Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#7080

2016-10-18 14:31

Ha valaki netántán nem elégszik meg a bárgyú jelszavak gajdolásával, és mélyebben bele akar látni a Q-storyba, annak melegen ajánlom egy elfogulatlansággal nem vádolható hírportál, a 444 remek cikkét.

Hülye vagy, én vagyok a tulajdonos, enyém itt minden, saját magamtól nem tudok lopni

http://tldr.444.hu/2016/10/18/

 

Válaszok


Vendég

#7085 Re:

2016-10-19 09:48:02

#7080: -  

 Valóban nagyon jó a cikk, és reményt ad a perben bízó befektetőknek az, amit a cikk írója is kiolvasott a nyomozati iratok áttanulmányozásából.

"A nyomozati iratok elemzéséből két fontos dolog derült ki. Mindkettő elég aggasztó a magyar jogállam működése szempontjából.

A felügyelet védekezése, miszerint őket másfél-két évtizeden át félrevezették, nem áll meg. Látniuk kellett, vagy látniuk kellett volna, hogy mi történik a Quaestornál, a csalások ugyanis látható nyomot hagytak. A csoport cégei közötti bankszámla-mozgásokból, az üzleti működés elemzéséből és a nyilvánvaló könyvelési szabálytalanságokból ki kellett volna olvasnia a magyar hatóságoknak, hogy tömeges csalás hajtja Tarsoly Csaba birodalmát. Döbbenetes hanyagság, alapjaiban elrontott felügyeleti módszerek, vagy közép- és felső szintű korrupció lehet a mulasztás oka, de a legvalószínűbb az, hogy ezek keveréke."

Kérdés persze, hogy lesz e bíró, aki ezt kimondja? Mert ha igen, akkor a felügyeletnek fizetnie kell mindenkinek.