Elegünk van Parászkából!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Szász Attilát, Parászka legfőbb védelmezőjét ezen a címen lehet jelenteni: cna@cna.ro

2018-07-19 08:21:49

Annak ellenére, hogy erről a petícióról a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztő-helyettese is tudomást szerzett, azt nyilatkozta, hogy Parászka műsorai szakmailag kifogástalanok... http://nol.hu/kulfold/cenzuraznak-a-tulzott-meztelenkedest-1601837

Ezt éppen az a Szász Attila nyilatkozta, aki korábban az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagja volt. Ezek szerint a közszolgálati szabályok megszegését akarja fedezni a Marosvásárhelyi Rádiónál, hiszen azóta is olyan műsorokat sugároznak, mint az "Értsünk szó" Parászka Boróka szerkesztésében.

Ebben a műsorban azt állítják, hogy Magyarország egy afrikai diktatúrához hasonlít, a kétharmados választási többséggel rendelkező magyar kormánynak nincs legitimitása, Fidesz-oligarchák uralják az országot, az ellenzéknek pedig Fideszes pentitokkal (vagyis a maffiából kivált tagokkal) kell tárgyalniuk és addig nem lesz béke és prosperitás Magyarországon, ameddig Orbán Viktor miniszterelnök. És ezt senki sem vitathatja.

Ezt nevezik véleménydiktatúrának! :(

Akinek még van ereje és türelme ezzel az üggyel foglalkozni, jelentheti a műsort és a rádió főszerkesztő-helyettesét, Szász Attilát a CNA-nal a cna@cna.ro e-mail címen (magyarul is lehet, hiszen egy magyar tagja is van a CNA-nak Borsos Éva-Orsolya személyében).

Az aláírások leadása

2017-04-04 18:29:09

Tisztelt Aláírók!

Ez a petíció több mint egy éve jött létre, de sajnálatos módon nem hatotta meg az érintett személyt, illetve a döntéshozókat (mindössze az Erdélyi Riportot zárták be, de azt is kérdéses okok miatt). Az erdélyi magyarokkal / székelyekkel szembeni sértő, fenyegető és megalázó nyilatkozatait azóta is folytatja (legutóbb a gyergyói magyarokat támadta, jelentgette). A Marosvásárhelyi Rádiónál betöltött szerepében megerősítette Szász Attila, főszerkesztő-helyettes, talán bíztatja is a Magyar Kormányt és a vele szimpatizáló erdélyi magyarokat támadó rosszindulatú megnyilvánulásainak a felerősítésére. Ennek a sajnálatos folyamatnak a megállítására ezt a petíciót el lehet küldeni a Román Rádiótársasághoz.

Societatea Română de Radiodifuziune

Adresă: Strada General Berthelot 60-64, București

Telefon (centrală): 021-303.1777

E-mail: comunicare@radioromania.ro

Köszönet

2016-02-13 07:46:05

Köszönöm, hogy aláírták a petíciót. Eddig több mint 1500 aláírás gyűlt össze.

A petíció fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ez az utóbbi napok legnépszerűbb petíciója (a statisztikák megtalálhatóak ezen az oldalon).

Ami viszont még ennél is fontosabb és sajnálatosabb: nagyon vehemensen tíltakoznak és agitálnak a petíció ellen a P.B.-t "fronton" tartó háttéremberek, akik érintve érzik magukat. Minden eszközzel harcolnak ellenünk. Az első módszerük ezen az oldalon, a trágár és provokáló bejegyzések használata volt. Ezért kellett törölnöm a gyanús kommenteket. A másik, az ellenem, ellenünk indított lejárató hadjárat, különböző médiafelületeken.

Aki teheti, és van kedve hozzá, megvédheti a petíciónkat a belinkelt Transindex cikkek oldalain.

Megjegyzendő, hogy ugyanez a Transindex, éppen a most agítáló újságírók aláírásával indított már egy sokkal "gyalázatosabb" petíciót György Attila, József Attila-díjas író, újságíró ellen. http://hargitanepe.transindex.ro/ Ennél undorítóbb kétszínüség már nem is létezhet.

Rátérve arra a kérdésre, hogy mi lesz az aláírásokkal. Nyílvánvalóan, el kellene érnünk a kitűzött célt, hogy megszűnjön a jelenlegi állapot. Hogy ne kapjon ekkor médiafelületet mindaz, ami egyeseknek eszmefuttatás, másoknak viszont sértés és gyalázás. Természetesen a véleményhez való jog mindenkit megillet. Ugyanakkor a P.B. személyén is túlmutat a probléma, hiszen a baloldali sajtó Erdélyben egyeduralkodó. Ezt a petíciót is csak elítélő hangnemben mutatták be (vagy be sem számoltak róla), és az aláírók nagy száma ellenére sem akadt senki, aki mellette állt volna. Pedig ha ilyen népszerű az, amit aláírtunk, akkor csak kell legyen némi létjogosultság benne. Nyugodtan kijelenthető, hogy Erdélyben a jobboldali média annak ellenére is megszűnt létezni, hogy az itteni magyarok többsége jobboldali gondolkodású (ezt egy pontos közvéleménykutatással is nyugodtan be lehet mérni, de ezt bizonyították a választási eredmények is).

Igy tehát, ezt a petíciót, amely továbbra is elérhető marad az interneten, a P.B.-t foglalkoztató intézmények mellett elsősorban az RMDSZ elnökének, Kelemen Hunornak az asztalára kell letennünk, mert ő nevezi ki a beosztottjai által az állami rádiók és tévék magyar főszerkesztőit, vezetőit. Ők engedték be adásba az indulatokat kiváltó műsorokat. Ezután Kelemen Hunornak kell a meghozott vagy elmulasztott döntéseinek a következményeit vállalnia. Amennyiben nem lesznek változások, az erdélyi sajtó pedig továbbra is az eddigi kerékvágásban marad, akkor további demokratikus eszközökkel kell majd élni. Természetesen, a cél az, hogy összhangba kerüljön a sajtó és közönsége. Az olvasó szeresse azt akitől olvas, az író pedig szeresse azt, akinek ír.

Jobb médiafelület hiányában, elsősorban itt fogom még közölni Önökkel, ha leszenek újabb fejlemények. Előre is elnézésüket kérem, ha lesz olyan visszajelzés, amelyre nem fogok tudni (időhiány miatt) válaszolni.

Üdvözlettel,

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.