Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #6889 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 14:57

#6886: josh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Gyaníthatóan MINDEN károsult tart, tartott, vagy később fog tartani egy kisebb-nagyobb önvizsgálatot. Ahogy te is javaslod. Ez azonban csak a jövőre vonatkoztatva lesz segítség. Pontosan az a probléma, hogy azzal, hogy ránk sütötték, hogy mi tökhülyék vagyunk, kapzsik voltunk, és EMIATT "ennyi jár és kész" (mondom, a 11% tőkelevonás nem tudom mennyiben nevel felelős befektetővé... erős a gyanúm semennyire, már 1000 hozzászólással korábban kiveséztük, azért kellett a levonás, s éppen a 11%, mert ENNYIBŐL jött ki a kártalanítás... azaz a "tudatos befektetővé nevelés" a duma, a rizsa része, köze nincs az igazsághoz)

Örülök, ha te is legalább a felelősség EGY részét nem magadon, hanem - HANGSÚLYOZOM - BIZONYOS RÉSZÉT a PSZÁF, MNB kettősre testálod. Tudtommal, ott éppen az ilyen precíz ellenőrző munkáért fizetik meg egészen jól az ott dolgozókat, persze most már nem lehetek ebben sem biztos, Windisch úr egynémely nyilatkozata alapján úgy tűnik, oda csak bejárnak pihenni a dolgozók, mert végülis a felügyeleti munka nem a dolguk, VAGY legalábbis a felügyeleti munka mást jelent NEKIK meg NEKEM. 

A PSZÁF büntetéseket nincs cég aki kiteszi az ajtóra, én legalábbis még nem láttam sehol bankban, se más pénzintézetnél olyat, hogy a NEGATÍV határozatokat nagyon a tisztelt, megkopasztásra előkészített ügyfél orrára szeretnék kötni. Azaz hiába büntették meg az X bankot ilyen olyan ügy miatt, mégsem volt egy sor sem, hogy ide ne hozd a pénzed. A Q nem biztos, hogy csak a hozamokkal csábított. Elmondom mik voltak a pozitívumai:

1, ingyenes számlavezetés. Ez most ennyi pénznél mint a Q-nál volt, évi 30e-be kerülne az jelenlegi bankomnál. ALAPHANGON, ez a befektetési számla, ehhez kell egy alapszámla is, 1500 per hó. Azaz 50e Ft éves díj helyett NULLA volt a díj.

2, rugalmas számlakezelés, azaz az OTC piacon a papírok eladhatók voltak, s likvídek, azaz nem ért meglepetés, hogy hoppá, hogyan lesz ebből jó magyar Ft HA hirtelen pénz kellett kötvény helyett. Nézzük az állampapírokat... mibe kerül ma egy 2%-os hozamú kötvényt pénzzé tenni LEJÁRAT ELÖTT ? Ja, hogy 2%-ba. Azaz "roppant" nyereségesen lehet a papírok közt ugrálni, no akkor nem is beszéltem a T+3 napos elszámolású vállalati kötvényekről.

3, pénzfelvétel. Nem volt 0,6%-os Matolcsy "ajándéklevonás". (Látod ez is az állam hibája. 2010-ben úgy vettem fel 10 milliót a helyi kis takarékból, hogy 30 azaz HARMINC Ft-ot fizettem díjként - próbálnád ezt megcsinálni MOST) Azaz odaballagtál a Q-hoz kivenni 10 azaz tíz millió SAJÁT Ft-ot, s nem kellett a cégnek, meg az államnak ajándékozni mondjuk 1 havi hozamot, CSAK mert a KAPZSI állam innen szedi be azt, amit szétszór egymillió trógerebbnél trógerebb munkása béremelésére. Sokan arra használták a Q-t, hogy a máshol termelt pénzük a Q pénztárában a 0,6% és egyéb "megelepetések" NÉLKÜL KP-ben felvegyék.

A hozamokról. Írtál egy példát, a 6-9-es banki hozamról, s azokat a Q-hoz hasonlítottad. Nos amikor én a Q-ral kapcsolatba kerültem, akkor az állampapíromért 8.5%-ot adtak, s a Q adott 9.5%-ot. Azért ez nem egy EXTRA magas, ordító különbség. Ugyanekkor a BudaCash elhalmozott a 14-15-20%-os hozamajánlatokkal, amiktől tartózkodtam. Amikor az állampapírom 4-4,5%-ot produkált, akkor adott 6,5-öt a Q. A Q-t soha nem a bankokkal kellett összehasonlítani, sok-sok szakember leírta már, hogy az állampapírok FÖLÖTT 1-2 százalékkal adott, s ez a vállalati szektorban nemhogy nem kimagaslóan sok, de éppenhogy átlagos. Persze ha neked feltűnt a magas hozam, akkor a TV-ben, óriásplakáton hirdetett magas hozam a hivatali szerveknek hogyan kerülte el a figyelmét, legalábbis gyanússá kellett volna vállni, nem vállt, sebaj, ne kezdjük újra a felügyelet felelősségét firtatni...

A múltbéli hibák elkövetése 3 nagyon jó módszerrel kerülhető el relatíve egyszerűen:

 

1, a múltbéli ÜGYEK szereplőinek NAGYON hosszú, - más szereplők számára "példaértékű" és elgondolkodtató, hogy megéri-e - börtönbüntetés kiszabásával. Sajnos ez a Tarsoly ügy messziről látszik, hogy nem erről fog szólni, elég az ügyvédje mostani szövegeit meghallgatni... megkérdezhetem, hány múltban befektetőket becsapó cég emberét ítélték el, s mennyi időre ? Még mindig Simon Gábor 100 millióján lovagolnak, mikor itt a 2000 szerese tűnt el... Gondolom a Nokiás dobozokban sem igen fért el 200 milliárd. Persze büntessék meg azokat IS, csak akkor a 100 millióért ne lehessen jóval többet kapni, mint a 200 milliárdért. 

2, a felügyeleti munkát maximális fordulatszámon pörgetni, a legkisebb, pénzügyi intézménynél talált hibát is világgá kürtölni mindenféle médiában, a felügyeleti munkatársak ALAPOS, SZAKSZERŰ kiválogatása, nem odavalók kirúgása, az ellenőrzések hatékonyságának növelése

3, a befektetők folyamatos tájékoztatása KÖZPONTI helyen (akár MNB által üzemeltetett weblap, tanácsadó iroda, stb) ahol HIVATALOS és legfőképpen FELELŐSSÉGTELJES válaszokat kaphatna az embera kérdéseire. Jelenleg ennek a hirmondója sincs meg, ilyen-olyan blogokról, portálokról, fórumokból kell (vagy tud) tájékozódni a befektető, ahol hibás, féligaz vagy pletykaszintű infók alapján kell sokszor SOK MILLIÓS, esetleg egész élet munkája alatt összegyűjtött pénzek sorsáról dönteni. Rengeteg pénz van az MNB-s alapítványokban, erre is telne, borozók helyett... mondjuk. Persze ha a cél az, hogy csak azt tudja a "paraszt", hogy van a 0%-os bankbetét, meg a "halálbiztos" állampapír 2%-ért, nos akkor nincs szükség tájékoztatásra, mert erről szól az óriásplakát, a TV, meg a kormányzati kommunikáció. Csak akkor nem kell csodálkozni, hogy nincs hitelezés, nincs vállalati növekedés (mert vállalati kötvényben csak tudjuk ki tart pénzt, stb, stb) ergó, toporgunk - mármint az ország - egy helyben. Szerinted egy korrekt QKKA alapján történő kártalanítás után mi történt volna a pénzzel ? Lakást vettek volna, ergó ÁFA, munkahelyteremtés, állampapírt vettek volna (ergó saját államunk finanszírozása MAGÁNPÉNZBŐL, s legfőképpen MAGYAR emberek által), mondjuk egy-két ingatlan alap is kapott volna, talán páran a tőzsdére is benéztek volna. Igen, lett volna pár "megátalkodott" aki soha nem megy a magyar levegőre ki, hanem eltünteti a pénzét és kész, de ez lett volna a kisebb rész. A többi visszaforgott volna így vagy úgy. TAVALY. 1 éve túl lennénk mindenen, a Q ügy elfelejtve, stb, stb. Mindenki élné a (már) megnyugodott mindennapjait. Az állam bukott volna pártíz milliárdot, (a mostani kártalanítást kellett volna kiegészíteni) lehet 1-2 hónap alatt vissza is csorgott volna hozzá ez a pénz. Állampapír transzfer, amit Tarsoly a levelében felvetett. Mi lett volna ? Hosszútávú, 2020, 2024-ben lejáró papírokkal lennénk beljebb, az államnak egy kanyi vasba nem került volna MOST a bolt, mi meg majd 2020-ban megkapnánk amink volt, akinek most kell, diszkont áron 2-3% bukóval eladhatja a papírokat, s ennyi a tanulópénze. Nemet mondtak erre is. Választásunk nemcsak NEKÜNK, NEKIK is volt. Ők azt választották, hogy minket hülyének nézve - a néppel meg elhitetve, hogy TELJESEN kártalanítva lettünk - elintézték a "kárenyhítést". Hogy hosszabb távon ki jár majd rosszul, az idővel kiderül.