári Önkormányzat képviselője volt.

Dr. Tamási Róbert politikai tanácsadót (a saját maga, továbbá cége számára történő átjátszás egyik főszereplőjét), illetve a DINPI egyik igazgatóját már menesztették, az illegitim állapot ugyanakkor mind a mai napig fennáll, mint ahogy az érintettek és felelősök teljes köre, szerepe sincs teljesen feltárva.

További részletek a korábbi, januári tényállapot szerint:

http://index.hu/belfold/2012/01/12/visszaprivatizalta_a_labirintust_illes_volt_tanacsadoja/

http://atlatszo.hu/2012/01/12/illes-zoltan-tanacsadoja-szerezte-meg-a-budavari-labirintus-hasznositasi-jogat/

http://www.labirintus.com/splash.php


Budavári Labirintus

Az Állam nevében

2012-03-21 18:55:07
Az Állam nevében

2011. július 29-én a rendőrség készenléti egységének,valamint a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tagjainak a Budavári Labirintussal szembeni, egy kissé militaristára sikeredett lerohanását, mint akkor mondták, az „állam nevében” hajtották végre. A hivatalosan hangoztatott vádak (természetkárosítás, bérleti díjfizetési kötelezettség megszegése stb.) közül azonban egyetlen egy sem igazolódott, egyetlen egy lejárató közlés sem nyert bizonyítást – sem az attak óta eltelt nyolc hónapban, mint ahogy a bezárást megelőző 28 évben sem.

A vádaskodások csupán ürügyek voltak: a Budavári Labirintus kiürítéséhez és megszüntetéséhez, hogy azután a hasznosítási jogot és a Budavári Labirintus vagyonának jelentős részét átjátsszák Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára korábbi politikai tanácsadójának, aki egy ciklussal korábban a dr. Nagy Gábor Tamás vezette Budavári Önkormányzat képviselője volt.

Az állam nevében és a Magyar Állam rendőrségét felhasználva zajlott le tehát a köztisztviselői klikk érdekérvényesítése. Mert valóban csak egy kiscsoportról van szó; a maréknyi tisztviselő pedig közigazgatási eszközökkel, mondhatni, puccsot hajtott végre, a nyári hőségben, igen forró fejjel. Mert, noha az államra hivatkoztak, maga a Magyar Állam, pontosabban a nevében eljáró és tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. a lerohanást megelőző napokban is a bírósági eljárásokat tartotta a járható útnak. A közreműködő szervezetek azonban sem az állásfoglalásra nem ügyeltek, sem a bírósági eljárásokat nem várták be.

A kipattant botrányt követően megindultak az elbocsátások, illetve kiemelt ügyészségi felügyelet mellet egy büntetőeljárás is elindult. Az ügyben további menesztések és büntetőeljárások várhatóak.

Köszönjük támogatásotokat, a like - okat (amelyek száma a zárás óta is egyre növekszik) és a petíciókat, mert ezek tették lehetővé, hogy ne lehessen eltussolni mindazt, ami valójában történt.

További részletek:

splash.php

Kezdenek megjelenni és egyre elmélyülni a tényfeltáró cikkek is:

http://index.hu/belfold/2012/01/12/visszaprivatizalta_a_labirintust_illes_volt_tanacsadoja/

illes-zoltan-tanacsadoja-szerezte-meg-a-budavari-labirintus-hasznositasi-jogat/

Budavári Labirintus

Küldjetek körlevelet a döntéshozók számára is

2011-08-24 11:14:18

Köszönjük, hogy ennyien kiálltok a Budavári Labirintus mellett.

Kérjük, küldjétek el az alábbi mondatot az ügyben eljáró hivataloknak, hogy a döntéshozókhoz is eljusson az üzenet:

"Azonnali és jogszerű döntést a Budavári Labirintus ügyében."

Az alábbi címekre tudjátok elküldeni:
orszagos@zoldhatosag.hu - Országos Zöldhatóság (vagy http://www.orszagoszoldhatosag.gov.hu/?akt_menu=89)
miniszter@vm.gov.hu - Vidékfejlesztési Miniszter
dinpi@dinpi.hu - DINPI-Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
kozepdunavolgyi@zoldhatosag.hu - Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség


Ezt egy kattintással is megtehetitek a http://www.labirintus.com/pet.php címen.


Budavári LabirintusPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook