A közoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája

virág

#251 Re: Re: Re: tenni kell

2013-01-30 23:18

#229: budaörs - Re: Re: tenni kell

Nem nyilvánosak az országjárás állomásai. Az államtitkárság honlapján nem szerepel, egész februárra nincs semmilyen esemény jelölve. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondták, szervezés alatt van az országjárás, nem tudják, hol lesz a következő állomás. Ennyit a nyilvánosságról.

Elkeseredett

#252 Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-01-31 00:39

#251: virág - Re: Re: Re: tenni kell

Ügyes vagy, hogy megkérdezted! Ez eszembe se jutott volna.

Szerintem nem véletlen, hogy nem akarnak információt adni. Valószínűleg félnek egy szervezett tiltakozástól. Marad az ad hoc reagálás. Sokszorosítok néhány példányt a petícióból, hátha erre jár Rózsika.

Amúgy reménytelen. Nálunk mindenki az állását félti.

 

budaörs

#253 Tegnap a Kölcseyben.

2013-01-31 13:31

https://vimeo.com/58570811

Ha valaki tudja, hol a következő állomás, írja meg!


Vendég

#254 összefogás

2013-01-31 13:40

sziasztok!

ezt olvassátok?

http://www.facebook.com/pages/Tan%C3%A1rok-a-k%C3%B6zoktat%C3%A1s%C3%A9rt/143680702453209?fref=ts

Ne keseregjünk, keressük meg egymást és fogjunk össze!

Vendég

#255 Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-01-31 15:00

#251: virág - Re: Re: Re: tenni kell

Te csak írsz, vagy olvasol is?

Nem mondják meg, mert minden intézmény naprakészen várja a vendégeket. Minek a felhajtás, ez nem pártdelegáció vörös szőnyeggel és abrosszal, és nem kell a kutyáknak vörös nyakkendőt kötni. Nem ronwerberi rendszer épül.

Egy kicsit legyél rugalmasabb! Vegyél vissza! Hagyd dolgozni azokat, akik szeretnének dolgozni!

Alapíts magániskolát és ott te diktálsz azoknak, akik követnek!

Elkeseredett

#256 Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-01-31 15:29

#255: - Re: Re: Re: Re: tenni kell

Kedves Vendég!

Egy jó iskolában senki sem diktál! Együttműködésen kellene a rendszernek alapulnia. Dehát hogyan értethetném meg ezt azzal, aki az utasításokhoz szokott..

 

csakazértis

#257 Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-01-31 17:21

#255: - Re: Re: Re: Re: tenni kell

"Nem mondják meg, mert minden intézmény naprakészen várja a vendégeket. Minek a felhajtás, ez nem pártdelegáció vörös szőnyeggel és abrosszal, és nem kell a kutyáknak vörös nyakkendőt kötni. Nem ronwerberi rendszer épül."

????

Hát kérem, a rendezvényre az iskolák igazgatóit - csak bizonyosakat - előre meghívják. Előtte egy héttel már tudták az érintettek, így az iskola is. A helyi újság aznap megírta - legutóbb Szegeden is.

Egyedül azért nem árulják el, hogy minél kevesebb "problémás" dologgal találkozzanak.

a karaván áll :)

#258 Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-01-31 20:03

#255: - Re: Re: Re: Re: tenni kell

Kedves (?) Vendég! Megint elfelejtetted a nickneved? :))) Tudod Te, ki szeretne ilyen körülmények között dolgozni? Hát, a mi iskolánkban szerintem egyet sem tudok mondani. Az eddigi 3 fiatal pályakezdőnk közül 3 ment el. Vajon miért? A mostani végzősök között kérdezősködve SENKI nem akar tanári pályát választani. Vajon miért? Ha a tanári pályáról vagy fizetésről hallanak, nevetnek, gúnyosan! Vajon miért?

Igen, magániskolát kellene alapítani, ahol kis létszámban (nem 40 fős osztályban) tanítanánk a mostani, igencsak problémás gyerekeket, mert így lehetne fejleszteni őket.

A tanárok többsége kreatív, gondolkodó, tehetséges ember, akikben mindezt elfojtják, De hogy ez kinek jó? A gyerekeknek biztos nem! Persze, a gyerek az utolsó szempont a mostani huzavonában, ez látható.

"Egy kicsit legyél rugalmasabb!" Hát, ha neked a gúzsba kötve táncolás rugalmas?!

 

Szilágyis tanárok

#259 A Hálózat a Tanszabadságért a szilágyis tanárok mellett

2013-01-31 22:07

Hálózat a Tanszabadságért
2013. január 30

A Hálózat a Tanszabadságért (HAT) támogatja a Szilágyi Erzsébet Gimnázium nevelőtestülete által 2013. január 9-én közzétett petíciót. A HAT megítélése szerint a petíció és az ahhoz kapcsolódó, a tantestület január 18-án írt nyílt levelében megfogalmazott kérdéssor egyértelműen tükrözi az államosítás körüli problémákat, visszásságokat, illetve azt is, hogy ezeknek milyen hosszú távú, mindenkit érintő következményei lesznek a közoktatásban. Ezért a HAT teljes támogatásáról biztosítja a szilágyis tanárokat, illetve a petícióhoz csatlakozókat.

A HAT értékelése szerint a Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanárainak petíciója azért nem megkerülhető az oktatáspolitikai döntéshozók számára, mert rámutat az iskolák állami fenntartásba vétele eredményeként 2013. év elején bekövetkezett súlyos működési problémákra, és az e problémáknak a központosítási folyamatban rejlő gyökereire. A HAT a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és az azóta mellé állt további iskolák nevelőtestületeinek álláspontjával megegyező módon ítéli meg a kialakult helyzetet. Eszerint a kialakult szituáció alapjaiban veszélyezteti a magyar közoktatási rendszer működését, feladatainak színvonalas ellátását. A HAT a szavukat felemelő pedagógusokkal együtt követeli, hogy sürgősen történjenek lépések a helyzet rendezésére. A kormány az érdekvédelmi-, szakmai- és civil szervezetek bevonásával, oktatáskutatók munkáját igénybe véve végezze el a kaotikus állapotokhoz vezető folyamatok kritikus elemzését, és vonja le a megfelelő következtetéseket. A HAT álláspontja szerint a 2011-ben a köznevelési törvény elfogadásával rögzült oktatáspolitika hibás és káros, a törvény, a hozzá kapcsolódó jogszabályok felülvizsgálandók, az oktatáspolitikának gyökeresen át kell alakulnia. A HAT szorgalmaz egy tényeken alapuló, hiteles és szakmai vizsgálatot, amely kimutatja, hogy milyen konkrét szituációt idézett elő az előkészítetlen államosítás.

A HAT indokoltnak tartja azoknak a konkrét kérdéseknek a megfogalmazását, amelyeket a Szilágyi Erzsébet Gimnázium nevelőtestülete 2013. január 18-án juttatott el az Emberi Erőforrások Minisztériumába. A kérdések, amelyekre a minisztérium gyors válaszát a HAT is követeli, rámutatnak arra, milyen alapvető bizonytalanságok jellemzik a magyar közoktatást az új év elején. A válaszok és az azoknak megfelelő, a gondok megoldását szolgáló cselekvés eddigi hiánya bénítólag hat a közoktatásra. A szinte pattanásig feszült a helyzetben csak a pedagógusok, valamint az intézményvezetők döntő többségének áldozatkész munkája akadályozta meg, hogy a közoktatás rendszere súlyos sérüléseket szenvedjen. Ez a HAT által sem kívánt állapot azonban bekövetkezhet, ha a Gimnázium nevelőtestülete által megfogalmazott kérdésekre nem születnek kimerítő válaszok, és azok tartalmának megfelelően nem indul el hathatós kármentés a lehető legrövidebb időn belül.

A HAT ezért felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen neki a szakmai alapú vizsgálatnak, az előkészítetlen államosítás felfüggesztésének, mielőtt helyrehozhatatlan károk keletkeznek a közoktatás rendszerében.

Hálózat a Tanszabadságért
http://www.tanszabadsag.hu/blog/a-halozat-a-tanszabadsagert-a-szilagyis-tanarok-mellett/

A szilágyis tanárok kérdései itt:
http://www.tanszabadsag.hu/blog/11-kerdes-a-miniszteriumhoz/
Tudorka2

#260 Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-01 06:42

#258: a karaván áll :) - Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

A problémák elbagatellizálása a kormányzati stratégia, s a "vendégé" is. Provokátor. Ahogy nézem a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság és a kimutatások gyártása akadályozza a munkát. Nem mindegy, hogy az amúgyis alacsony jövedelmekből mennyi vész el cafeteria, utazási hozzájárulás vagy egyéb kiegészítés formájában. Feltételezem, hogy a kormány azért húzza az időt, mert közvetlenül a választások előtt akar "osztogatni" és a lehető legkevesebbet. Közben nem érdekli, hogy az eljátszott bizalom légkörében mennyire romlik az életminőség, vagy a tanárok munkájának színvonala. Végsősoron nem érdeklik a gyerekek sem.

Szerintem a lehető legkonkrétabban kell megfogalmaznunk a problémáinkat, lehetőleg értékitélet nélkül, hogy mennél többen átérezhessék, megértsék, s azonosulni tudjanak. Rengeteg tapasztalat van a kommentekben, szerintem érdemes osztani, én rendszeresen ezt teszem. Nincs miért keseregni. 49-en kezdték. Elérjük a 4000-et és jöhet újabb tiltakozási hullám. Nyilvánvalóan sokan, sok helyen szerveződünk az érdekeink védelmében.


Vendég

#262

2013-02-01 11:04

Most talán sikerült megerősíteni...

Vendég

#264

2013-02-01 13:58

Gyalázat, amit művel ez a rezsim! !
Elkeseredett

#265 Re: 264

2013-02-01 14:42

#264: -

Ezen a fórumon írta valaki, vagy máshol...? De illik: "Bocsásd meg nekik Uram, nem tudják mit cselekszenek"

Szerintem tényleg nem tudják.

Törpemongúz

#267 Re:

2013-02-01 16:09

#11: iskolaigazgató -

Tisztelettel, ne tessék elfelejteni: A Fidesz, az önkormáynzat kiseprése okán a legtöbb intézményben, (vidéken mindenhol egy két poros hely kivételével) elzavarta vezetőséget, vagyis a mostaniak nagyobbik része vagyhallgat, de egyébként se jártathatja a száját, mert kivágják, másnapra.

antironwerber

#268 Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-01 19:36

#258: a karaván áll :) - Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

"A mostani végzősök között kérdezősködve SENKI nem akar tanári pályát választani."

Szégyen, amikor elkezdték a pályára készülést, a főiskolai, egyetemi tanulmányaikat tudták, hogy milyen fizetés vár rájuk.

Most szembesültek, most a szemét Orbán alatt. Pfuj. Hoffmann Rózsa. Fuj.

Ezek a gúnyosan nevetők csak hobbi szinten voltak főiskolások, egyetemisták......valahol kellett agyoncsapni az időt, papamama pénze elég volt erre is.

Ugyan, nevetséges érveket hozol...

csakazértis

#269 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-01 20:09

#268: antironwerber - Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

Választani a középiskolát végzettek választanak. Egy most érettségiző miért választaná? 170 diák közül - előzetes felmérésünk szerint - senki nem akar pedagógus lenni. Milyen alapon tudnám biztatni? A saját államtitkára hetente mond olyat, amivel megalázza a tanárt és diákot.

A pályaelhagyókat sem lehet csodálni. Aki 18-21 évesen választ, önálló háztartás nélkül döntve, másként láthatja/remélheti, mint amikor önállóan kell megélnie a fizetésből.

csakazértis

#270 Re: A szülők is tiltakoznak

2013-02-01 20:15

a karaván áll

#271 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-01 20:22

#269: csakazértis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

Ez a kedves Antironwerber úgy ír választ, hogy el sem olvassa mire. :) Pontosan erről beszélek, hogy a mai tizenévesek közül SENKI nem készül tanárnak! Tudunk számolni, mert a most 50 év körüli tanárok - remélhetőleg megélik - nyugdíjasok lesznek egy idő után, s akkor ki fog a helyükre lépni? Vagy majd akkor vakaróznak, hogy ajaj, sok tanárt elküldtünk, most meg nincs? Bár, itt úgy látom, a pillanatnyi érdek sokkal fontosabb, mint a stabil tervezés. Nevetségesek ezek az érvek? Miért is nem tudok nevetni? Már lassan mosolyogni sem, és a pályakezdő kollégáim sem, akiknek a fizetését - a miénkkel együtt - egy szakmunkás egy hét alatt megkeresi. Amikor fiatal tanárismerőseim - 30 évesen - a házasság vagy családalapítás kérdésre csak fájdalmasan legyintenek, hogy miből... Sokan még a diákhitelt nyögik 10 év munka után is, mert tehetségesek voltak, de szegények, és komoly pályát akartak választani. Hát, szenvedjen az ilyen, nem?

Egyébként nem tudom, Nektek szóltak-e az illetékesek, hogy ne használjátok az államosítás kifejezést, mert az nem fedi a valóságot, nem megfelelő szó a sikerfolyamatra, ami zajlik.

csakazértis

#272 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-01 21:00

#271: a karaván áll - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

"Egyébként nem tudom, Nektek szóltak-e az illetékesek, hogy ne használjátok az államosítás kifejezést, mert az nem fedi a valóságot, nem megfelelő szó a sikerfolyamatra, ami zajlik."

Tiltja-e valamelyik jogszabály?

Ha valamiről beszélünk, akkor nevezzük nevén.

Így hazudsz

#273 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-01 23:05

#271: a karaván áll - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

"A mostani végzősök között kérdezősködve SENKI nem akar tanári pályát választani. Vajon miért? Ha a tanári pályáról vagy fizetésről hallanak, nevetnek, gúnyosan! Vajon miért?"

"Ez a kedves Antironwerber úgy ír választ, hogy el sem olvassa mire. :) Pontosan erről beszélek, hogy a mai tizenévesek közül SENKI nem készül tanárnak!"

Hiába.....szembehazudni, letagadni......ronwerber tanítványa vagy.

problémamegoldó

#274

2013-02-02 08:35

Múltkoriban megtapasztalhattuk a pedagógus szakszervezetek érdekérvényesítő potenciálját. Alulról sem tendál az origó irányába. Ez a kormányzat a petícióból nem ért semmit, a szóból pedig pláne semmit. Izomból tesz mindent. Vele szemben is csak az izmozás vezethet eredményre. Mivel erre a tanárok képtelenek, várniuk kell a helyzet megváltozására mindaddig, míg a társadalomnak azon szegmentuma fel mutatja azt az izomerőt a kormányzattal szemben aminek köszönhetően tudomásul veszi, hogy zárójelben a helye. Diktatórikus kormányokat szavazatokkal nem lehet elkergetni. Ebben hiú ábránd bízni. Ide az ellenzék demokratikus keretek közötti tisztes igyekezete nem elég. Itt erőt kell felmutatni! Értsen ez alatt mindenki azt amit akar.
Szilágyis tanárok

#275 Kövessétek a facebookon is a tiltakozást!

2013-02-02 08:37

Köszönjük a támogatást mindenkinek!!!
A PETÍCIÓ ismertté tétele érdekében indított facebook-oldalunkat is kövessétek!
Tanárok a közoktatásért
https://www.facebook.com/pages/Tan%C3%A1rok-a-k%C3%B6zoktat%C3%A1s%C3%A9rt/143680702453209?fref=ts

Hírek, sajtófigyelés az oktatás (közép- és felsőoktatás) ügyeiben.

Ajánljuk!