Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#7006 Re:

2016-08-18 18:02

#7005: -  

 Konkrétan milyen perekre gondolsz? Az eddigi ötletbörzéken milliónyi pert helyeztek kilátásba, de hogy közülük melyik indult el, az nem ismert. Én figyelem a FBcsoport oldalát, de a sajtóban is olvasható büntetőperen kivül semmilyen perról sincs info.

Válaszok


Vendég

#7008 Re: Re:

2016-08-19 04:25:59

#7006: - Re:  

"Időközben a Quaestor Hrurira Kft. károsultjainak egy része beperelte a felszámoló Vectiglas Zrt.-t, arra hivatkozva, hogy nem képviseli megfelelő szakszerűséggel az érdekeiket. A legfőbb kifogás az, hogy nem járt el kellő alapossággal a Quaestor vagyonának feltárása során. Közismert, hogy vélelmezhetően a brókercég tulajdonában vannak olyan vagyonelemek, mint a győri ETO Park és további 30 ingatlant, és nagyságrendileg ugyanennyi egyéb tulajdonrész is, valamint „számos nagy értékű ingóság.” Ezeknek létezéséről onnan tudhatunk, hogy Bagoly Bettinát, a Fővárosi Főügyészség szóvivője tavaly április 1-jén arról számolt be, hogy ezeket vagyonzár alá vették. A felszámoló ugyanakkor arra hivatkozott, hogy azért nem tekintett bele a földhivatalnál lévő ingatlannyilvántartásba, mert ez költségekkel járt volna, és ezzel is óvni kívánta a hitelezők vagyonát. A károsultak szerint ez az érvelés azért is álságos, mert 4200 quaestoros azért fizetett be összességében 52 millió forint regisztrációs díjat, hogy az ilyen - egyébként korántsem milliós nagyságrendű - költségeknek meglegyen a fedezete. A vagyonelemek között olyan is akad, mint a ferencvárosi Duna City nevű telek, ahová a kormány a 2024-es olimpiát tervezi, a Kenese Golfközpont, Balatonkenesén vagy a Lifestyle Hotel Mátraházán. A felszámoló úgymond "költségkímélésével" a quaestorosok mintegy 52 milliárd forintos kára áll szemben."

Ilyen napjaink "profi" felszámolója!. Nem tekint be a földhivatalnál lévő ingatlannyilvántartásba, hogy ne is tudja meg, mennyi a Q vagyona. Nyilván azért, mert megvan már annak a helye. Ez az alapállás, erre számíthatunk, ha nem küzdünk.


Vendég

#7013 Re: Re:

2016-08-19 12:12:57

#7006: - Re:  

 Palotás, Magyar György dr.