Tiltakozunk a Lukács Archívum szétszedése ellen

Fritz Paul Scmenkel

/ #58

2016-03-16 17:56

Miközben Lukács életműve megfelel a tudományos kutatás formai és tartalmi követelményeinek, a kormányoldal és támogatói nem szűnnek meg szapulni és rágalmazni, valamint ezek helyére feltétlenül hamwaschbehla és Pauler Ákos beerőltetését követelni.

Miért?

Pauler bár tudományos kutató volt, szegény jó Somos tanár úr bizonyára szomorúan hallaná, a kormánypártiak inkább antiszemita kilengései miatt "érdeklődnek" iránta - holott munkáságából egy szót sem értenek.

hamwaschbehla csak egy ócska ezoteriko-klerikális csodabogár és bűnöző volt (e "kettő" valójában mindig egy, ld. Bicsérdy, Raszputyin, Tiso, szcientologisták), tehát bűnözőt megillető bebörtönzését a szélsőjobb "mártíriumnak" hazudhatja.

Lukács viszont sem náci nem volt, sőt, munkái éppenséggel ellentmondanak a nácizmusnak (az "Írástudók felelőssége" pl., amit minden idióta előítéletes gyűlölettel emleget, de nem ismer, pont arról szól, hogy még csak viccből se írjunk olyat, amit a nácik saját "igazolásukra" használhatnak fel.), de bűnöző sem, ráadásul még zsidó is. Ez a "baj", hm?

Az antiszemita, soviniszta, fajelméletes uszítással megtámogatott szociális igazságtalanság [fasizmus, vö. Dimitrov definíciójával] tehát saját megigazolását keresi a történelem és a filozófiai kánon áthamisításával, ennek része Lukács örökségének megsemmisítése.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...