PETÍCIÓ a 2012 áprilisától hatályos inzulinrendelet ellen!


Vendég

#1

2012-07-04 19:05

Szeretném megjegyezni,hogy felelőtlenül írta alá az asok gyermekdiabetológus is akik nem számolnak a serdülők változó hormonháztartásával.Nekem 7 év alatt sikerült 12,7%ról 7.5% ra letornásznom a HgA1c értékemet.Miért várják el egy serdülőtől,hogy fél év alatt 2% értéket javítsanak?
A világ átlag HgA1c 9.6% miért sanyargatnak minket?

Vendég

#2

2012-07-04 19:19

Nagyon szeretném ha eredményes lenne ez a kezdeményezés a gyermekem és a többi diabos érdekében is!!

Vendég

#3

2012-07-04 23:31

Hogyan védjük ki a stressz az időjárás okozta magas vércukrot és még sorolhatnám... a helyes táplálkozás és mozgás mellett?

Vendég

#4 klucy

2012-07-04 23:42

Iszonyú sok a külső hatás, néhány pl. kamaszkor, női havi ciklus, stressz, hidegfront, melegfront, gyulladásos betegség, váratlan napi más ritmus, a mozgás, a diéta eltévesztése a felpörgött világunkban, a nem megfelelő munkahelyi lehetőség, stb. stb. stb.ja és egy életen át fegyelmezettnek lenni,ajánlom próbálja ki valaki csak egy hónapig ezt az életet. (Én MÉG nem vagyok cukorbeteg, csak "IV. típusú")
Hen

#5 Nem kívánom senkinek.

2012-07-04 23:47

Én 25 éve vagyok 1 típusú diabéteszes. Sokan azt mondják ez nem betegség hát amit én már átéltem miatta nagyon kemény és senkinek sem kívánom hogy ezeket átélje... Én már tudom mi az a cukorbetegség...


Vendég

#6

2012-07-05 06:45

Minden szavával egyetértek.Az EMBERSÉG kiveszik Belőletek KÉPVISELŐ URAK ????????????

Vendég

#7

2012-07-05 15:02

Már most is több napot kell a korszerű inzulinra várni, megígérik az egyik patikában, hogy holnapra megrendelik és megy a beteg nincs. A másik patikában is ez a helyzet. Már érezhető ezen intézkedésnek a negatív hatása. teljesen diszkriminatív, ezzel jó érzésű nem cukorbeteg ember sem érthet egyet. Ez úgy rossz, ahogy a kitalálója.
Kérem, magam és cukorbeteg sorstársaim nevében is, hogy azonnal vonják vissza "elképzeléseiket" ez már-már emberiesség elleni büntett.
Abszolút ember ellenes, diszkriminatív,csökkenti a beteg emberek életkilátásait, szégyen és gyalázat, hogy így akarnak bennünket kiirtani, ez már Mengele módszer a javából!!
Szégyellje magát, aki ezt kitalálta és jóváhagyta, legyen ő is cukorbeteg és egész családja!

Vendég

#8 klucy

2012-07-05 15:18

A felháborodásokkal teljesen egyetértek,de ha mi cukorbetegek nehéz, kilátástalan helyzetbe kerültünk, attól nem lesz jobb a mi helyzetünk, ha másoknak rosszat kívánunk! Szerintem inkább harcoljunk a létünkért, minimum 50 E szavazatért! :))

Vendég

#9

2012-07-05 19:12

Az inzulin függőségért is az egészségügy a felelős!
anonymus

#10

2012-07-05 20:37

Kormány jelszava: hulljon a férgese! Vagy így akarnak új munkahelyeket teremteni, humán inzulinnal el fogom veszíteni a munkahelyemet, már 15 éve dolgozom, de sohase tudom betartani az étkezési időket. Azt meg sohase lehet tudni mikor rosszabbodik a HgA1c, állandó szorongásban élni.......és ne stresszeljük magunkat!
Giszka
Vendég

#11

2012-07-05 20:39

Sajnos számomra is elkeserítő ez az új rendelet.
42 éve napi 5X szúrom magam sajnos az értékeimet már nem a diéta és a mozgás hanem a lassan fél évszázados inzulin mennyiség az idegrendszeremre gyakorolt hatása határozza meg. Ha minimális stressz ér a cukrom az egekbe szökik. Nem gondolom, hogy aki/akik ezt a rendeletet hozták van fogalmuk arról, milyen meggondolatlan és sok ezer ember számára kilátástalan öngyilkosságba menekülő gondolatokat keltettek. Ennél lejjebb már tényleg nem sülyedhet ez a kormány.


Vendég

#12

2012-07-05 21:40

Az évtizedek óta fennálló, krónikus cukorbetegségben szenvedők vércukor szintje csak egyre növekvő inzulin dózissal tartható valamelyest kordában. Ez nem gyógyulást jelent, hanem a nagyon is "kellemetlen" szövődmények, mint a végtag amputálás, vakság és hasonlók KÉSLELTETÉSÉT.
A modernebb analóg inzulinokról a korábbiakra való visszatérés az életminőség lényeges romlásával jár. Ezt akarják, akik kitalálták az egészet. Másképp, durvábban is lehet fogalmazni: "Pusztuljon az, akinek az életben tartása sokba kerül a társadalomnak."
KI vállalja, hogy ezt az elvet valósítják meg ma, a XXI. század második évtizedében az Európai Unió egy tagországában?

Vendég

#13 az első aláírók egyike

2012-07-05 21:55

Kérem terjessze mindenki ezen petíciót, hogy legalább megmutassuk, hogy létezik összefogás egy közös ügy sikerességéért!!!

Vendég

#14 klucy

2012-07-06 00:08

Én is azt kérem, hogy mindenki terjessze, írassa alá a petíciót, hiszen min. 50 E fő kell, ahhoz hogy beadhassuk, és 200 E fő aláírt szavazat kell ahhoz, érvényesíteni tudjuk a rendelet visszavonását. Igenis vagyunk sajnos annyian, hogy sikeresek legyünk! Ez diszkrimináció, ezt nem engedhetjük meg, hiszen a létünk a tét.

Vendég

#15

2012-07-06 12:20

Én abszolút laikus vagyok a dologgal kapcsolatban,de felháborít az a tény hogy a kormány teljesen semmibe veszi az embereket. Akinek alapvetően jó annak még jobbá teszik akinek meg annyira nem annak meg megnehezítik. Lekopogom de nincs sok egészségügyi problémám de de azt érzem hogyha lenne sem foglalkoznának velem ha nem tudom megfizetni. Nagyon sok ismerősöm cukorbeteg és tudom hogy mennyi gondot okoz nekik ez a dolog és nem kívánom senkinek hogy még többet kelljen ezzel foglalkoznia mert így is nagyon sokat törődnek ezzel a dologgal. Nem tudom hogy a modern és a régebbi inzulinok között mi a különbség de ha azt írják hogy hatékonyabb a modern én elhiszem és támogatom hogy kapja meg minden cukorbeteg ember azt amivel jobb lehet az egészsége.

Langó Ádám

Vendég

#16

2012-07-06 15:08

Nem vagyok diabéteszes, de ez a "majd mi megmondjuk ki gyógyulhat meg" politik a teljesen kiakasztott. Ez már csak egy csepp a tengerben részükről, de nagyon sok ember teljes élethez való jogát korlátozzák. Hiába diabetológus valaki, azt tudnia kellene, hogy ember és ember között különbség van. Ha az én betegségemet veszem alapul az orvosok szerint már járni sem kellene tudnom, és mégis, még fel is lépek rendezvényeken. Szóval felháborító amit művelnek és én is azt mondom nem szabad hagyni, most fogjunk össze.

Vendég

#17 klucy

2012-07-06 15:41

FOGJUNK ÖSSZE!!! Ezt nem lehet hagyni, így is olyan sok a probléma, pl. iskolában,( az osztály kirándulás, testnevelésóra) munkahelyen,(ha megtudják diabéteszes valaki, már nem is akarják alkalmazni), oviban (félnek, nem akarják felvenni,ha megtudják, hogy szúrják a gyereket és a hypo, az egy mumus, ami valahol jogos a laikusoknak én is bepánikoltam, mikor szúrni kellett a gyerekemet),a párkapcsolati problémák (még mindig sokakban sötétség van a diabétesz miatt)és még sorolhatnám! Ez a rendelet a létünket veszélyezteti, ez nem alkohol, hogy én döntöm el, hogy leteszem, itt ha nem lesz korszerű inzulin, kőkeményen jönnek a szövődmények, 5-15-20 év I. tip. diabétesz évek után.(vakság,lábamputáció,vese elégtelenség, stb.) Harcolnunk kell, az államnak hatszor annyiba fog kerülni a kezelés, mint jelenleg a drágább inzulin. Harc hát legyen harc! :)))

Vendég

#18

2012-07-06 18:35

Kérem ha egyetért vele, ossza meg és írja alá.

Vendég

#19

2012-07-07 04:24

Teljes mértékben egyetértek, s hogy a szakma is aláírta végül a rendeletet - s annak meghajlott, ez tarthatatlan állapot Magyarországon. Büntetni? Csak büntetni? Ha oly sok a "rossz diák", nem lehet, hogy a tanítók, a módszer a rossz?? Mélységesen elutasítom ezt az etikátlan, az emberi méltóságon aluli és embertelen megkülönböztetést!!

Vendég

#20 Re: klucy

2012-07-07 23:42

#8: - klucy

Egyetértek veled Lucy. 52 éve 1 típ. diabetes életet élek. Ehhez hasonló próbálkozások már voltak, de sikerült mindig legyőznünk az összefogásunkkal. Most is így lesz! Így kell lenni. Egységben az erő. Húzzatok bele!

Mmikka

#21

2012-07-08 09:26

Idén októberben 39 éve leszek 1 típ. diabeteses.... És felhívom a politikusok figyelmét, hogy a stressz előbb vagy utóbb belőlük is diabetesest csinál... 50 - 60 éves korukra inzulinos diabetesest.... Akkor majd vissza vonják a rendeletet??! Undorító...
Vígh Kata
Vendég

#22 Re:

2012-07-08 13:59

#1: -

Az első hozzászólóhoz:

Ezt akár én is írhattam volna. 8 éve nekem is 13 körül volt a HbA1c-m, most a pumpának és az analóg inzulinnak köszönhetően 6,6. Nem is tudom, mit csinálnék, ha elvennék az analógot, akkor a pumpát sem tudnám használni.

Kata

Vígh Kata

#23

2012-07-08 14:15

Rendeletben kellene megadni a jogot a diabetológusnak, hogy ha úgy látja, hogy a betege önhibáján kívül nem tudja produkálni a 8% alatti HbA1c-t, akkor is felírhassa számára az analógot.

Azt el kell ismerni, hogy valóban vannak trehány diabosok, én is azt mondom, hogy ők valóban ne kapják meg a drága kezelést, mert azzal sem tudnak jó anyagcserét elérni, viszont azt a többlet költséget azoktól veszik el, akik mindent megtesznek önmagukért.
A vége nehogy az legyen, hogy továbbra is mindenki megkapja válogatás nélkül a drága analógot, aztán az OEP beint, és azt mondja, hogy megvon egyéb támogatást (pl csökkenti a csík támogatását), mert nincs pénz.
Jó dolog a spórolás, de nem mindenkin, ha már egyszer nem mindenki azonos mértékben viszonyul a saját diabjához.
Aki valóban odafigyel, de rajta kívül álló tényezők vannak, azt ne büntessék a megvonással, és kockáztassák, hogy még rosszabb legyen az eredménye (és így az életvitele is) Aki meg nem figyel magára, annak úgyis mindegy, az nem is foglalkozik az egésszel, csak jó röhög a markába, őt még az esetleges csík támogatás csökkentés is hidegen hagyja, hiszen valószínű azért (is) vacak a cukra, mert nem mér eleget.
(Azt tudom, hogy a diabetológus szakma kérvényezte az OEP-nél, hogy legyen ilyen döntési joguk az orvosoknak, de az OEP elutasította, és mereven ragaszkodik a 8%-os HbA1c határvonalhoz.)


Vendég

#24

2012-07-08 21:32


szomorú és dühítő, hogy a szövetség és az orvosok is a döntés mellé álltak
Ági

Vendég

#25

2012-07-09 00:53

Felháborító, hogy nyomorék sorsra itélt diabeteses emberek az esélyt sem kaphatják meg a talpon maradásra.
Segítsünk nekik, a jövőjükért! dr. Nika Erzsébet gyermekorvos