A tőkekorrekcióról senki nem beszél és a bankok is hallgatnak!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

A petíciót aláíróknak, még egy utolsó FELHÍVÁS arra, hogy be tudjátok adni az AB panaszt, és hogy ez mennyire fontos lenne ez nektek.

2015-06-17 05:54:59

A petíciót aláíróknak, még egy utolsó FELHÍVÁS arra, hogy be tudjátok adni az AB panaszt, és hogy ez mennyire fontos lenne ez nektek.

"Az Emberi Jogok Bíróságához a magyar állam elleni kártérítési perre azok tudnak jelentkezni akik beadták az Alkotmánybírósághoz a panaszukat és már meg is kapták rá a választ. Ezt a választ is be kell csatolni a peranyaghoz. Ha valaki eddig ezt elmulasztotta volna, még megteheti.
Itt olvassátok el a teendőket és találtok letölthető mintát is, amit a saját ügyetekhez tudtok adaptálni. Tértivevényesen küldjétek meg az AB-nek, hogy a válasz birtokában ti is tudtok Strasbourghoz fordulni. Letölthető és saját ügyre adaptálható minta (elszámoló levél másolatát mellé kell csatolni):

Nagyon fontos közlemény Járvás Évától!

Járvás Éva

Kilakoltattak egy 77 éves bicskei beteg nénikét, akit Orbán Viktornak sem sikerült megvédenie az utcára kerüléstől

2015-06-07 10:31:13

Patakokban folynak arcán könnyei kék szeméből, az otthonát veszítette el Bicske városában. A 77 éves bicskei Irma nénit kilakoltatták, utcára tették bicskei házából, ahol 1965 óta élt. Az életét végigdolgozta, az MMG - majd nyugdíj mellett - a költségvetési üzem dolgozója volt, míg két évvel ezelőtt elhunyt férje a bicskei mgtsz traktorosa volt.

Férje hamvai egykori, előlük lezárt, egykori otthonukban... Devizahitelt vettek fel 2007-ben, aminek hazai engedélyezése a teljes magyar - minden színben játszó - politikai "elit" felelőssége.

irma_neni.jpg

A hitel összege 4 millió forint volt. Tetőt újítottak fel, garázst építettek, autót vettek az akkor még Budapesten rendőrként szolgáló fiúknak 2007-ben és korábbi adósságot is rendeztek. Havonta 33 ezret fizettek kezdetben, ami majdnem háromszorosa lett - 80 ezer forint - és nem tudták fizetni. Vállalták viszont, hogy havi 40 ezer forint bérleti díjat fizetnek annak az óbudai cégnek, aminek a nevére került a ház.

Áprilisban azonban kitették őket a lakásból. Akkor Pálffy Károly polgármester is a helyszínre érkezett, intézett ott néhány telefont, minek köszönhetően kapott  család 4 doboz sertésmájkrémet és négy például babkonzervet.

Egy nem 77 éves asszonynak való szükséglakásba költöztek. Irma néninek egy éve helyezték el a csípőprotézist. Pajzsmirigy-műtétje, epeműtétje, hólyagsérv műtétje volt nemrégiben valamint csigolyái között kóros elváltozások vannak.

Ez az idős beteg, bicskei asszony, aki végigdolgozta az életét, jelenleg guggolva, lavórban mosakodhat élete teljes felfordulásban, mert önhibájuk mellett Bicske polgármestere, testülete - bár a problémát ismerték -, nem tudtak kellőképpen kiállni a bajba jutott magyar ember mellett, még jogsegélyt sem nyújtottak az ezen a területen teljesen járatlan embereknek.

Az áprilisi kilakoltatáskor azt kérdezték a civil foglalkozása szerint hittantanár bicskei polgármestertől, hogy tudnak-e önkormányzati bérlakást bérelni, amit fizetnének rendesen. Anya és fia mindketten leszázalékoltak. Pálffy Károly nemet mondott. Néhány hete láttam, hogy hirdetnek egy kiadó lakást az Akácfai utcai házakban. Őket nem kereste meg senki. Az se kérdezték meg, hogy éltek-e még. El vannak felejtve.

A kilakoltatást egyébként a bicskei cég, a Városgazda (ez jobb név volt, nem értem miért dobták ki) teherautójával végezték a GESZ dolgozói, ez segítség akart lenni. A tárgyak jó része ott áll új helyük udvarán kitéve az időjárásnak.. A még egykori otthonukban, az előlük lezárt házban lévő bútorokat és a férj hamvait a szekrény tetejéről, hétfőn kell elhozniuk. Mostani szükséglakásuk kényszermegoldás, néhány négyzetméter. Irma néni bunkernek mondja. Azt sem tudják, hová tegyék ingóságukat. Vagyonukat. Személyes életük tárgyait.

Igazi, valódi rászorulók.

A mama nyugdíja azért annyi amennyi, mert végigdolgozta az életét. Úgy gondolom, amikor ezt az esetet Pálffy Károly megtudta, abban a pillanatban minden kapcsolatát be kellett volna vetnie annak érdekében, hogy az óbudai céget valamilyen tisztességes eljárásra bírja, s legalább a 77 éves édesanya bérelhesse elveszített házát haláláig.  Ez jogilag azt hiszem nem kényszeríthető ki, de a bicskei városvezetésnek vannak olyan kapcsolatai, akiknek informális módon kevés mai magyar cég nem hajtana fejet.

Úgy értettem ma esti beszélgetésünk idején, hogy azé az óbudai cégé lett a jó fekvésű ingatlan, amelyiknek két etyeki munkatársnője a hitelt leszervezte. A kilakoltatást az a munkatárs irányította áprilisban, aki előtte havonta beszedni érkezett a 40 ezres bérleti díjat ahhoz a házhoz, ahol ötven évig élt a néni, amire férjével mindenüket költötték.

A család kilakoltatása idején egy segítőjük azt kérdezte a cég képviselőitől:

"Hogyan tudják megenni azt a kenyeret, amit ezzel a munkával keresnek?"

Írásomban a városvezetést arra biztatom, hogy tudatosítsák magukban: közfeladatot szép összegért, keresztény emberként vállaló felelősként ez az eset sokkal nagyobb emberséget, odafordulást, odafigyelést igényel, mint amennyit Irma néni irányába eleddig tanúsítottak.

Bicske város lakóitól pedig azt kéri blogunk, fogjunk össze imával, gondolattal, szóval, cselekedettel a két kiszolgáltatott földinkért. Találjunk ki valamit. Aki kéri, megadom elérhetőségüket. Annyira kiszolgáltatott, megtévesztett és minden segítség nélkül álló emberek...

A Gondozási Központban pedig Bicske, amikor volt egy nem bicskei polgármestere, már megszüntette az idős, önellátásra képtelen emberek bentlakásos ellátását....

A devizanyilvántartású kölcsönök kamatának DUPLIKÁLT biztosítása

2015-06-04 11:43:14

A devizanyilvántartású kölcsönök kamatának DUPLIKÁLT biztosítása

Hpt 52. kamat: az adós által a kölcsönnyújtónak (betételhelyezőnek) az elfogadott betét vagy az igénybe vett kölcsön használatáért, kockázatáért fizetendő, a betét- vagy kölcsönösszeg százalékában meghatározott, időarányosan térítendő (elszámolandó) pénzösszeg vagy egyéb hozadék; -

Tisztázni kellene azt is, hogy egyáltalán tisztességes-e a kamat duplán biztosítása.
1. az külföldi deviza árfolyamához kötve
2. kamat %-os emelésével mindenféle indokkal.

Szerintem ez is tisztességtelen. Vagy az egyik, vagy a másik.

Ha külföldi devizához kötötte a bank a kamat értékállóságát, akkor miért kell emelnie a %-ot? Ha változik a % az csakis a külföldi deviza referencia kamatának modósulása lehet az alap. A Chf referenciakamata ma 0,8 % Tehát csak lefele lett volna indokolt az ellmozdulás.

Ha %-os kamatemelést hajt végre a bank, akkor le kell mondani a külföldi devizában való számolásról. Tehát minden %-os kamatemelés tisztességtelen.
Ha a bank mást állít akkor vitasd azt is!

Emiatt a dupla kamatemeléstől is milliók vándoroltak ki a zsebünkből.
Sok bank az elszámolásnál tisztességesnek gondolja a kamatemeléseit, ezért pl a rafi 0 Ft-ot számol el erre a tételre.

Csak oszd meg, nem kell aláírnod, csak a petíciót, az nagyon fontos külföld több pontjáról is aláírtak. HAJRÁ!!

Járvás Éva

Mentsük meg családi házainkat és értékeinket!

2015-06-01 13:51:01

Kedves Sorstársak!

Nem Nepálban vagyunk, ahol a természet erői avatkoztak be nagyon sok ház elvesztésébe, és még több ember élet elvesztésébe.  Ne hagyjuk, hogy a hazugság és csalás és bűnözés szolgái, akik sokkal kevesebben  vannak, minket Magyarország népét nyomorba és szegénységbe taszítsa!!! Ezzel szembe tudunk szállni, de a természet erőivel csak védekezni tudunk, ha tudunk!

Itt a lehetőség, hogy minél több deviza-hiteles irja alá ezt a peticiót, hogy ne csak egy helyre, hanem több helyre eljusson közös kiáltásunk az igazságért, az egy IGAZ MAGYARORSZÁGÉRT!

Nyíljon meg az igazság ereje azokban az elnyomókban is, akik most azt hiszik, hogy mint vezetők jól csinálják, amit velünk tesznek!

Együtt egy akarattal és aláírással nyissuk fel szemeiket, hogy láljuk az igazságot, amit nem lehet véka alá rakni, sem eltakarni, mert felszínre jutott!

Nagyobb az igazság és a hamisság a fölre lesz tiporva!!!!

Isten áldja meg Magyarország népét!!!

Járvás Éva

Név és email cím változás

2015-05-31 18:43:41

Kedves aláírók és sorstársak!

A petició szerzője:   Járvás Éva

email cime: info@jstudio.hu

telefon száma: 06-30-9004873

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.