Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

#6876 Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 09:07

#6875: josh - Re: Re: Re:  

Kedves Sorstárs!

De jó neked, hogy azzal vigasztalodsz, hogy "buta" voltál és elcsábultál a magasabb kamat miatt.

Én viszont pénzügyekben jártas befektető vagyok, mégis tettem pénzt a Q-ba, pedig nagyon is jól ismerem a vállalati kötvény veszélyét. Akkor miért tettem ide pénzt?

Elsősorban azért, mert tájékozodtam a Pszáf-nál, akik mindig jót mondtak a Q-ról.

Aztán tájékozódtam neves pénzügyi tanácsadóknál, akik szintén inkább rábeszéltek, mint lebeszéltek a befektetésről (az interneten is elérhető volt a pozítiv véleményük, azóta persze eltüntek.)

De nekem ez még kevés volt. Azután tett be nagyobb összeget, minekután megtudtam,  hogy a külügy is itt tart több milliárd Ft-t. Az önkormányzati befektetésekről is volt infom. Meg a moszkvai kereskedőház megnyítása a bektetés mellett szólt. De különösen bátran tettem be ide pénzt 2014 végén, amikor megtudtam, hogy a Q bank alapítására kapott engedélyt az MNB-től. Ilyen engedélyt csak átvilágított, patyolat tiszta cég kap.

Vagyis nem biztos, hogy "buta" voltál. Nem vádolom magam ezzel, és felelőtlenséggel sem. A dolog hátterében egészen más van, és ez az ügy egyáltalán nem hasonlítható össze az autó lopás esetével.


Vendég

#6877 Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 09:22

#6875: josh - Re: Re: Re:  

Na, téged aztán jól meggyőzött a propaganda a butaságodról. 

Már megbocsáss, de inkább az a butaság, ha ennek a propagandának felülsz, és nem látod a fától az erdőt.

Azért ne ostorozd magad halálra, miközben mást kéne megkorbácsolni, de nagyon!


Vendég

#6878 Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 09:29

#6875: josh - Re: Re: Re:  

 Az egész ott bukik meg, hogy ennek a cégnek elvileg volt nem egy, s nem kettő komoly ellenőrzése. Ha a "hibák" kiderülnek 10 éve akkor a károsulti kör valamint a kár nagysága - ami mai érték szerint a cég valós értékének a SOKSZOROSA - sokkal kisebb, s esetlegesen van esély a CÉG értékéből a kártalanításra. Miután ezek az ellenőrzések valami okból kifolyólag nem úgy történtek meg ahogy kellettek volna, a cég 25 évig sikerrel verte át a népet, ezáltal elszippantva a vagyonuk. Ehhez hozzásegítette egy olyan állami aparátus, ami a biztonságos banki kamatokat nullára vitte le, eltolva az embereket a teljes eszement befektetések irányába (a MAI közel nulla %-os banki hozamok, kivéti díjakkal megspékelve ergó VESZTESÉGES pénztartás szerinted hova szorítják a meglevő pénzeket ? A sok-sok potenciális Q-ba...) valamint az ellenőrzési feladatok olyansága amilyen volt. A felelősség ott merül fel, hogy ha én a munkám során neked kárt okozok akkor a kárért ÉN felelek. Itt ez fel sem merül, mondván "minden rendben volt, az ellenőrzés szakszerű volt". Ha minden rendben volt, akkor hogyan lett 200 milliárdos kár ?

Mellesleg, nem igazán értem miért az én hozzászólásomra reagáltál, mikor csak leírtam, hogy a POSTAI dolgozó AKI befektetést ajánlgat, az feltételezhetően egy fokkal jobban tájékozott mint az aki a kitalicskázza a tehenek alól a szart, még ő is azt hiszi, hogy MINDENT értsd az UTOLSÓ petákot is visszakaptuk. Nos itt van két dolog amire írtam a hozzászólást annó:

1, az eszement hazudozás, propaganda, arról, hogy mindent visszakaptunk, amit még az inteligenseb fajta is elhisz

2, az a "szinvonal" amit ezek az értékesítők képviselnek - ergó ugyanaz mint a Q dolgozók. Rádsóznának mindent, amiről lövésük sincs, csak tolják nekik a jutalékot a Te meg az Én megkábításomért, majd mikor kiborul a szar, azt lehet mondani, nem volt senki sem felelős, rossz helyre tetted, csakis TE önmagad felelsz az egészért. Ja kérem, ha én felelek mindenért, akkor MINEK ül ott valaki mint "tanácsadó", "értékesítő". Vagy az csak addig ül ott, amíg mennek a dolgok ?

 

Valamint az állami is csak addig parolázik a cégvezérrel mig fut a szekér ? Győr városáról nem is beszélve ? Te tényleg elhiszed, hogy az a papíros amit Borkai úr a bíróságnak sem volt hajlandó sokszori felszólításra sem bemutatni, hanem elküldte magahelyett a hozzánemértő strómanjait sajnálkozni, az majd 6 hónap alatt készült el "bizonyítva" hogy Győr "állampapírt" vett a Q-tól ("nagyon jó kondiciókkal" mondja, mikor az állampapírkondíciók NEM a forgalmazó hatáskörébe tartoznak, a kezelésükre meg a Magyar Államkincstár Győrben pontosan 1 sarokra a Q-tól teljesen INGYEN és bérmentve vállalkozott) nos ezekután Győr - és Győrhöz hasonlóan még kismillió Q ügyben sáros és megbukott ÖNKORMÁNYZAT (talán egy-két balekon kívül) MINDENNEMŰ Q követelését visszakapta HOZAMOSTÚL, MINDENESTÜL. Tudod mikor lett volna Borkai újra polgármester Győrben, ha kiderül 150000 győrinek, hogy "eljátszotta" a város 1 milliárd Ft-ját ? Soha a büdös életbe. Nos EZT mentette a Fidesz a MI KÁRUNKRA. Őket kifizették, minket meg megnyugtattak - téged úgy látom teljes mértékben sikerült - hogy HÜLYÉK, BUTÁK, KAPZSIK voltunk... A hibánkat én magam is elismerem bizonyos mértékben. Azt már annál inkább kevéssbé veszi be a gyomrom, hogy majd 3 millió Ft TŐKÉMET elvonja, mondván, hogy emiatt majd tudatos befektetővé válok. Aha, na ja. Mert ugye az is csak a véletlen műve, hogy 11% tőkelevonás után K okos lesz az ember... Ráadásul azt sem lenne rossz tudatosítani az emberekben - a jövőbeli befektetőkben mindenképpen -, hogy így nyiss TBSZ számlát, tervezz hosszútávra. Mert mondod, ki kellett volna venni... na ja, csak akkor mi a fészkes fene értelme van a TBSZ-nek, meg a hosszútávú megtakarításnak, ha hetente ki kell vennem, mert ma a BudaCash, holnap a Hungária, holnapután a Q, majd utánna a másik kerül bajba. Akkor véletlenül nem a rendszer a rossz ? Mármint az a rendszer, ahol sorba lehet bedőlni, majd a végén elmondják, hogy 1 hete még minden rendben volt, azért nem találtak soha semmi gondot az "ellenőrzések". Vagy nem lehet, hogy ezek az "ellenőrzések" nem is igen léteztek vagy csak éppen olyanok is voltak... azaz visszatértünk ezzel a BIZONYOS mértékű felügyeleti felelősség kérdésére. Ha meg a felügyeletet az állam látja el, akkor mit csodálkozol, ha a végén az állam fizet (szerinted), ami mellesleg nem is igaz, mert ebbe az állam nem szállt be 1 krajcárral sem. Helyette ráterhelte a valóban vétlen bankokra (bár a néma cinkosság ott is fellelhető, hisz nem létezik, hogy senki a belső körökből nem tudta mi folyik ott a Q-nál...) a summát, akik nem véletlenül nem óhajtottak minden krajcárt valóban kifizetni, érthető miért lett csak az X kárból Y kifizetve...

josh

#6879 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 09:54

#6876: - Re: Re: Re: Re:  

 Végülis a mi vonzott a Q-hoz? A jól prosperáló cég látszata (szépen kifejtetted), amiről írtam ÉS a magasabb hozam, nemde?? Ezek fényében félretetted kételyeid és kockázatos helyre tetted a pénzed. 

Mivel befektetőnek vallod magad, tisztában vagy vele, hogy van jó és van rossz befektetés. A Q az utóbbiba tartozik, hidd el, nekem is.

 

josh

#6880 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 10:09

#6877: - Re: Re: Re: Re:  

 Ha ellopják a pénzem akkor az az én felelősségem is, senki sem kényszerített, hogy a Q-ba tegyem a megtakarításom. Önmagukról mézes-mázas kép lefestésével érték el, hogy MAGAMTÓL tegyem meg. Mivel én hoztam meg a döntést, beláttam, hogy rosszul cselekedtem. 

Csak úgy tudok tanulni az egészből, ha belátom, ÉN mit tettem azért, hogy így alakuljanak a dolgok.

Amíg valaki CSAK a külső körülményekben keresi a felelőst, addig újra meg újra el fogja követni ugyanazt a hibát, hiszen szerinte az mindenhol található, csak saját magában nem. 

Nekem ez segít túllépni a történteken, és abban, hogy a jelenlegi környezetben megtaláljam hová tegyem a pénzem, nem utolsósorban újra összegyűjtsem azt, ami a Q-ban ragadt.

angrybird

#6881 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 10:24

#6880: josh - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Csatlakozom egy korábbi hozzászólóhoz: szerintem Josh szépen bekajálta a kormányzati kommunikációt, vagy diretto azért van itt (küldték, vagy jött önszántából), hogy csendesítse a népet. Azért ha Q csoporttal találkozik, ne nagyon hangoztassa ezt a mindent megengedő, mindennel elégedett, saját magát hibáztató nézetét, mert még meglapogatják...


Vendég

#6882 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 10:32

#6878: - Re: Re: Re: Re:  

 Okfejtésed alapján ahol rendőr van, ott nincs bűn, és ahol nincs, csak ott fordulhatnak elő bűncselekmények.

Ezzel szemben én azt mondom, ez a gondolatmenet csak a piti tolvaj szintjén lehet érvényes.

Aki profi, az mindent a felszínen csinál, "előre köszön a rendőrnek", úgy tevékenykedik, hogy sem te, sem más nem gondolja bűnözőnek, sőt inkább mondják rá: köztiszteletben álló ember. Ez utóbbit hívják fehérgalláros módszernek. Idővel akár be is épül az államapparátusba, de attól még ő maga az, aki átveri az embereket.

Volt a rendszerváltás környékén egy magyar rendőr, aki 20(!) évig betörni járt esténként, szolgálat után. Majd "helyszínelni", vissza ugyanoda. Kíváncsi vagyok, hogy az áldozatai tüntettek-e a rendőrség előtt, hogy térítse meg a kárukat?!

Ott a rendőr, itt a Q követte el a bűnt, ott az áldozatok akaratlanul sodródtak bele a bűncselekényekbe, a Q esetében viszont saját elhatározásukból!

 

 


Vendég

#6883 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 11:12

#6882: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 A kérdés csak az, hogy lopás esetén miért van diferencia a károsultak közt - nem, nem az egyszerű mezei kisemberek közt, ott MINDENKI megszivta. Hanem amit írtam, miért kapott minden önkormányzat TELJES kártalanítást a kisemberrel szembe. Pedig ők is kapzsik voltak, ott tartották a pénzüket, aztán hurrá, "megoldották" nekik, hogy "állampapír" volt. Érted, ugye a különbséget. Az okfejtésem arra irányul, ha valaki képtelen ellenőrizni valamit vagy valakit, akkor vagy az aparátust kell növelni, vagy az ott dolgozókat CSERÉLNI - történt ilyen ? költői kérdés persze - vagy azt kell mondani, hogy KÉPTELENEK vagyunk ezt a melót elvégezni, azaz NINCS semmiféle ellenőrzés illetve garancia a papírokra. Persze ha hangsúlyozzák a garanciák meg NEM létét, akkor épeszű ember nem megy a Q-ba. A Marcsika féle befektetéseknél butázhatjuk a "befektetőt", itt "kicsit" nagyobbak voltak az elvárások - mármint hivatali szinten - de a végeredmény UGYANAZ a szélhámosság. Kérdés, aki tudott a bajról s kiszállt, ő minek minősül ? Ő is buta, mert ott tartotta a pénzét ? Mivel, ő is felmarkolta az extramagas pénzt, s mégsem tartjátok butának, sőt, istenítitek - igen, ők voltak a politikusok a tűz körül.


Vendég

#6884 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 11:33

#6881: angrybird - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Lehet, hogy a trollokat mégsem fizetik olyan jól? Még mindig ide írogatnak, ahellyett, hogy nyaralnának. 


Vendég

#6885 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 13:36

#6880: josh - Re: Re: Re: Re: Re:  

Látom téged "profi befektetővé" neveltek a vagyonod ellopásával és ezzel az álszent kárpótlással.

Komolyan kérdem, lenne valami jó tanácsod egy olyan befektetésre, amivel visszaszerezhetném a kb 15 millió bukómat, a visszakapott közel 10 millió Ft segítségével?  

josh

#6886 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 13:45

#6881: angrybird - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Önszántamból vagyok itt, senkit sem áll szándékomban hergelni, békésen szeretném megosztani a gondolataimat. Ha egy másik Q-os úgy gondolja, úgy hamarabb pénzéhez jut, lapogasson meg.

Sajnálom, ha soraim nehezen érthetőek. A többséghez hasonlóan én is úgy gondolom, ami történt az köztörvényes bűncselekmény. Szintén úgy gondolom a PSZÁF rosszul végezte a dolgát, kiszűrhette volna hamarabb is a dolgot.

Viszont talán kisebbségben vagyok itt azzal, hogy tudtam arról, a PSZÁF megbírságolta pár éve a Q-t (nyilványos, mindenki által hozzáférhető a határozat), mert OBA-biztosítottnak hazudta a kötvényeit. Ez egy apró jel volt, ami mutatta, a kötvények nemcsak, hogy nem biztonságosak, hanem ezt a Q még igyekezett eltakarni is.

Lehet a szavaimat kifordítani, el nem olvasni, de attól még tény marad: 32 ezer ember hagyta magát behúzni a csőbe, önszántából lépett bele a csapdába, a biztosnak tűnő nagyobb hozam reményében. 

Meggyőződésem, aki ezt belátja magáról, könnyebben elkerüli a jövőben a hasonló helyzeteket.

Szintén meggyőződésem, hogy aki nem tart önvizsgálatot, az újra el fogja követni a múltbéli hibáit.

 


Vendég

#6887 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 13:56

#6878: - Re: Re: Re: Re:  

Nem a nulla hozamok "szorítják" a potenciális Q-okba a pénzt, hanem az emberi kapzsiság!!! Enélkül nem tettük volna be a pénzünket, igaz el sem lopták volna! 

A hozam nulla, viszont a pénzromlás is nulla.

Jobban járnál 6% hozam mellett, 7%-os pénzromlással?


Vendég

#6888 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 14:29

#6887: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 "A hozam nulla, viszont a pénzromlás is nulla."

Te melyik országban élsz?

Nézted már az ingatlanok árának változását, vagy csak az M1-et nézed?


Vendég

#6889 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 14:57

#6886: josh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Gyaníthatóan MINDEN károsult tart, tartott, vagy később fog tartani egy kisebb-nagyobb önvizsgálatot. Ahogy te is javaslod. Ez azonban csak a jövőre vonatkoztatva lesz segítség. Pontosan az a probléma, hogy azzal, hogy ránk sütötték, hogy mi tökhülyék vagyunk, kapzsik voltunk, és EMIATT "ennyi jár és kész" (mondom, a 11% tőkelevonás nem tudom mennyiben nevel felelős befektetővé... erős a gyanúm semennyire, már 1000 hozzászólással korábban kiveséztük, azért kellett a levonás, s éppen a 11%, mert ENNYIBŐL jött ki a kártalanítás... azaz a "tudatos befektetővé nevelés" a duma, a rizsa része, köze nincs az igazsághoz)

Örülök, ha te is legalább a felelősség EGY részét nem magadon, hanem - HANGSÚLYOZOM - BIZONYOS RÉSZÉT a PSZÁF, MNB kettősre testálod. Tudtommal, ott éppen az ilyen precíz ellenőrző munkáért fizetik meg egészen jól az ott dolgozókat, persze most már nem lehetek ebben sem biztos, Windisch úr egynémely nyilatkozata alapján úgy tűnik, oda csak bejárnak pihenni a dolgozók, mert végülis a felügyeleti munka nem a dolguk, VAGY legalábbis a felügyeleti munka mást jelent NEKIK meg NEKEM. 

A PSZÁF büntetéseket nincs cég aki kiteszi az ajtóra, én legalábbis még nem láttam sehol bankban, se más pénzintézetnél olyat, hogy a NEGATÍV határozatokat nagyon a tisztelt, megkopasztásra előkészített ügyfél orrára szeretnék kötni. Azaz hiába büntették meg az X bankot ilyen olyan ügy miatt, mégsem volt egy sor sem, hogy ide ne hozd a pénzed. A Q nem biztos, hogy csak a hozamokkal csábított. Elmondom mik voltak a pozitívumai:

1, ingyenes számlavezetés. Ez most ennyi pénznél mint a Q-nál volt, évi 30e-be kerülne az jelenlegi bankomnál. ALAPHANGON, ez a befektetési számla, ehhez kell egy alapszámla is, 1500 per hó. Azaz 50e Ft éves díj helyett NULLA volt a díj.

2, rugalmas számlakezelés, azaz az OTC piacon a papírok eladhatók voltak, s likvídek, azaz nem ért meglepetés, hogy hoppá, hogyan lesz ebből jó magyar Ft HA hirtelen pénz kellett kötvény helyett. Nézzük az állampapírokat... mibe kerül ma egy 2%-os hozamú kötvényt pénzzé tenni LEJÁRAT ELÖTT ? Ja, hogy 2%-ba. Azaz "roppant" nyereségesen lehet a papírok közt ugrálni, no akkor nem is beszéltem a T+3 napos elszámolású vállalati kötvényekről.

3, pénzfelvétel. Nem volt 0,6%-os Matolcsy "ajándéklevonás". (Látod ez is az állam hibája. 2010-ben úgy vettem fel 10 milliót a helyi kis takarékból, hogy 30 azaz HARMINC Ft-ot fizettem díjként - próbálnád ezt megcsinálni MOST) Azaz odaballagtál a Q-hoz kivenni 10 azaz tíz millió SAJÁT Ft-ot, s nem kellett a cégnek, meg az államnak ajándékozni mondjuk 1 havi hozamot, CSAK mert a KAPZSI állam innen szedi be azt, amit szétszór egymillió trógerebbnél trógerebb munkása béremelésére. Sokan arra használták a Q-t, hogy a máshol termelt pénzük a Q pénztárában a 0,6% és egyéb "megelepetések" NÉLKÜL KP-ben felvegyék.

A hozamokról. Írtál egy példát, a 6-9-es banki hozamról, s azokat a Q-hoz hasonlítottad. Nos amikor én a Q-ral kapcsolatba kerültem, akkor az állampapíromért 8.5%-ot adtak, s a Q adott 9.5%-ot. Azért ez nem egy EXTRA magas, ordító különbség. Ugyanekkor a BudaCash elhalmozott a 14-15-20%-os hozamajánlatokkal, amiktől tartózkodtam. Amikor az állampapírom 4-4,5%-ot produkált, akkor adott 6,5-öt a Q. A Q-t soha nem a bankokkal kellett összehasonlítani, sok-sok szakember leírta már, hogy az állampapírok FÖLÖTT 1-2 százalékkal adott, s ez a vállalati szektorban nemhogy nem kimagaslóan sok, de éppenhogy átlagos. Persze ha neked feltűnt a magas hozam, akkor a TV-ben, óriásplakáton hirdetett magas hozam a hivatali szerveknek hogyan kerülte el a figyelmét, legalábbis gyanússá kellett volna vállni, nem vállt, sebaj, ne kezdjük újra a felügyelet felelősségét firtatni...

A múltbéli hibák elkövetése 3 nagyon jó módszerrel kerülhető el relatíve egyszerűen:

 

1, a múltbéli ÜGYEK szereplőinek NAGYON hosszú, - más szereplők számára "példaértékű" és elgondolkodtató, hogy megéri-e - börtönbüntetés kiszabásával. Sajnos ez a Tarsoly ügy messziről látszik, hogy nem erről fog szólni, elég az ügyvédje mostani szövegeit meghallgatni... megkérdezhetem, hány múltban befektetőket becsapó cég emberét ítélték el, s mennyi időre ? Még mindig Simon Gábor 100 millióján lovagolnak, mikor itt a 2000 szerese tűnt el... Gondolom a Nokiás dobozokban sem igen fért el 200 milliárd. Persze büntessék meg azokat IS, csak akkor a 100 millióért ne lehessen jóval többet kapni, mint a 200 milliárdért. 

2, a felügyeleti munkát maximális fordulatszámon pörgetni, a legkisebb, pénzügyi intézménynél talált hibát is világgá kürtölni mindenféle médiában, a felügyeleti munkatársak ALAPOS, SZAKSZERŰ kiválogatása, nem odavalók kirúgása, az ellenőrzések hatékonyságának növelése

3, a befektetők folyamatos tájékoztatása KÖZPONTI helyen (akár MNB által üzemeltetett weblap, tanácsadó iroda, stb) ahol HIVATALOS és legfőképpen FELELŐSSÉGTELJES válaszokat kaphatna az embera kérdéseire. Jelenleg ennek a hirmondója sincs meg, ilyen-olyan blogokról, portálokról, fórumokból kell (vagy tud) tájékozódni a befektető, ahol hibás, féligaz vagy pletykaszintű infók alapján kell sokszor SOK MILLIÓS, esetleg egész élet munkája alatt összegyűjtött pénzek sorsáról dönteni. Rengeteg pénz van az MNB-s alapítványokban, erre is telne, borozók helyett... mondjuk. Persze ha a cél az, hogy csak azt tudja a "paraszt", hogy van a 0%-os bankbetét, meg a "halálbiztos" állampapír 2%-ért, nos akkor nincs szükség tájékoztatásra, mert erről szól az óriásplakát, a TV, meg a kormányzati kommunikáció. Csak akkor nem kell csodálkozni, hogy nincs hitelezés, nincs vállalati növekedés (mert vállalati kötvényben csak tudjuk ki tart pénzt, stb, stb) ergó, toporgunk - mármint az ország - egy helyben. Szerinted egy korrekt QKKA alapján történő kártalanítás után mi történt volna a pénzzel ? Lakást vettek volna, ergó ÁFA, munkahelyteremtés, állampapírt vettek volna (ergó saját államunk finanszírozása MAGÁNPÉNZBŐL, s legfőképpen MAGYAR emberek által), mondjuk egy-két ingatlan alap is kapott volna, talán páran a tőzsdére is benéztek volna. Igen, lett volna pár "megátalkodott" aki soha nem megy a magyar levegőre ki, hanem eltünteti a pénzét és kész, de ez lett volna a kisebb rész. A többi visszaforgott volna így vagy úgy. TAVALY. 1 éve túl lennénk mindenen, a Q ügy elfelejtve, stb, stb. Mindenki élné a (már) megnyugodott mindennapjait. Az állam bukott volna pártíz milliárdot, (a mostani kártalanítást kellett volna kiegészíteni) lehet 1-2 hónap alatt vissza is csorgott volna hozzá ez a pénz. Állampapír transzfer, amit Tarsoly a levelében felvetett. Mi lett volna ? Hosszútávú, 2020, 2024-ben lejáró papírokkal lennénk beljebb, az államnak egy kanyi vasba nem került volna MOST a bolt, mi meg majd 2020-ban megkapnánk amink volt, akinek most kell, diszkont áron 2-3% bukóval eladhatja a papírokat, s ennyi a tanulópénze. Nemet mondtak erre is. Választásunk nemcsak NEKÜNK, NEKIK is volt. Ők azt választották, hogy minket hülyének nézve - a néppel meg elhitetve, hogy TELJESEN kártalanítva lettünk - elintézték a "kárenyhítést". Hogy hosszabb távon ki jár majd rosszul, az idővel kiderül. 


Vendég

#6890 Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 15:13

#6875: josh - Re: Re: Re:  

  „Sajnálom, ha soraim nehezen érthetőek.”

Sajnos kevés hely marad az észnek, ha az agy tele van előítéletekkel. A 6875-ös vitaindítóddal teljesen egyetértek. Egy józan hang ezen a kakofón fórumon!

Az elmúlt 20 hónap során néhány alkalommal magam is megfogalmaztam hasonló véleményt, amire csak az idétlen szitkozódások volt a válasz, ami csírájában elfojtotta az érdemi párbeszéd lehetőségét. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy mind az itt megszólalók többsége, mind a politikai happeningeket heti rendszerességgel szervező maroknyi csapat távolról sem képviseli a károsultak egészét. Ellenkezőleg!  


Vendég

#6891 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 15:25

#6890: - Re: Re: Re: Re:  

És szerinted mégis ki képvisel minket, a károsultakat?

Érdeklődéssel várom a listádat. 


Vendég

#6892 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 15:53

#6887: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jó, azért az infláció nem nulla, de hagyjuk mennyi, mert nem a számháborúzás a lényeg - más kérdés, hogy ki mit tekint inflációnak (én ugyan NEM a lakásárakon mérem az inflációt, de az is igaz, hogy nem a KSH-s kiadvány inflációs számát tartom túl mérvadónak, s gyanítom nem vagyok ezzel egyedül kishazánkban) Azért gyanítom épeszű ember nem a "NULLA százalék az infláció, hát legyen NULLA százalék a hozamom is" elven fektet be. (ahogy jobb helyen a fizetések sem az infláció mértékével nőnek... mert ahol igen, ott azért van baj a gazdasággal nem is kicsi)

Az biztos, hogy a Q akkor kezdett "sikeresebb" lenni, mikor a banki (biztos) bankbetétes befektetések lejtmenetbe kerültek - bizonyos Matolcsy Gy hathatós segítségével - megspékelve ilyen-olyan díjakkal (ismételten az előbb említett ember ténykedésének hatására), ami ellehetetlenítette a bankbetétes befektetéseket. Azon lehet vitatkozni, hogy a 0%-ra betett, majd minusz eredménnyel kivett pénznél a KAPZSISÁG vagy az ÉSSZERŰSÉG terelte-e az embereket mondjuk a befektetési alapokba, a vállalati kötvények irányába, a tőzsdére, vagy éppen állampapírba s utolsósorban de nem meglepetésként készpénzbe a hasi-tasiba... 


Vendég

#6893 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 15:55

#6891: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 A probléma éppen ez: nincs valós képviselet. A károsultak túlnyomó többsége nem azért nem áll a demonstrációkat szervezők mögé, mert lusta, hanem azért, mert egyszerűen nem kér belőlük.

angrybird

#6894 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 16:09

#6890: - Re: Re: Re: Re:  

 Szerinted békésen kellett volna ücsörögni a seggünkön és ostorozni magunkat, hogy milyen hülyék és buták voltunk, hogy odatettük a pénzünket? Vádolod a többieket, hogy tele van az agyuk előítélettel, s nem marad az észnek hely. A te agyadban mi van? Ha nem látod azt, hogy mennyire belemászott ebbe az ügybe a politika (oldaltól függetlenül - csak most borult a bili), s mennyire betojt a díszes társaság, hogy mi lesz? Ha nem tüntetnek Debrecenben, ill. április elején Budapesten (és a későbbiekhez viszonyítottan nagy létszámmal), szart sem kapunk, nemhogy ennyit. A tüntetés után fogadtatták el sebtiben a Q1 törvényt. Ha nem "happeningezünk", vajon a te két szép szemedért újraszámolnának most párezer elszámolást? Igen, abban igazad van, hogy nem minden károsultat képviselnek, nem is kell mindenkit képviselniük. És igen, a maroknyi hőzöngő megkeresett minden politikai pártot, hogy segítsenek, tudván azt, hogy képviseleti demokráciában élünk, s a képviselő sok olyat megtehet, amit az egyszerű civil ember nem (pl. képviselők segítségével jutottak be a gazdasági bizottság ülésére, sőt, fel is szólalhattak ott).

Ez a politikai happeningeket heti rendszerességgel szervező maroknyi csapat kikaparta neked is a gesztenyét.

Kíváncsi vagyok arra, hogy te mit /tettél/tettél volna azért, hogy visszaszerezd az ellopott pénzed (esetleg rogánnak küldted volna forró kézcsókjaidat)? Mert ha csak lököd a süket dumád, akkor az én szememben ismeretlenül is egy niemand vagy.

 

 

angrybird

#6895 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 16:14

#6893: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 De azért az ő hőbörgésük hatására visszakapott forintocskák ugye jól esnek? Milyen valós képviseletről beszélsz? Tettél valamit azért, hogy legyen? Vagy csak a billentyűzetet tudod verni összevissza?


Vendég

#6896 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 17:50

#6893: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ember, hol van a "károsultak többsége"? Ha ők vannak többségben, miért nem csináltak eddig valamit? Egy év kevés volt? Vagy arról van szó, hogy olyanok mint kiskegyed, aki csak vádaskodni tud? Nem lehetsz te károsult, mert akkor legalább csendben lennél, és örülnél annak a kártérítésnek amit mások harcoltak ki.  


Vendég

#6897 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-13 18:06

#6893: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Szerinted milyen lenne a valós képviselet?

És milyen lenne az a tüntetés, amelyen te és a hozzád hasonlók résztvennének?

Tán térdenállva kéne könyörögni a hatalmasokhoz, hogy adják vissza az ellopott pénzünket?

Tán járuljunk kézcsókra az MNB vezetőihez?

Leírhatnád az ötleteidet, még most sem késő.

 


Vendég

#6898 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-14 07:41

#6880: josh - Re: Re: Re: Re: Re:  

Türelmesen várom a befektetési tanácsodat a 15 millió Ft bukónk visszaszerzésére. 

Mert ha beírunk ide valamit, vállaljuk érte a felelősséget is! 

Üdvözlettel,

"6885 Vendég"


Vendég

#6899

2016-07-14 09:14

a pénügyi rendszer bonyolultsága csak álca, amelyet arra terveztek  hogy elrejtse a leg társadalom ellenesebb struktúrákat amellyekkel  az emberiség valaha is szembe nézett.

vajon miért kellett a Q-HOZ CSATOLNI SZÁMLAVEZETŐ BANKOT(KAT).résztartalékra épülö banki rendszer. ugye-ugye. nem is olyan bonyolult hogy hollehet az elrabolt 210-milliárd. tehát megvan, nemis tünt el.

a Qaestor működése kisértetiesen hasonló a FED. működéséhez.

a lakosság Q-kötvény vásárlásra irányuló befizetett pénzeszközei azonnal a számlavezető bank résztartalékává válik, a Q-számlavezető bankja 90%-ot rendel mellé a semmiből és ezt a semmit kikölcsönzi (pld. devizahitelesk) igy növekszik meg a pénzellátás. 

az állami közintézmények pénzkivonása valóban hozzájárult az emberek családok tönkretételéhez, azonban a kivont pénz szintén a pénzügyi szektor valamelyikébe kerül, majd szintén a bank résztartalékává válik, és a folyamat megismétlődik.

a jogalkotónak azonban nemcsak lehetősége az emberek védelme, hanem elsőrendű kötelessége.  nemfeltétlenül pénzben kell helytállnia, hanem olyan törvénymódosításokkal amellyel mindenki visszakahatja  emberi, és szabadságjogait.  pld. mindenre kiterjedő pénfizető helyettesítő eszköz, (hasonló volt a kárpótlási jegy) és, vagy Restitúció létrehozása. a volt kommunista államok 25-éve alkalmazzák.

vagy autómatikus földhivatali tulajdon befegyzés pld. olimpia helyszínére Dunacity, ezen ingatlan(ok) ellenértékét mi valamennyien Q-kötvény tulajdonosok megfizettük, a bankoknak ez autómatikusan jár, akkor a lakoságnot is megilleti az egyenlő bánásmód.

 

 


Vendég

#6900

2016-07-14 10:38

Sorstársaim!

Olvassátok el figyelmesen a Q per vádiratát:

Quaestor-ügy - íme a vádirat (Napi.hu, 2016.07.13 18:35)

Ez a vádirat, véleményem szerint, közvetve vádirat a Felügyelettel szemben is.

Kimondja ugyanis, hogy a Q. 2007 óta már fizetésképtelen volt és folyamatosan csalt, megtévesztette a befektetőket és a FELÜGYELETET is. De a Felügyeletet mindezt KÖZEL TÍZ ÉVEN át nem fedte fel. (Mese habbal!)

De ennek az árát kivel fizetették meg? Velünk, a hozamaink elvonásával és a 11% büntivel. 

Ez az ami jogilag abszurd és elfogadhatatlan, hogy a "profi" felügyeletet semmilyen felelősség nem terheli, csak a kisbefektetőket.

Véleményem szerint, ez a vádirat komoly reménysugár nekünk, hogy a felügyelet perelhető a felelőtlen, szakszerütlen tevékenysége miatt. És ez az, ami számunkra jogalapot ad a teljes kártérítés követelésére akár az EU bíróságán is.

Valószínúleg hossszú menet lesz, de érdemes végigjárni. Az első kapaszkodó már megvan, és ezt a magyar ügyészség mondta ki!!!!!!!!!!!!!