Bucsui út forgalomkorlátozása

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Döntés a "régi" bucsui út ügyében

2016-10-05 20:23:52

Kedves petíciómat aláíró, azzal egyetértő Hölgyek és Urak!

KÖSZÖNÖM, HOGY PETÍCIÓMAT ALÁÍRTÁTOK, EZZEL KIFEJEZTÉTEK, HOGY SZIMPATIZÁLTOK FELVETÉSEMMEL, KÉRVÉNYÜNKKEL!

Ma, mint tudjátok a Magyar Közút NRt. -hez voltam hivatalos a "régi " bucsui úti kezdeményezés ügyében.
Kérésünk mellet érveltem, hivatkoztam jogszabályokra, műszaki előírásra, Országos Település Rendezési Tervre, egyéb Kerékpáros Turisztikai Projektekre stb . Elmondtam tapasztalatimat is az újságcikkek megjelenése óta.
Ezt a bucsui Polgármester Asszony is megtehette. Elmondta, nagy a felháborodás az érintett falvakban (Sé, Torony, Szinese-major,Bucsu) és az a tapasztalata , hogy megszaporodtak a kerékpárosok részéről a bemutogatások, beszólások a lakosok, autósok felé.
A Közút Igazgatója tájékoztatott döntésükről. Elismerik, ezen az úton szabályosan 90 km/h -val lehetetlen végigmenni, ezért szükség van a sebességkorlátozásra, viszont oly nagy a felháborodás, hogy az indulatokat is kell csillapítani, az álláspontokat egymás felé közelíteni. Ezért, egyenlőre, 70 km/h sebességkorlátozást vezetnek be (legalább 5 évente kell felülvizsgálni az utak forgalmát, figyelemmel kísérik majd a döntés következményeit), gyalogosok és kerékpárosok közlekedésére felhívó veszélyt jelző táblák kerülnek kihelyezésre, illetve az útpadkát kiszélesítik az út teljes hosszán (ez mit jelent, láthattátok már pénteken). A táblák kihelyezése kb. 2 hét alatt megtörténik.
Tudom, a korábban meghozott 40 km/h -hoz a 70 km/h sebesség sajnos visszalépés, de mégsem 90 km/h.
Mivel ennek az útnak a Közút a kezelője, a döntés meghozatala is az övéké. Ők úgy látják szakmailag, emberileg a 70 km/h az elfogadható max. sebesség, ezért ez kerül bevezetésre. Ezt mindkét félnek meg kell érteni és el kell fogadni. Az utat a gyalogos, a kerékpáros, az autós is használhatja.
Én Mindenkit tisztelettel kérek, hogy óvatosan közlekedjünk, szabályosan, indulatok nélkül használjuk továbbiakban is a "régi" bucsui utat. Mutassuk meg, hogy az autósokkal egyenrangú közlekedők vagyunk, rendeltetésszerűen, kulturáltan, beszólások, bemutogatások nélkül közlekedjünk! Legyünk tekintettel azokra, akik még itt közlekednek, bízzunk benne ők is tisztelnek minket.
Elsődleges szempont legyen a biztonság, hisz mindannyiunkat hazavárnak. Szabálytalanság esetén merjünk, szólni, figyelmeztetni, Mindannyiunk biztonsága érdekében cselekedjünk ! Ne várjuk meg amíg baleset történik! Én személy szerint abban bízom, hogy felhívtuk magunkra a figyelmet és előbb- utóbb a hivatalos szervek is belátják, hogy a kérésünk, felvetésünk jogos volt és esetlegesen idővel még kedvezőbb változás is történik. Addig pedig el kell ezt a döntést fogadni.
Én köszönöm a támogatásotokat, a segítségeteket, a közös pénteki sportolást! Sajnálom, hogy a 40-ből 70 lett :( ! Úgy gondolom, ez nem rajtam/rajtunk múlott. Én/Mi megtettünk amit lehetett, Ti mellém álltatok, támogattatok! KÖSZÖNÖM!!!
Kívánok a továbbiakra Biztonságos közlekedést, jó edzést és sikeres versenyzést!
Azoknak a Családoknak, Nyugdíjasoknak, kirándulni szerető Támogatóinknak, akik szintén a kérésünk mellé álltak, kijöttek és egyetértésükről biztosítottak, szintén KÖSZÖNÖM! Kérem még nagyobb figyelemmel közlekedjenek, a táj szépsége, a jó levegő és a mozgás, öröm legyen, ne egy baleset.
Bátran köszöntsük egymást és vigyázzunk egymásra!

Köszönettel és tisztelettel: -Kata-

Köszönet :)

2016-10-01 06:34:29

KEDVES BARÁTAIM, SPORTBARÁTAIM!

Nehezen találok szavakat arra, ami tegnap történt velem, annyira a hatása alatt vagyok.Nem tudok megszólalni, de mégis annyi mindent szeretnék mondani! Gondolom ezzel most Ti is így vagytok! :)
Barátaimnak , Sportbarátaimnak hívtalak Benneteket a megszólításban. Igen, aki valamilyen módon, jelenlétével vagy erkölcsileg, lelkileg vagy szóban támogatott azt most Barátként szólítottam meg. Aki most személyesen nem tudott itt lenni, annak is köszönetemet küldöm!
Hálával tartozom a tegnapi napért és büszke vagyok Rátok! Igen, büszke vagyok arra, hogy egy nagyszerű KÖZÖSSÉG tagja lehetek,hogy ilyen sokan támogattok, a kezdeményezés mellé álltok, részvételetekkel megtiszteltetek! Úgy érzem , megmutattuk, hogy mi is egy nagy CSALÁD vagyunk, mozogni, sportolni szerető KÖZÖSSÉG, akiknek fontos a sportolás közben is a BIZTONSÁG. Nekünk is van szerető családunk, minket is haza várnak! Ne legyen a mozgásunk, sportolásunk veszély forrása! Nagyon jó volt látni - és ezt a képek is bizonyítják- hogy milyen vidáman és "színesen" :D , jó kedvvel, őszintén mosolyogva, élvezve a szép időt, együtt fegyelmezetten mozogtunk egy cél érdekében! Sokan mondtátok, ismételjük meg többször, ez is azt bizonyítja, hogy Rátok is olyan hatással volt, mint rám! Egy sportoló társam írta "ez egy visszaigazolás felém" igen és úgy gondolom a hivatalos szervek felé is egy jelzés, hogy VÁLTOZTATNI KELL! Változtatni kell először is a fejekben, fel kell ismerni, hogy nem Valakik ellen irányult ez a petíció, hanem mellett és abból hogyan, milyen módon lehet profitálni! Egy pozitív, hozzáállással mindenki csak jól járhat. Amit ígérni tudok most Barátaim Nektek, a szerdai megbeszélésre felkészülten fogok érkezni, általatok most nagyon megerősödtem és igen is a végsőkig kitartok és képviselem a Csapatomat.Nem érdekelnek a fenyegetések az emberi butaságok, Ti tegnap meggyőztetek arról, hogy egy jó ügyért menni kell előre, tenni kell! Köszönöm, hogy továbbra is hisztek bennem és támogattok! Mi nem jelentünk ki semmit! Mi kértünk, javasoltunk és most majd érvelünk! Mi megmutattuk az összefogást, a Közösséget, korrekten és tisztességesen, fegyelmezetten szólaltunk meg és nyilatkoztunk. Dönteni pedig a hivatal fog felelősségteljesen jogszabályi előírásoknak megfelelően és ezt el kell fogadni és a továbbiakban majd az szerint cselekedni!
De most egy kis kitérő után visszatérve a tegnapi napra:
Nagyon jó volt együtt lenni veletek, akinek tegnap nem sikerült személyesen köszönetem kifejezni (mert szerencsére olyan sokan voltunk :D ) annak is nagyon KÖSZÖNÖM és kérlek Benneteket egymásnak adjátok át!

KÖSZÖNÖM a sajtó korrektségét, a tények tolmácsolását!
KÖSZÖNÖM a képeket a fotósoknak, a futóklubbos tásaknak, nagyon jó csemege :D . visszaadja a tegnapi nap hangulatát!

Nagyon szép napot, hétvégét és jó sportolást kívánok Mindenkinek! Merítsetek sok erőt a tegnapi napból! :) Köszönettel:
-Kata-
ui: én ma is a bucsui úton fogok délután edzeni :D

Meghívó Közös Sportolásra

2016-09-27 19:08:48

Meghívó

Minden futót, kerékpárost, görkorist és kikapcsolódni, sportolni szerető társunkat valamint minden érdeklődőt szeretettel várunk egy közös sportolásra a régi bucsui úton.
Szombathely, Bucsui út 2016. 09.30. 17:00 óra
Várunk mindenkit , aki szimpatizál a céljainkkal!
A közös sportolás célja, hogy felhívjuk a figyelmet , hogy ezen az úton nem csak autók közlekednek, hanem fokozottan figyelni kell a gyalogos és kerékpáros forgalomra.
Szeretnénk, ha ezen az útszakaszon biztonságosan,békésen elférnének egymás mellett a sportolók, kirándulók és a gépjárművek is.
Találkozó a bucsui elágazóban a kerékpárút végén.
Terveink szerint 5-6 fős kis csoportokban indulunk el egymás mögött haladva, majd kimegyünk a hídig és vissza.
Aki futva jönne az eseményre, az 16:30-tól csatlakozhat a Szombathelyi Futóklub tagjaihoz a Csónakázó tó parkolójában, ahonnan együtt futva érkeznek a bucsui elágazóig.
Az esemény nyilvános, szabadon megosztható!

Mindenkit szeretettel várunk, hiszen céljaink közösek!
Együtt, egymásért!

Fuss, hogy futhassunk! Mozogj velünk!

Megjelenésedet köszönöm!

Sporttársi üdvözlettel: Kata

levél tervezet a "régi " bucsui úttal kapcsolatban

2016-08-25 22:06:18

Kedves Sportbarátok!

Íme a tervezet, amit majd megformázva, Word dokumentumként, papír és /vagy elektrónikusan elküldenék az illetékes hivatalokba. Kérlek Benneteket olvassátok át , megfelelő-e, mi az amit még hozzáfűznétek, kivennétek, vagy esetlen nem értetek egyet. Úgy gondolom a lényeg benne van: mit szeretnénk, mivel indokoljuk kérésünket.

Így, aki nem tud eljönni a mai pénteki megbeszélésre, az is el tudja mondani, leírhatja véleményét, kérését, nem marad ki semmiből. Hiszen együtt akarunk célt elérni!

Várom a véleményeteket a levéllel kapcsolatban.

Köszönöm és szép napot!

Üdv: Kata

Közútnak:

Tisztelt …..!

Jelen levelünkkel kérjük szíves felülvizsgálatukat a 87133. sz. „régi” bucsui út forgalmával és annak korlátozásával kapcsolatban.   A kivizsgálás okára az alábbi indoklást adjuk: Az út elején egy „kerékpáros útirány” jelzőtábla látható, mégis jelentős az úton áthaladó autós forgalom, holott az út szűk, kanyargós, nem biztonságos, két autó nem fér el egymás mellett, a padka nem jó minőségű. Ezt a levélhez csatolt fényképpel is igazoljuk.  A gépjárművezetők ok és célforgalom nélkül használják ezt az utat, pedig csak 1,5 km-rel rövidebb a 89. sz. gyorsforgalmi útnál, ami viszont biztonságosabb és környezet kímélőbb. Meglátásunk szerint a forgalom megnövekedését a 89. sz. útra felszerelt útdíj ellenőrző kapu és a megnövekedett rendőri jelenlét ( útdíj ellenőrző rendőrök) okozza. Mivel több sportág ( atlétika, kerékpár, görkorcsolya, triatlon) sportolói is ezt az utat – más lehetőség nem révén- használják edzésre, versenyre felkészülésre, az autós forgalom életveszélyes számukra a sebességük és a hely szűke miatt. A sportolókon kívül sokan választják ezt az utat  esténként, hétvégenként kikapcsolódásra, az idősek sétaútvonalnak illetve családok bicikliznek kisgyermekekkel. Több atrocitás is érte már itt a sportolókat és sétálókat, akik félnek az autósok verbális stílusától is. Úgy gondoljuk, hogy a Kresz szabályaiban lévő ajánlott kerékpár út tábla arra hívja fel a figyelmet, hogy az úton fokozottabb a kerékpáros forgalom. Ez az út elsősorban nem a gépjárművel közlekedőké, nekik is tábla jelzi a közlekedésre ajánlott útvonalat. Alternatívaként ott van a gépjármű forgalomnak megépült jó minőségű, biztonságos, kétsávos 89. számú gyorsforgalmi út illetve a Sé, Torony településeken átvezető főút, tehát semmi nem indokolja, hogy az átmenő forgalom a „régi” úton történjen. Tisztában vagyunk azzal, hogy a szóban forgó útra az itt található földek tulajdonosai is behajtanak, illetve a Szinese majorba érkezők is. Tekintettel rájuk, nem a teljes útzárat javasoljuk, hanem a Behajtani tilos„kivéve célforgalom” kiegészítő táblával ellátott szabályozást, sebességkorlátozással. Így talán megakadályozható lenne az is, hogy az út melletti bekötő utakra illetéktelenek lerakják az otthon felhalmozott hulladékot, szemetet, amivel a környezetet szennyezik. A rendszeresen itt közlekedők tisztában vannak azzal, hogy ezen az úton fokozott a gyalogos és a kerékpáros forgalom és az, járda hiányában, az úttesten történik, mégis magatartásukkal, a szabályokat be nem tartva és sajnos sokszor direkt, veszélyeztetik a saját és az úton közlekedők életét!   A fenti indoklások alapján kérésünk a következő: a megjelölt 87133. számú úton a forgalom korlátozásának kivizsgálása, lezárása behajtani tilos, kivéve célforgalom táblával és sebességkorlátozás előírása valamint a fokozott rendőri jelenlét. Ezért kérésünkkel kapcsolatban e levéllel egy időben megkeressük a Rendőrség vezetését is, hiszen csak így látjuk biztosítva biztonságunkat. Úgy gondoljuk, hogy mindkét félnek az lenne biztonságos, ha mi ezen” régi” utat tudnák használni, míg a célforgalom nélküli gépjárművezetők a másik két utat választanák úti céljuk eléréséhez. Számukra is ott látjuk biztosítva a  biztonságosabb, gazdaságosabb közlekedést.   Kérjük, hogy indoklásaink alapján szíveskedjenek kivizsgálni a forgalomkorlátozás lehetőségét.   Levelem mellé csatolom a petíciómmal egyetértők és hasonló véleménnyel, tapasztalattal levő sportolók, családok, aktívan kikapcsolódni vágyó embertársaim aláírásait illetve néhány hozzászólást a hozzám címzettekből: ide néhány véleményt hozzászólást bevágok

Tisztelt Polgármester Úr!

Jelen levelünkkel támogatását szeretnénk kérni egy számunkra fontos ügyben.   Mint arról már talán Ön is értesült, civil összefogás keretében kérvényezzük az illetékes szerveknél a 87133. sz. bucsui út forgalmának felülvizsgálatát és annak korlátozását.   Sokan, sokféleképpen használjuk az utat, de sokan úgy, ahogy nem kellene. Az út elején lévő „kerékpáros útirányt” jelző tábla és az út viszonyai is- más lehetőség nem lévén- azt kívánják, hogy itt szabadidős tevékenységet folytassunk, és ne gyorsforgalmi útként, illegális gyorsulási versenyek helyszíneként szolgáljon. Sokan sportolunk itt, futunk, kerékpározunk, gyorskorcsolyázunk, de sokan járnak erre sétálni, kikapcsolódni. De sajnos az utóbbi időben egyre nőtt az atrocitások száma gépjárművezetők és gyalogosok, sportolók között. Veszélyben érezzük magunkat, félünk az esetleges balesetektől és bántalmazásoktól.   Fontos számunkra ez az út, hiszen a környéken nincs még egy ilyen sportolási lehetőségre adott úttest. Ezért is, közös összefogással szervezünk egy MIÉNK is a "régi" bucsui út akciót és aláírásokat is gyűjtünk az interneten és személyesen, hogy nyomatékot adjunk kérésünknek.   Kérjük Polgármester Urat, hogy legyen segítségünkre az ügyben, támogassa programunkat és kapcsolatrendszerén keresztül hasson oda az illetékes szerveknek, hogy kivizsgálják ügyünket.   Amennyiben lehetőség van rá, személyes találkozó keretében is elmondanánk indokainkat, elképzeléseinket.

Bodorkós Tamásné

MIÉNK is a "régi" bucsui út

2016-08-25 17:44:43
Megbeszélés holnap 17:00-kor ( Petíció megfogalmazása, szeptemberi közös sportolás időpontjának meghatározása, feladatok megbeszélése)

Szombathely, Sugár Úti Atlétikai Centrum-lelátó

Minden vélemény, javaslat számít!

A megbeszélésen a részvétel fontos, de nem kötelező  :)

A Közös sportoláson viszont szeretném, ha minél többen lennénk!

Javaslat szeptember második fele, csütörtök  vagy  péntek, délutáni 17 óra, de ezt egyeztetjük holnap. Jöhetnek a javaslatok!

A holnapi nap eredményét itt ismertetem majd, így senki nem marad le semmiről.

Köszönöm

-Kata-

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.