A sasadi közlekedés környezetbarát megszervezéséért!

Quoted post

Bíró József

#53 Re: Re: Re: más vélemény

2012-11-27 01:03

#52: - Re: Re: más vélemény

Ezt az érvelést azért "veszik be" sokan, mert nyitott szemmel járnak a városban és látják, hogy az egérutakat kereső átmenő autósforgalom sok helyen teszi tönkre a korábban csendes mellékutcákat. Amit maga és az Önhöz hasonló mindent csak autós szemmel néző "megnyitáspártiak" folyamatosan bagatellizálni akarnak, az bizonyított tapasztalati tény: egy út megnyitása új forgalmat vonz.

Ha Pesten vagy Buda távolabbi részein van dolgom és netán autóval megyek, akkor bizony a Budaörsi utat használom. Sokan teszik ezt, látom őket lefelé menni és kihajtani, nem csak a Daykán, hanem a Rahón, Pannonhalmin is. Igen, errefelé szinte mindenki autós, de mégis szét lehet választani autóst és autóst aszerint, hogy felfogják-e, fontosabb a környék nyugalma, mint a képzelt autós "kényelem".

Viszont  én is kiväncsi lennék, Ön hol lakik és hol dolgozik, hogy óhatatlanul a Süveg utcai kijáratot kell használnia, óhatatlanul a reggeli félórás csúcs idején?

Válaszok

más vélemény

#56 Re: Re: Re: Re: más vélemény

2012-11-28 01:00:48

#53: Bíró József - Re: Re: Re: más vélemény

T. Bíró József!

Szerencsére már nem érint közvetlenül a helyzet, de évtizedekig szenvedtem tőle. Ha hiszi, ha nem, nem volt más út a munkahelyem felé. Persze plusz félórai autózással, meg plusz jónéhány km megtételével elkerülhettem volna a Rákó utcát, dehát nem ejtettek kiskoromban a fejemre :-)

Ettől még híve vagyok az igazságos teherelosztásnak.

Manapság már gyalog járok a játszótér felé és látom a  kialakult állapotokat. A gyerekeim már felnőttek, de én más gyerekeit is féltem és sajnálom.