Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

betta

#17 Re: Re:

2015-03-14 15:55

#16: nyunyu - Re:  

 Az is érdekes, hogy a jegybank elnöke egészen egyszerűen eltűnt a föld színéről, és sem egy sajtótájékoztatót, sem más nyilvános megnyilvánulást nem látunk tőle. Nem ez lenne az első, hogy ilyenkor az MNB elnöke is megjelenik, és elmondja a véleményét?

Én remélem, hogy az állam nem hagyja magára a kisbefektetőket, már csak azért sem, mert az MNB és ezért a Magyar Állam felelőssége is fennáll, hogy mindezt hagyta évekig, évtizedekig működni. Tényleg kérdés, hogy mikor bocsátották ki a 150 milliárdnyi fiktív kötvényt, mikor kezdődött ez el?

 

Válaszok


Vendég

#593 Re: Re: Re:

2015-03-19 17:19:54

#17: betta - Re: Re:  

 Valóban lényeges kérdés, hogy mennyi idő alatt adták el a 150 milliárdnyi fiktív kötvény. Mennél rövidebb idő alatt történt, annál inkább észre kellett volna venni a felügyeleti szerveknek. A híradások szerint 210 milliárdnyi kötvényt bocsájtottak ki. Akkor ez azt jelenti, hogy 60 milliárdos legális kötvény kibocsájtásuk volt? A híradásokban viszont az is szerepel, hogy 70 milliárd kibocsájtására kértek engedélyt 2014 novemberében, amit állítólag Windisch az MNB alelnöke alá is írt. Akkor most kibocsájtották ezt a 70 milliárdot vagy nem? Ha kibocsájtották akkor ez benne van 210 milliárdba vagy nincs? Ha benne van, akkor csak 80 milliárd a fiktív eladású kötvények értéke? Vagy a 70 milliárdon csak annyit kell érteni, hogy 60-ról 70 milliárdra emelkedett a legális kibocsájtású kötvények névértéke? Tök zavaros a kép! A Nemzeti Bank pedig roppant szűkszavú az ügyben. Tegnap felmentem a honlapjára, de a Quaestor botránnyal kapcsolatban nem is szerepelnek számok a közleményeikben, holott a sajtó rájuk hivatkozik. A politikusok meg el kezdenek beszélni a Quaestor üggyel kapcsolatban bankbetétekről, sőt egy bankjogász pedig részvényekről. CSAK EGY A BIZTOS, HOGY NAGY BAJBA KERÜLTÜNK!!!