Az akác legyen hungarikum!

Quoted post


Vendég

#472 Re:

2014-02-06 07:34

#457: -

Kedves Kolléga!

 

A hozzászólásoknál az akácot "támogató" (mi ellen is kéne "támogatni"?) érvek között nagyon sok csúsztatás, fél vagy semmilyen igazság, tárgyi tévedés, manipulatív állítás, stb. szerepel. Ahogy én látom, a közjóért dolgozó természetvédő szakemberek ezen kommentek hallatán csak mosolygnak, esteleg elszomorodnak, de mindenesetre a legtöbben nem reagálnak rájuk. Én sem és ezt azzal indoklom, hogy nincsen rá időm, ha mégis, azt inkább a szeretteimre vagy a munkámra fordítom. Ám attól tartok, hogy ez téves magatartás lehet. Látva, hogy a tájékozatlanság milyen méreteket ölt, egyre inkább úgy vélem, hogy szükség van a józan, tárgyilagos hangvételű, számokkal és egyéb adatokkal alátámasztható tényekre. Mert lehet, hogy ez most csak pusztába kiáltott szónak tűnik, de hátha legalább egy-két embert arra sarkall, hogy valóban elkezdjen utána járni, hogy milyen is ma Hazánkban a fehér akác helyzete. Azért szántam tehát most pár percet erre a megjegyzésemre, hogy kifejezzem: örülök, hogy rátaláltam a hozzászólásodra és csak meg akarom köszönni! :)

Azt nem írom le, hogy igazad van, mert persze, hogy igazad van! :)

 

U.I.: "Éljen és találjon minél nagyobb piacot a magyar vegyes virágméz!" :)

Válaszok


Vendég

#533 Re: Re:

2014-02-06 14:22:11

#472: - Re:

Kedves Kolléga! :)

Rátapintottál a lényegre, miszerint az érem másik oldaláról nem látni, hallani semmit a médiában. A természetvédelem, mint olyan, hallgat. Szomorú.

Egy írást találtam, Molnár V. Attiláét, ezért próbálom megosztani másokkal is, több fórumon is, mert igen, ő tárgyilagosan szólt hozzá, úgy vélem. /A szövegről az idézőjel lemaradt, de a linkkel a végén próbáltam jelezni az összefüggést, azaz, hogy nem az én tollamból bújt ki. ;-)/

A hozzászólások között, a frissebbeknél találtam egy KNP-st, amely elég alaposan átvilágítja az akác kérdést. :)

Fontos lenne szerintem, hogy ilyen ügyekben is résztvegyünk, jobban, nagyobb akivitással. Ugye?

Minden jót!