BUDAPEST XII. KER., TÖRPE U. 2. SZ. ALATTI VILLA MEGTARTÁSÁÉRT

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Tüntetés

2015-10-05 14:34:01

Az utolsó szó jogán - Tiltakozzunk!


Tisztelt villavédők, az Önkormányzat korábbi állításával ellentétben - miszerint a bontásra csupán a jövő éveben került volna sor - és csupán akkor, ha az építést is azonnal el is tudják kezdeni, váratlanul, jogerős építési engedéllyel még nem rendelkezve elkezdte az épület bontását.
Természetesen erről az épület sorsáért aggódó civilek közül senkit sem tájékoztattak.

Tiltakozzunk a környék ikonikus épületének elvesztéséért!
Tiltakozzunk a lakosság véleményének figyelmen kívül hagyásáért!
Tiltakozzunk a taktikai hazugságok miatt, ahogy az önkormányzat ezt a kérdést kezelte!
Tiltakozzunk a veszélyes anyagú, rákkeltő azbeszt palafedés nem szakszerű bontása és kiporzása ellen.

Holnap, Október 6-án, a nemzeti gyásznapon a villa előtt reggel 8 órakor.


Törpe2 csoport

Közlemény: Elmarad az ELSŐ TÖRPE-PIKNIK

2015-06-17 06:39:02

A Törpe 2 Csoport minden kedves szimpatizánsával sajnálattal közli, hogy az ELSŐ TÖRPE-PIKNIK a tervezett időpontban nem valósulhat meg. Erre az ingatlan tulajdonosa, a XII. kerületi önkormányzat szándékainak hirtelen megváltozása miatt kényszerülünk.

A villa kertjébe tervezett piknikre még a tavaszi lakossági fórumok során kaptunk engedélyt, majd később meglepő módon az önkormányzat keresett minket többször a piknik időpontját illetően.  Az egyeztetések utolsó fázisában meglepetésszerűen ért bennünket az alábbi állásfoglalás:

"Felhívnám a figyelmét, hogy az Önkormányzat önkéntes munka végzéséhez járult hozzá, a piknikezést nem támogatjuk, ezért kérem, hogy minden, a kert rendbetételén kívüli tevékenységet (zene, kézműveskedés, székek kihelyezése) mellőzni szíveskedjenek. Felhívnám a figyelmét ismételten arra, hogy maximum 20 fő vehet részt a társadalmi munkában, kizárólag saját felelősségükre."

Mivel a villa méltó környezetét magunk is fontosnak tartjuk, természetesen élünk a lehetőséggel - így az eredeti időpontban piknik helyett társadalmi munkában a villakertet tesszük rendbe.

A piknikre tervezett polgári találkozást, beszélgetést, zenét és kézműves programokat pedig későbbi időpontban és hasonló bizonytalansági tényezőktől mentes körülmények között természetesen megrendezzük.

Véleményünk szerint egy itt lakókat szolgáló kulturális intézmény és városi közösségi tér megteremtését célzó fejlesztés során szükségszerűen figyelembe kell venni a civil véleményeket, hiszen fenntarthatóságuk függ az éltető, kezdeményező társadalmi bázistól. Önkéntes társulásunk célja, hogy e civil véleményeknek továbbra is hangot adjunk.

a Törpe 2 Csoport

https://www.facebook.com/torpevilla


Hajba Vince Péter

Meghívó

2015-06-10 06:50:45

Kedves Villavédők!

Nagyon szépen köszönjük az ügy melletti kiállásukat és egyben sajnálattal kell közölnünk, hogy az eddig összegyűjtött és átadott mintegy ezer aláírás nem győzte meg az önkormányzatot, aki továbbra is az épület lebontását tervezi.

Reményeink és az önkormányzat tervei szerint sem kerül sor valószínűleg bontásra legalább az év végéig – így a fentiek ellenére abban bízunk, ezen idő alatt mégiscsak sikerül olyan összefogást kialakítanunk, amely a kerület vezetését szándékainak megváltoztatására bírja. A civil vélemények összefogását és képviseletét a további, közeljövőre tervezett beruházások miatt is - (pl. a Böszörményi út kapcsolódó szakaszának sétáló-utcává alakítása, a Déli pályaudvar funkcióváltása, a Királyhágó tér újragondolása) - elengedhetetlennek tartjuk.

Első lépésként a jövő héten, június 17-én szerdán estére egy pikniket szervezünk a villa kertjébe, amelyre szeretettel meghívjuk minden kedves támogatónkat a további esetleges lépések megbeszélése illetve a villa és a hozzá hasonló épületek általános városvédelmi jelentőségének szakértőkkel való megvitatása céljából. Tervezünk szakmai beszélgetéseket, gyermekprogramokat - a részletek pedig hétfőtől a FB oldalunkon lesznek elérhetőek.

Aki nem tud eljönni de bővebb tájékoztatást szeretne, illetve a továbbiakban részt venne a közös gondolkodásban – kérjük, írjon a torpevilla@gmail.com címre. 

Üdvözlettel

A Törpe2 csoport


Hajba Vince Péter



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.