2020-ban a személyi jövedelemadónk 1 százalékát az egyházak helyett ajánlhassuk fel a koronavírus elleni küzdelemre

Miközben a koronavírus elleni küzdelemre alig 9 milliárd Forintot költ az állam, az egészségügyi dolgozók pedig alulfizetettek és a végsőkig túlhajszoltak, az egyházak 2019-ben a védekezésre fordított összeg nyolcszorosát, 72,6 milliárd Forintot kaptak csupán a felajánlott SZJA 1%-okból.

Kérjük Magyarország Kormányát, hogy adja meg a döntés lehetőségét azoknak, akik nem vallásosak és szeretnének mindannyiunk számára létfontosságú ügyeket támogatni, hogy az egyházak mellett idén a védekezésre, az egészségünkért dolgozó lelkiismeretes orvosok és ápolók elismerésére, valamint a bajba jutott vállalkozók és munkavállalók megsegítésére is ajánlhassuk fel a második egy százalékot!

(Az alábbi képen egy szabvány EUR raklapon csaknem egy átlagos lakás belmagasságáig érő, 2,5 méter magas torony látható 100-as köteg húszezresekben - ennek az összegnek a két és félszereséről dönthetnénk most)

30_mrd_3_covid.jpg

Tomanovics Gergely - Civilek a Modernkori Felvilágosodásért Mozgalom    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Tomanovics Gergely - Civilek a Modernkori Felvilágosodásért Mozgalom, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.