Kerekes székes embertársunk se legyen hajléktalan!

Quoted post

tünde

#23

2011-06-16 17:30

én azt mondanám, hogy a legtisztább az lenne, ha a bank bármilyen módon le akarná foglalni a lakást, a t. mozgáskorlátozott személy ne költözzön ki a lakásból...
pert indítanék a bank ellen, alapvető személyiségi jogok figyelembe nem vétele miatt, valamint kérnék egy olyan okiratot a banktól, amivel ő igazolni tudja, hogy a törlesztőrészlet összegének irracionális értékű megugrása, valós, merthogy a deviza nem volt deficites, az is biztos. Igazolja ezt a szóban forgó bank, először is.

Válaszok

tkispal

#25 Re:

2011-06-16 20:56:45

#23: tünde -

Kedves Tünde! Köszönöm Károly nevében a támogató aláírást. A lakása mára a bank tulajdona. Károlyt a kilakoltatási moratórium óvta. Egy hónapja levéllel fordult a polgármesterhez, hogy helyzetére való tekintettel kaphasson egy krízis bér-lakást. A polgármester a vagyongazdálkodóhoz irányította. A vagyongazdálkodó tájékoztatta, hogy csak pályázati úton kaphat bérlakást, viszont most nincs meghirdetve pályázat.

A vagyongazdálkodó elfelejtette vele közölni, hogy azért nincs pályázat, mert azt éppen a polgármester szüntette meg!!!!

Rokkant nyugdíjas helyzetét ez utóbbi csiki-csuki méginkább méltatlanná és elfogadhatatlanná tette.

A tanácsát köszönöm, át fogom adni azoknak, akik ebben a szituációban vannak és segíthet nekik.

xy

#27 Re:

2011-06-16 22:54:59

#23: tünde -

A bank és a kölcsön felvevője között született egy szerződés. Ez alapján került a bank tulajdonába a lakás. Ez igen sajnálatos, de előfordult sok emberrel, aki a szerződést (amit aláírt) nem tudta betartani. Van ilyen.  Ezt a lakást már nem kaphatja vissza, de jogos és méltányos kérés, hogy bérlakást utaljanak ki számára. Vannak üres lakások a városban és a kerületben is biztosan, de azok úgy tűnik a  spekulátorokra várnak.