Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen


Vendég

#26 Re:

2013-09-14 14:40

25

Ez a ráeröltlés egy kicsit érdekes. A liberálisok akarják a nézeteiket ráeröltetni a többiekre. Nem az lenne az igazi, ha ők is elfogadnék, hogy van valai aki "másként gondolja"?

 


Vendég

#27

2013-09-14 15:10

A gyerekek lelkét már az iskolában mételyezik a gyűlöletbeszéddel. Mit keres az iskolában az egyház? A rendőr?? Mi folyik itt és meddig?? Állítsuk meg, minden rajtunk múlik.
Esthajnal

#28 Tárgy

2013-09-14 15:14

A liberálisok épp, hogy elfogadják a mások véleményét, másságát. Nem a liberális emberek jönnek a homofób szövegekkel és a cigányozással, meg a zsidózással. Ez nem tűnt fel?

Vendég

#29

2013-09-14 15:17

Felháborító hogy azt tanítják hogy a homosexualitás halálos bűn

Vendég

#30

2013-09-14 15:56

Egyre mélyebbre süllyedve...

Vendég

#31

2013-09-14 17:01

A tankönyv szerzőjének, illetve a mocskolódó hozzászólóknak üzenem: Honnan tudják, hogy az ő gyermekükről / unokájukról / más szívükhöz közel álló személyről nem derül ki, hogy homoszexuális? Az ő szemükbe nézve is el tudnák mondani mindazokat a gyűlölködő mondatokat, melyek itt elhangzottak? Őket is megégetnék? Mert ha igen, akkor csak gratulálni tudok igazi keresztyénhez illő magatartásukhoz ("tiszterld és szeresd felebarátodat", keresztényi szeretet, stb...)
zordon

#32 Re: Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 17:05

#4: dildiko - Re: Homofób vagyok, miért változzak?

Kuss tetves boozie. Fogd be a szád nyilvánosan! Azt, hogy kivel-mivel ba@ol otthon lesz@rom. De a nyilvánosság előtt kussolj génhibás!

igazi realista

#33 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 17:06

zordon

#34 Re:

2013-09-14 17:07

#1: -

Téged dugjanak se@@be a védenceid!


Vendég

#35 Re:

2013-09-14 17:09

#3: dildiko -

Téged pedig máglyára!


Vendég

#36 Re:

2013-09-14 17:10

#7: -

Rendben, boozikat ne!


Vendég

#37 Re: Re: Re:

2013-09-14 17:11

#10: vendég - Re: Re:

Te pedig bújj vissza anyádba!


Vendég

#38 Re: válasz

2013-09-14 17:14

#11: oposszum - válasz

"oposszum", csinálja delfinnel a változatosság kedvéért.


Vendég

#39 Re:

2013-09-14 17:17

#25: -

Haha. Csak nem tapasztalta?


Vendég

#40 Re:

2013-09-14 17:18

#29: -

A hollókoszt tagadás is bűn. Elérték a parazita metéltek.


Vendég

#41 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 17:43

#2: Realista - Homofób vagyok, miért változzak?

Érdemes lenned meghallgatnod, elolvasnod olyan homoszexuáisok (pl. Steiner Kristóf) történetét, akik már gyerekkorukban érezték, hogy ők mások. Mennyi szorongás, önvád, lelkisimeretfurdalás mérgezte az egyébként is érzékeny gyerekkorukat? Ezt tetézni a "halál" kilátásba helyezésével?

A vegetáriánizmusról: a Teremtés könyvében (igaz ez az Ószövetség), az Úr magokat és növényeket jelöl meg táplálékul a teremtett ember számára. Nézz utána! (Igaz van özönvíz, meg második teremtés történet és ott már szó van húsevésről is, szigorú törvények szerint) A lényeg: mindenki egyen, amit szeretne, éljen akivel boldog és emberileg teljes életet élhet szeretetben, békességben! Egy tankönyv ne fenyegessen, de még egy pap se!

Hozzáteszem: én heteroszexiális vagyok (bár semmi közöd hozzá), de vegetáriánus. Tehát én alapveteöen nem vagyok ember? Vagy csak félig? Vagy hogyan?  Azért nem eszem húst, mert így érzem jól magam. Évek óta van ez így. A vega életmód nagyon is emberi dolog, sokrétű a filozófiai alapja. Az egyik az emberiség túlélése a Föld minél kisebb kihasználása nélkül. Ez nem emberi? Alapvetően?

Én nem vetlek meg téged a véleményed és világlátásod miatt, ahogy a kék, zöld, sárga hajúakat sem vetem meg. Az eltérő viselkedésen csiszolgass egy kicsit, mert fontos kérdés: mihez képest eltérő?

 

 

 


Vendég

#42 Re: Re:

2013-09-14 17:58

#5: napkelte - Re: elégetni egyben van...megszabadulni is... ha az igekötő az ige előtt áll, egyben írjuk.. ülj le, egyes

 


Vendég

#43

2013-09-14 18:03

A kezdeményezést aláíró "vallásos zsidókat" tájékoztatnám, hogy az elmúlt 25 órában engesztelőnap (jom kippur) volt, azaz teljes munkatilalom. Aláírni, netezni nem szabadott volna... Ugye milyen kellemetlen, ha más akarja megmondani, hogy mit szabad tenned és mit nem a vallásod szerint?
SZL

#44 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 18:23

#2: Realista - Homofób vagyok, miért változzak?

és igazad van. alapvetően. viszont az egész életünk "természetellenes", kezdve az orvos tudomány által megelőzött, meggyógyított betegésgeken, a télen fűtött, nyáron hűtött "összkomfortos" lakásokon, a hangszereken, gépeken, fogyatékos embereken keresztül, divatig, lakberendezésig, háborúkig (könyvekig, moziig, a PÉNZig, hatalomig)....

mi ebben a természetes?

egyszerűen megtehetjük, hogy melegek, frigidek, perverzek, fetisiszták, fóbiások depressziósok, megalománok, naivak, törtetőek... legyünk, addig, amíg evvel nem mászunk bele mások életébe...

 

és nem utolsó sorban se a hét főbúnben, se a 10 parancsolatban nincs benne, hogy nem lehet melegnek lenni, ellenben a sikkasztással, családon belüli erőszakkal, a megalázásokkal....

és a kedves szerző kicsoda, hogy bárkit, bármiért elítéljen ? az egyház eddig se volt tévedhetetlen... ( a föld lapos, boszorkányok...)

hiszem azt, hogy a végső számlán, az embernek nem azok a tételek lesznek behúzva, amelyet egy másik embertársunk tart annak... főleg hogy egymást SEGÍTENÜNK kéne nem pedig ujjal mutogatni, hogy ki kivel alszik....

egyébként kívánok boldogságot, és akkor az embernek nem lesz ideje, észre venni, hogy az ember kivel és hogyan boldog :)

 


Vendég

#45

2013-09-14 18:45

Senki sem hibáztatható azért,ha valakit a jó I.ten homoszexuálisnak teremtett.Inkább éljen hajlamai szerint,mint egy hazug házasságban.
iynas

#46 Re:

2013-09-14 19:48

#1: -

A hittankönyv a keresztény vagy keresztyén (mindkettő helyes, utóbbi protestáns) tanrendszert hivatott tanítani. Ez a Biblián alapszik. Minden keresztyén ember hiszi, és vallja a Bibliai igazságokat. A hittankönyv elsősorban keresztyéneknek szól, általában keresztyén szülők iratják be hittanra a gyermekeiket.

A Biblia tanítása (Isten tanítása), hogy a homoszexualitás bűn. Több helyen is ír a Biblia erről. Sodoma és Gomora pusztulása is részben ennek köszönhető. Az Újszövetségben is találhatunk tanítást ezzel kapcsolatban pl.: “Avagy nem tudjátok, hogy a…férfiszeplősítők (ἀρσενοκοίτης (arszenokoitész) vagyis a homoszexuálisok)… nem örökölhetik Istennek országát… Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében, és a mi Istenünk Lelke által” (I. Kor. 6,9. 11.)

Igen, az egész emberiség történelme alatt jelen volt a homoszexualitás, mint más egyéb bűnök is. A bűn fogalma pedig ilyen egyszerű a Biblia szerint: Isten iránti engedetlenség.

A Biblai igazságok érvényessége ma is teljes mértékben elfogadott a keresztyének között. Isten nem változik, változásnak még az árnyéka sincs meg benne!

Ez nem diszkrimináció. A bűn elítéléséről van szó, és a keresztyének a bűnt utálják, de a bűnöst szeretik. A bűn következménye a halál. Minden bűn halálos, de Jézus által van a szabadulás.

A genetikára hivatkozva had idézzek néhány sort egy keresztyén tanulmányból - "A genetikai adottságra vonatkozó értelmezés, amit napjainkban olyan sokszor lehet hallani, éppen az alapállítását illetően ingatag, noha az érintettek mindig teljes bizonyossággal hangoztatják. A homoszexuális beállítottság genetikai meghatározottsága ugyanis nem bizonyított egyértelműen a tudomány részéről. A homoszexuális szervezetek a bizonytalan, nem eléggé letisztult tudományos eredmények ellenére mégis annyira megfellebbezhetetlenül próbálják képviselni, hogy természetes genetikai hajlamról van szó, hogy végül már maguk is elhiszik, és az őket hallgató emberek is teljesen magától értetődő tényként kezdik elkönyvelni. A pszichikai tömeghatás ugyanis óriási erővel bír: ezért ha valamit sokan és nagyon magabiztosan állítanak, végül elhiszik az emberek, és megváltoztatja felfogásukat, sőt az életvitelüket is, még akkor is, ha nincs valóság a dolog mögött.

Mindenki tudja, hogy a rákos sejtek is genetikai elváltozások eredményei, ezekben az esetekben mégsem beszélünk természetességről, hanem egy deformációs változásról. Ha a homoszexualitás is egy genetikai változás eredményeként jelent meg az emberek között, akkor ez is csak egy deformációra utaló bizonyíték, és nem több. A genetikai tudományra való hivatkozás a homoszexuálisok esetében minden esetben a ködösítés szándékával történik, ílymódon akarnak tudományosnak tűnő alapot teremteni a homoszexuálitás létjogosultságához."

 

 

Nem túrista

#47

2013-09-14 20:36

Vajon ki látta ezt a könyvet a hozzászólók és aláírók közül? Miért nem látok azonosítható (létező) szervezőket? Magam sem értek egyet a homofóbiával, (mellesleg azzal sem, hogy akár a melegeká, akár a heterók nyilvánosan mutogassák magukat), de ami itt folyik az szellemi maszturbálásnak tünik...

Vendég

#48

2013-09-14 22:18

Egyetértek a petícióval, mert az iskolai tananyagba ágyazott, homofób tartamú iromány ellentétes az európai és egyéb civilizált értékrenddel, sőt jogi normákkal, ellentétes a hatályos magyar Alaptörvénnyel, a magyar büntetőtörvénykönyvvel, és ellentétes a keresztényi erkölcsi normákkal is, a felebaráti szeretet helyett kirekesztő és gyűlöletkeltő.

Kymatica

#49 Re: válasz

2013-09-14 22:25

#11: oposszum - válasz

Igen, szerintem jól látod. Isten, vagya Föld, mint nagyobb organizmus, vagy a Magasabb Tervező, vagy az evolúció vagy ki aminek akarja hívni, így teremt egyensúlyt. Meddő, vagy homoszexuális egyedeket "gyárt". Még nagyobb léptékben érthető módon, a társadalmat is ez az egyensúlyi elv szabályozza. A kor fejlettségi szintjéhez képest túlnépesedett populációban jobban el fogják fogadni a homoszexualitást, mint egy háborúkat követő, lecsökkent férfipopulációval terjeszkedni akaró világban, s egyébként valószínűleg ritkább is lesz/volt.

Írjatok a pápának!

#50 Hogy miért nem?

2013-09-14 22:27

Az államnak vallásilag, világnézetileg függetlennek KELLENE lennie. Azért kellene tiltakozni, mert jelenleg ez nem valósul meg! Hogy a katolikus hittankönyvbe mit írnak, az a katolikus egyház ügye, esetleg a pápának érdemes elküldeni egy levelet, Ő el fogja olvasni, szerintem lépni is fog az ügyben. Egy ügyes, eltökélt ember vállalja fel!