Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Quoted post


Vendég

#7

2016-03-21 08:41

mellesleg aki tud dolgozni az hogy ápolja a beteget?ha tudnék dolgozni a beteg kisfiam mellett ,nem lenne semmi gondom..anyagilag...akik nem tudnak dolgozni azoknak kellene több pénz.,mert ez a 38 ezer csak könyöradomány.azt hiszik minden beteg mellett lehet dolgozni.

 

Válaszok


Vendég

#47 Re:

2016-04-10 12:23:45

#7: -  

 Ezzel nem értek egyet. Nekem van egy súlyosan szellemileg sérült 5 évesem. Most még jár spec oviba, de ki tudja mi lesz vele később, ha esetleg már nem vihető közösségbe, illetve ha betölti a 18. életévét. Jelenleg szerencsénk van dolgozom, ő oviban, de ha később már az állami rendszerből kiesik, akkor hogyan oldom meg az elhelyezését? Ha dolgozom ki vigyáz rá? Egy ilyen gyermek vagy felnőtt mindig 24 órás felügyeletet kíván. Ha én vigyázok rá, akkor kiesik a fizetésem és a család nem tudja magát fenntartani. Ha dolgozom, akkor valakit majd később meg kell fizetnem a felügyeletért. Ezt felejtik el azok, akik a törvényeket hozzák, ezek a gyermekek/felnőttek mindig felügyeletet ígényelben, vagy a szülőét vagy egy megfizetett gondozót, így szerintem függetlenül attól, hogy valaki dolgozik vagy sem, járnia kellene az ápolásinak.

Nem beszélve arról, hogy se szabadság, se nyaralás, mert a sérült embert mindig el kell látni, nincs olyan, hogy na akkor apa is meg én is kifújjuk magunkat és együtt elmegyünk pihenni és hátralévő életünk során nem is lesz, hacsak nem lesz sok pénz, hogy egy megbízható gondozót megfizessünk. Aki nincs enneb a helyzetben (és a törvényhozók nincsenek) az ebbe bele se tud gondolni, micsoda problémák merülnek fel a mindennapi életében egy ilyen családnak.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...