Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!

Quoted post

2D

#76 \o/

2013-07-31 03:01

Szeretnem az angol nyelvu filmeket 2Dben eredeti hanggal nezni. Az, hogy van-e felirat, nem izgat.
Mostanaban az egyetlen opcio a MOM park 3D, ami plusz penz, zavar a szemuveg, es par ismerosom meg pont a 3D miatt nem jon el.

Koszonet a peticio kiirojanak! \o/

Válaszok


Vendég

#79 Re: \o/

2013-07-31 05:25:10

#76: 2D - \o/

Igen, lassan már a 2D-ért is petíciót kell majd írni... Pedig a 3D szerintem kifejezetten "réteg" dolog, van, aki szereti, de van olyan is, aki fizikailag rosszul van tőle. Életemben nem émelyegtem úgy, mint a Csizmás Kandúron :D De ez más téma.

Visszatérve a lényegre: szerintem eddig jól működött a dolog, mentek az alap szinkronos filmek, de az eredeti is elérhető volt itt-ott. Megértem, ha arra kisebb az igény, és csak bizonyos mozik játsszák, bizonyos időpontban - úgy is jó! Csak legyen elérhető moziban, ahogy eddig is. Szerintem az eredeti magyar felirattal verzió tökéletes megoldás volt, mert azok is meg tudták nézni a filmet, akik nem beszélnek magyarul, de kapásból ott volt egy olyan változat is, ami a hallássérülteknek is elérhetővé teszi a dolgot.

Azért ne legyünk igazságtalanok a magyar szinkronnal szerintem, általában nagyon jó. Eltekintve egy-két baklövéstől, mint a Big Bang Theory szinkronja, vagy a dráma kellős közepén mosolyra késztető "én is a csatornából jöttem" fordítás a Nyomorultakban, azért összességében inkább dícséretet érdemel a magyar fordító-szinkronizáló társaság, szerintem :)

Szóval szívemből szól a petíció, köszi Erdélyi Tamás a kezdeményezést! Látom naponta százával növekszik a szavazók száma, csak így tovább! Igyekszem én is terjeszteni.

enorcsi

#82 Re: \o/

2013-07-31 08:02:44

#76: 2D - \o/

Egyetértek! Nagyon jó lenne a 2D angol nyelvű verzió, akár felirattal, akár anélkül.

Legtöbbször a német barátnőmmel járok moziba, aki 7 éve Budapesten él, és vele csak a MOM 3D-re tudunk menni a szinkronfilmes hullám miatt. A 3D-s szemüveg a dioptriás szemüvegen nagyon nagyon nem kényelmes.