Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

angrybird

#6866 Re:

2016-07-11 12:59

#6863: -  

 Most erre azt mondom, hogy nincs, de sosem lehet tudni, hogy mikor és mire lobban be a szikra. A hétköznapi szolidaritás nem létező fogalom a mi országunkban, csak nagy természeti katasztrófáknál vagyunk hajlandók segíteni egymásnak. De ott is sokszor a "jó buli lesz" valamint majd a "tábortűznél lesz mit mesélni" elv vezérel bennünket. Gondoltad volna, hogy "rongyos" 700,-Ft internetadóért akkora tömeg megmozdul? Az érdekesen alakult egyébként: okt. 23-án a Blahán jó, ha párszázan voltunk (nem a netadó ellen), okt. 26-án már hömpölyögtünk az Andrássy úton, s ha már ott voltunk, egyből 10 milliós kárt is okoztunk a fidesz székházában (a valós kár 145.000,-Ft volt), okt. 28-án egy őszi kedd estén meg véget nem ért a tömeg Buda és Pest között...

Mindenki csak akkor érzi a bajt, amikor közvetlenül már körülötte csapkodnak a hullámok. Közülünk hányan voltunk pl. a trafikosok által szervezett megmozdulásokon, hányan a magánnyugdíjpénztárak megmaradásáért szervezett tüntetéseken? Gyanítom, hogy nem sokan, max. csak azok, akiknek ott is voltak "érdekeltségei", a többiek nem is hallottak róla, akkor még vígan tették be a pénzecskéjüket a Q-ba, mit érdekelte őket, hogy másokat kiraboltak. Bezzeg, amikor beütött a ménkű, mindenki szaladt fűhöz-fához...

Na, be is fejezem ezt a kis kitérőmet. Egyszer mindennek vége lesz, mint a botnak. Vége lett a fasizmusnak, vége a kommunizmusnak, szocializmusnak, leomlott a berlini fal, felbomlott a szovjet. Egyszer ennek a rendszernek is vége lesz. Nekem van időm, kivárom, s közben vívom a magam kis harcait, csak úgy, a magam szórakoztatására. Csak ami marad utánuk, abban nem lesz köszönet, egy szellemileg-anyagilag végletekig lerabolt, kifosztott ország. Még a polgárháború is benne van a levegőben.

Válaszok


Vendég

#6867 Re: Re:

2016-07-11 13:28:32

#6866: angrybird - Re:  

 Most jöttem a postáról. Ajánlottak "tuti" jó befektetéseket. Mondtam, köszönöm, volt benne részem, a Q által. Kérdezték mekkora volt a károm. Mondtam, hogy a családon belül kettőnknek 32 milliónál kicsit több. "DE VISSZAKAPTÁK, UGYE ?" Aha, mondom, 23.5 milliót sikerült kifizetni nekik "kártalanítás" cimszóval, ennyit a "visszakapásról". A mai magyar társadalomnak fingja sincs, pld ebben az ügyben is mi a VALÓS ábra (ahogy halvány lila gőze sincs a most tomboló földmutyiról, annó a trafikmutyiról, a magánnyugdíj "kölcsönkéréséről", Paks2-ről, olimpiáról, stb, stb, stb.)

Azt hiszik, amink volt a Q-nál, azt vissza is kaptuk. Ráadásul, mondom, nem csak az utca egyszerű embere (nem megbántva őket) van teljesen "melléinformálva", azok is, akik a munkájuk révén nyitottabb szemmel kellene, hogy szemléljék a világot, az országot. Persze ott meg előjön a tipikus magyar betegség, az irigység és társai.