Tudományos véleményszabadság

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tudományos véleményszabadság petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#2 poppjozsef@aki.gov.hu

2012-04-09 15:14

Az ötvenes években érvelt a hatalom és kiszolgálói ,azzal ,hogy génelmélet a burzsuazia fegyvere és egészen a fajelmélet szinterévé tette a Morgani tanokat.

Vendég

#3 Re: poppjozsef@aki.gov.hu

2012-04-09 15:15


Vendég

#4

2012-04-10 11:05

Felháborítónak tartom azt, ahogyan Dr. Popp József Professzor Úrral - Magyarország egyik meghatározó és egyben az egyik legfelkészültebb agrárközgazdászával -eljárt az illetékes minisztérium (VM) vezetése. A tudományos közélet szakmai alapokon megfogalmazott véleményével szemben a mindenkori hatalom közel 50 éve nem lépett fel ilyen módon, ezért véleményem szerint ehhez a petícióhoz minden a kutatásban érdekelt személynek csatlakoznia kell. Ez az ügy, valóban túlmutat Prof. Dr. Popp József eltávolításán ezért ez innentől kezdve nem a Professzor Úr magánügye, hanem a tudományos közélet KÖZÜGYE!

Vendég

#5 gazdaglaci53@gmail.com

2012-04-11 12:24

Magam is hasonlókat éltem át a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán.
Az Orbán kormány gazdaságpolitikájának rendszeres bírálata miatt eltávolítottak a karról.
Ugyanakkor feltártam egy plágiumügyet, egy professzor a tankönyvébe oldalakat másolt át egy budapesti professzor menedzsment tankönyvéből.
Miután három vezető (Rappai Gábor dékán, Ulbert József dékánhelyettes, ma dékán, Varga Attila intézetvezető) elé tártam a plágiumügy bizonyítékait, eltávolítottak a karról, természetesen nem ezzel az indokkal.
Popp Józsefet jól ismerem, szakmailag nagyon sokra tartom.
Álláspontját GMO ügyben magam is vallom.
Üdvözlettel: Gazdag László kandidátus, docens
Kodolányi Főiskola.
06-209-140-753
anandamyd

#6 gondolkodunk tehát vagyunk.

2012-04-27 12:32

kezdem egy pár alap tételel. 1.. nem vagyok a regnáló parti csodálója!.2. Nem tudom elfogadni hogy génmanipulált növényeket használjunk elelmiszer előállításához, mert és ezzen külön tudunk vitázni, a kínai eredmények alapján ha jól értettem / mert nem vagyok szakmabeli/ mitokondrium szint magasságában az emberi sejteket és átírhatják a génmodosítot növények. magyar az vagy amit eszel.és nem tudjuk ezeket a dolgokat jól kézben tartani --- még nem nőttünk fel--------. A professzort meg sajnálom / mert nem tanulta meg hogy fejet kell hajtani a hűlyeség elött, különben a fej lehúlik/. tehát, nem kötöszködök hogy igazat mondott és amitt távolították el , ezért nagyon sajnálom mint ember és , csak így ebben a formában csatlakoznék ahhoz hogy tegyék vissza oda ahol volt , folytassa a munkáját mert egy értékes ember................viszont nem értek egyet , hogy a gén modosított növényekről szerzett tudásból , utólag , mikor már a munkassága kikerült a professzor úrnak a kezéből , más cégek ránk erőszakoljanak pénzért perrsze / mert erről szól a vilag/ ezt a "terméket" ...........ennyi, remélem érthető az álláspontom.
János Györgyey
A petíció szerzője

#7 Re: gondolkodunk tehát vagyunk.

2012-04-30 11:45

#6: anandamyd - gondolkodunk tehát vagyunk.

És ha gondolkodunk a génmódosított növényekről, akkor nagyon gyorsan kiderül, hogy az elmúlt évtizedben agresszivan terjesztett, és mára hivatalos kormányállásponttá vált vélekedés szinte minden fontosabb ponton ellentmond a tudományos eredményeknek. Ezért nyúltak most hatalmi eszközhöz, amivel el akarják hallgattatni azokat, akik a tudomány alapjairól szembehelyzkednek ezzel.

Ez a petíció azonban nem a GM növények kérdéséről szól, ezért itt jobban nem akarok elmélyedni ebben. Viszont örömmel megválaszolom a felvetéseit amikből a GMO-ellenes propaganda sok tipikus, köztudatba ültetett félrevezetése tükröződik. Akár az egyesületi honlapon (www.zoldbiotech.hu), akár a Facebook-on a Génművesek Klubjában, hiszen ezek a helyek arra születtek, hogy a GMO kérdésekről nyíltan és politikai torzítások nélkül vitatkozhassunk.


Vendég

#8 Egyáltalán nem tudok sajnálni olyant...

2012-05-06 18:17

aki az élelmiszereink génpiszkálásának szószólója. Inkább örülök annak, hogy kirúgták. Legalább ezután hivatalosan is Monsanto vagy valami ahhoz hasonló gátlástalan multi fogja fizetni.


Vendég

#9

2012-05-21 15:51

Dr. Popp József kiváló szakember.
Csak veszítünk, ha nem hagyjuk dolgozni!
János Györgyey
A petíció szerzője

#10 Re: Egyáltalán nem tudok sajnálni olyant...

2012-05-22 17:01

#8: - Egyáltalán nem tudok sajnálni olyant...

Már egy ilyen rövid hozzászólásból is látszik a hozzá nem értés is, a rosszindulat is, de legfőképpen a hozzászóló mocskoló szándékú gyanúsítása tűnik ki. Az önkény és cenzúra nem az én világom, nem törlöm. Maradjon meg itt a névtelen hozzászóló szégyenére.

Ugyanis az egész aláírásgyűjtés nem egy újabb sárdobálási apropó a GMO-k kapcsán, hanem tiltakozás a szabad tudományos véleménnyilvánítás korlátozása ellen. Sajnálom, ha ezt valaki nem ismeri fel.


Vendég

#11

2012-06-12 12:01

Elkepeszto! Es megis mozog a fold..