Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

nyunyu

#16 Re:

2015-03-14 15:48

#5: Noé -  

 Abszolút egyetértek.

Nem csak saját, de szüleim szinte teljes megtakarítása is odaveszett, amit évtizedek alatt gyűjtögettek össze.

Az MNB felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Jó kérdés, hogy miért engedte 2014. novemberében 70 milliárd forintnyi kötvény kibocsátását (ugyanaz a személy, aki most nyilatkozik a vizsgálatok kapcsán), miért nem vizsgálta akkor, hogy megvan-e ennek a fedezete. Érthetetlen, hogy hogy nem tűnt fel senkinek, hogy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt sóznak ezek után az emberekre. Komoly felelőssége van az MNB-nek az ellenőrzés, számonkérés elmaradásában. Vajon mikor bocsátották ki ezt a 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt?

Az is jó kérdés, hogy a tulajdonosok, vezetők mellett nem áll-e meg az egyszerű ügyintézők felelőssége is, hiszen a kötvényt tőlük vették az emberek, ők adtak személyesen megtévesztő, hamis információkat a kötvény biztonságosságáról, ők altatták el a gyanakvást, ők mondták, hogy nemhogy tőke, de hozamgarantált is a kötvény. Konkét kérdésemre, hogy ez be lehet-e bukni, az ügyintéző mondta, hogy NEM. Őket nem lehet felelősségre vonni?

Érdemes meghallgatni a ClassFM Morning Show műsorát a neten, ott Balázs 4x kérdezi meg az MNB szóvivőjétől, hogy akkor most ki is ellenőrzi a kötvények kibocsátását, és 4 x nem kap rá választ, csak terelést.

 

 

 

 

Válaszok

betta

#17 Re: Re:

2015-03-14 15:55:38

#16: nyunyu - Re:  

 Az is érdekes, hogy a jegybank elnöke egészen egyszerűen eltűnt a föld színéről, és sem egy sajtótájékoztatót, sem más nyilvános megnyilvánulást nem látunk tőle. Nem ez lenne az első, hogy ilyenkor az MNB elnöke is megjelenik, és elmondja a véleményét?

Én remélem, hogy az állam nem hagyja magára a kisbefektetőket, már csak azért sem, mert az MNB és ezért a Magyar Állam felelőssége is fennáll, hogy mindezt hagyta évekig, évtizedekig működni. Tényleg kérdés, hogy mikor bocsátották ki a 150 milliárdnyi fiktív kötvényt, mikor kezdődött ez el?

 

keresztes

#19 Re: Re:

2015-03-14 15:59:51

#16: nyunyu - Re:  

Szerintem is megállhat az ügyintézők felelőssége is.

Aki mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el. (Btk.)

Szerintem az ügyintézőknél is felmerül a gyanú, hogy a szándékos félrevezető tájékoztatással elkövethették a csalást.

Kata

#1191 Re: Re:

2015-03-25 16:53:23

#16: nyunyu - Re:  

 Tisztelt Károsult!

Olvastam hozzászólását, és nagyon együtt érzek Önnel. Borzasztó érzés lehet ilyen igazságtalan módon elveszíteni az eddigi megtakarításokat.

A tőlem telhető módon szeretnék segíteni, de ehhez tudnom kell, hogy a történtek után van-e annyira nyitott, hogy megismerjen egy új fajta tevékenységet.

Egy olyan eszköz van a kezünkben, amellyel már nagyon sok ember hozta rendbe az életét. Egyenlőre csak annyit kérek, hogy tájékozódjon. Nincs semmi kötelezettsége. 

Ha érdekli hívjon, amennyiben zavartam szíves elnézését kérem.

Üdvözlettel:

Petz Katalin

06/70-701-5991

BECSAPTAK, MEGLOPTAK

#5059 Re: Re: ALKALMAZOTTAK NEM MONDTAK IGAZAT

2015-12-09 18:15:01

#16: nyunyu - Re:  

 ALKALMAZOTTAK PRÉMCSIÉRT NEM MONDTAK IGAZAT, EZ VOLT A FELADATUK,FÉLREVEZETÉS ! IGAZA VAN !!