Az akác legyen hungarikum!

ifjpalyizoltan

/ #1619 Vélemény Felician cikkére (Re: na ne már)

2014-02-12 14:45

#1608: Virra Datra - na ne már 

Tisztelt Virra Datra!

 

Köszönjük, hogy megosztotta velünk "felician" blogbejegyzését. Érdekes gondolatok.

 

Az idézett írást alapjában véve ugyanolyan érzelmektől vezérelt, elsősorban az akác által kiváltott ökológiai katasztrófát vízionáló egyoldalú gondolathömpölygésnek látom - a Szerzőnek a saját szavaival élve: "ész nélküli dödögések szemétdombjának tarkasága" -, mint azokat az érzelemtől vagy indulatoktól vezérelt hozzászólásokat, amelyek azt vízionálják, hogy az EU ki akarja írtani az akácot.

 

Az egész petíció nem erre jött létre! Csak sokan arra sem vették a fáradtságot, hogy a petíció preambulumát legalább egyszer, értelmezve végigolvassák. Merthogy ti. abban egy árva szó sincs semmilyen EU-ról, sem az akác megvédéséről. Ön, Virra Datra, saját gondolatai helyett a "felician" által megfogalmazott és merőben túldimenzionált virtuális fóbiákat vetítette ki a petíció hozzászólási felületén, ugyanúgy, mint azok, akik az EU-t leendő akácirtóként definiálják. Természetesen véleménye szent és én egy pillanatig sem fogom győzködni semmi másról, mint amiről a tulajdon lelkiismerete szerint meg van győződve.

 

Mindezen mellékzöngék ellenére is az Ön által citált blogbejegyzésben - néhány tudatos vagy véletlen féltemagyarázástól függetlenül - nem látok semmi olyat, amely az akácméznek és az akácból készült erdészeti termékeknek a hungarikummá nyilvánításra érdemes mivoltát érdemben megkérdőjelezné.

 

Tehát maradok továbbra is tisztelettel!

 

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

 

 

U.i.: Javaslom, hogy a blogbejegyzés legvégén a "warnew" által feltett lényeges kérdésre válaszoljanak gondolatmenetük helyességét, és a blogban említett konstruktív alternatívák létezését alátámasztandó. Holnap ilyenkor visszatérek és elolvasom a válaszukat, csak úgy, hadd tanuljak...